10 pazīmes, kas var liecināt par grūtniecību

10 pazīmes, kas var liecināt par grūtniecību

03. Jan 2019, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pirmās grūtniecības pazīmes parasti ir laiks, kad gaidām mēnešreižu sākšanos, un secinām, ka tās kavējas. Ja pašsajūta nav mainījusies, varbūt, ka ir vērts pagaidīt vēl. Septiņām no desmit sievietēm grūtniecības simptomi parādās tikai divas nedēļas pēc tam, kad mēnešreizes tomēr nav sākušās.

10 pazīmes, kas varētu liecināt, ka tev iestājusies grūtniecība:

1. Nepatika pret ēdienu

Ēdiena aromāts var izraisīt pat sliktu dūšu. Apetīte var pāriet tikai tāpēc, ka tev ne visai patīk sviestmaizītes aromāts, lai gan parasti tev tas problēmas nav sagādājis. Tāpat var būt arī ar rīta kafiju.

2. Garastāvokļa maiņas

Emocijas kļūst īpaši spēcīgas - gan pozitīvās, gan negatīvās. Var pastiprināties trauksmes sajūta, nogurums, var parādīties raudulīgums. Hormonālās svārstības grūtniecībs laikā ietekmē arī tavu smadzeņu darbību. Ja tev parādās arī depresīvas jūtas, parunā par tām ar savu ģimenes ārstu.

3. Vēdera pūšanās

Apģērbs jostasvietā var izrādīties par ciešu. Dzemde, protams, vēl nav tik ļoti palielinājusies, lai to varētu ietekmēt, bet hormonālās izmaiņas bieži izraisa vēdera pūšanos.

4. Bieža vēlme urinēt

Iespējams, tev nāksies iet uz tualeti biežāk, nekā parasti. Lieta tāda, ka grūtniecības laikā asinis aktīvāk apskalo nieres, un urīnpūslis ātrāk piepildās.

5. Nogurums

Tu vari justies pēkšņi nogurusi, un vari gribēt ilgāk un biežāk gulēt kā parasti. Neviens precīzi nezina, kāpēc grūtniecības sākumā sievietes izjūt tādu spēku izsīkumu, bet visdrīzāk, tas saistīts ar hormona progesterona līmeņa paaugstināšanos sievietes organismā.

6. Pietūkušas, jutīgas krūtis

Vairāku hormonu līmenis tavā ķermenī tagad ir paaugstināts, un tas arī krūtīm var likt kļūt jutīgākām un pat sāpīgām. Tādas sajūtas, iespējams, tevi jau skārušas agrāk pirms mēnešreizēm, bet grūtniecības laikā šīs sajūtas var būt spēcīgākas.

7. Slikta dūša

Toksikoze grūtniecības laikā pārsvarā ir no rīta, lai gan, tā var tevi mocīt jebkurā diennakts laikā. Parasti tā sākas apmēram 2 nedēļas pēc tam, kad it kā vajadzēja sākties mēnešreizēm. Tev var būt gan vemšana, gan vienkārši slikta dūša. Pusei sieviešu šie nepatīkamie simptomi izzūd pirmā trimestra beigās, pārējām ap otro trimestri. Bet ir arī veiksminieces, kam izdodas no toksikozes izvairīties.

8. Menstruāciju iztrūkums

Ja parasti mēnešreizes tev ir regulāras, bet šoreiz tās nav sākušās, loģiski, ka tas var liecināt par grūtniecības iestāšanos. Bet, ja tās ir neregulāras, vai arī, ja tu neseko savam ciklam, šis simptoms var arī nebūt pirmais, kuram pievērsīsi uzmanību.

9. Paaugstināta bazālā temperatūra

Ja katru dienu mēri bazālo temperatūru, uzreiz pamanīsi izmaiņas rādītājos. Ja tā ir paaugstināta 18 dienas pēc kārtas, visdrīzāk, esi stāvoklī.

10. Pozitīvs grūtniecības tests

Saprotams, ka šī ir galvenā pazīme, kas liecina par grūtniecības iestāšanos. Ja veic testu mājas apstākļos, un tas parāda tikai 1 svītriņu, iespējams, tests veikts pārāk agri. Pagaidi vēl dažas dienas, un, ja mēnešreizes nesākas, veic vēl vienu testu. Ja tiešām esi stāvoklī, mazulītis jau attīstas, tāpēc seko līdzi savai veselībai. Pozitīvs grūtniecības tests - uzticama pazīme, kas tiešām parāda, ka esi gaidībās.

Apsveicam ar gaidāmo notikumu!

Māmiņu Klubs