Atbild ginekoloģe: kādēļ pēc čurāšanas jūtu sāpes?

Atbild ginekoloģe: kādēļ pēc čurāšanas jūtu sāpes?

30. Nov 2011, 19:55 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

„Kāpēc man pēc čurāšanas gribas atgriezties un apsēsties uz poda, lai atslābinātu starpenes muskuļus? Tomēr, lai cik ilgi arī sēdētu, viss man tur lejā ir saspringts un ļoti sāp,“Māmiņu Klubam savu jautājumu uzdod mūsu lasītāja.

 

Lūk, mūsu lasītājas vēstule pilnā apmērā:

Kāpēc man pēc čurāšanas gribas atgriezties un apsēsties uz poda, lai atslābinātu starpenes muskuļus? Tomēr, lai cik ilgi arī sēdētu, viss man tur lejā ir saspringts un ļoti sāp. Čurāšanas laikā sāpju nav, bet pēc tam gan ir. Esmu dzērusi Uroseptu, jo liekas, ka šī problēma sākās pēc tam, kad apsaldēju kājas.

 

Tas diez ko nepalīdzēja. Bet tad ievēroju, ka man ir piena sēne un aizdomājos – varbūt šīs sajūtas ir tādēļ? Nopirku svecītes un speciālo mazgāšanas līdzekli. Pēc kāda laika diskomforta sajūta pārgāja. Vai viss pats no sevis, nezinu.

 

Šobrīd sāpes diemžēl ir atgriezušās. Jauno gadu svinot man ļoti nosala kājas. 1. un 2. janvārī vēl nekas, bet jau 3. janvārī, kad man sākās mēnešreizes, atkal jutu saspringumu starpenes rajonā. Ko lai domā, kas tas ir? Apsaldējums?“

 

Atbild Sieviešu Kluba eksperte Zane Krastiņa, ginekoloģe.

 

 

„Vispirms, ja jau iepriekš nav veiktas šādas pārbaudes, tad vajadzētu izmeklēties, vai sievietei nav tādas baktērijas kā hlamīdijas un ureoplazmas. Šīs analīzes ir jāveic pie ginekologa.

 

Ja atbilde ir negatīva, tad sievietei vajadzētu aiziet pie urologa. Izmeklēt urīnizvadkanāla veselību. Sievietēm parasti ir grūti aiziet pie urologiem, jo visbiežāk viņi ir vīrieši. Tādēļ es ieteiktu dr. Pilsētnieci, kura strādā ARS klīnikā. Viņa, būdama sieviete, iejūtīgāk strādā ar šādām veselības problēmām. Iespējams sāpes pēc čurāšanas izraisa polipi, kas ir urīnpūšļa izvadkanālā. Bet var būt arī daudzi citi iemesli, kurus var noskaidrot tikai pie speciālista.

 

Iespējams šīs sāpes saistītas ar apsaldēšanos. Bet tikpat labi tās arī varētu būt nesaistītas.

 

Ātrā palīdzība sev šādā sāpju brīdī varētu būt pretiekaisuma un pretsāpju preparāti (tas pats Ibumetīns 400). Tas mazinās sāpes. Taču noteikti šādu sajūtu gadījumā ir jādodas pie speciālista. Sāpes visticamāk pašas no sevis nepāries.“

 

Kintija Bulava, www.sieviesuklubs.lv

 

Māmiņu Kluba izvēle:

Ja cīnies ar piena sēni, tev noderēs šie preparāti!


Vagisan Canifug vaginālie pesāriji jeb tā saucamās svecītes. Tās regulē pienskābes daudzumu makstī. Jau dažu dienu laikā atbrīvo maksti no piena sēnes. Ieteicams lietot kopā ar Vagisan Canifug pretsēnīšu krēmu.

Vagisan intimate wash lotion – intīmās ziepes, kuru sastāvā ir dabīgās piena sūkalas. Tās profilaktiski palīdz pasargāt tevi no piena sēnes. Bet tās nav ārstnieciskas, jau esošu piena sēni tās neārstē.


Vai arī tev kādreiz bijusi līdzīga problēma?