Gripas pote grūtniecības laikā

21. Sep, 12:50 Lāsma_V Lāsma_V

čau, meitenes, kam mazulīši gaidāmi ziemā :) Gribēju uzjautāt, vai esat plānojušas potēties pret gripu? Tā kā uz epidēmijas laiku sanāks 3. trimestris, tad daktere stingri rekomendē, taču man tā kā bail. 
Vai esat papētījušas šo jautājumu un kādas ir jūsu domas?

_San_Ta_ _San_Ta_ 01. Nov 2018, 16:46

Sveiki, meitenes.
Esmu veikusi poti pret gripu 2. trimestra beigās.
Daktere teica, ka šis lēmums ir jāizvērtē ģimenē, cik tas ir nepieciešams.
Saistībā ar to, ka vīram ir darbs saistīts medicīnā ar pacientiem, tad, daktere manā gadījumā poti pret gripu ieteica veikt, vīrs arī sapotējās.
Pēc potes veikšanas nekādas izmaiņas savā pašsajūtā neesmu novērojusi, vienīgi nedaudz sāpēja dūriena vieta pirmajā naktī pēc potes, no rīta, jau viss bija kārtībā.
Veicot poti bija nepieciešams izraksts no ginekologa, ka potes veikšana ir atļauta.

Galvenā Galvenā 30. Oct 2018, 11:34

Sveiki meitenes!
Gripas vakcīna ir nefunkcionāli vairāku pasugu gripas vīrusu fragmenti, kas izraisa imūnsistēmas reakciju. Pēc tam tu esi imūns. Mani potējošā ģimenes ārsta māsiņa teica, ka nekādas redzamas reakcijas (sagurums, temperatūra) viņas praksē nav bijušas, kad jautāju.

Gripa ir vīrusinfekcija, kas var noritēt smagi, ar ļoti riebīgām komplikācijām, arī maziem bēbīšiem. Palasiet angliski. Grūtniecēm pašām bieži ir pazemināta imunitāte zema hemoglobīna dēļ.

Mans ļoti labais ģimenes ārsts Andris Baumanis teica, ka agrāk bijis skeptisks par gripas pošu nepieciešamību, taču paskatoties datus tagad domā, ka esot tomēr vērts. Bet neesot obligāti potēties. Viņš man izrakstīja recepti ar atlaidi.

Mans vīrs arī potējās (pēc ģimenes ārsta ieteikuma), jo sava 'sabiedriskā' darba dēļ var viegli saķert un atnest.

Tātad, ja nav ļoti ierobežoti līdzekļi un esi riska grupā, vērts vakcinēties. Man personīgi no gripas vairāk bail, nekā no tumsonīgas interneta pošu histērijas.

Cielavinna Cielavinna 18. Oct 2018, 16:02

Man mazais dzima decembrī. Pret gripu nevakcinējos.

AgneseVA AgneseVA 29. Sep 2018, 20:21

Esmu vienmēr bijusi skeptiski noskaņota, balstoties uz viedokli sabiedrībā. Tomēr pēc ārsta ieteikuma arī apsveru vakcinēties. Gribētu dzirdēt kādu reālu pieredzi.