Smēķētāj, Tu neesi minoritāte!

Smēķētāj, Tu neesi minoritāte!

31. Jan 2019, 09:29 AnnaB AnnaB

Sākšu ar to, ka dzīvoju Rīgas centrā. Pastaigā ar meitiņu dodos pa piemājas rajonu - Barona centrs, Galeria Riga, Bastejkalns. Protams, kā jebkur, arī šeit smēķētāji ir. Viņi iet, viņi stāv, viņi arī žestikulē ar savām cigaretēm pa gaisu! Veselu nedēļu veicu pati savu statistikas uzskaiti. Katrs 10 pretīm vai garām gājējs ar cigareti rokās, zobos vai gatavībā to aizkūpināt. Un tad esam mēs-jaunās māmiņas ar saviem mazajiem lolojumiem, kurus cenšamies pasargāt no cigarešu dūmiem, lavierējot tiem garām, metos līkumus! Nu jā, mums taču visa diena laika! 

Te vēlos piebilst, ka ir smēķētāji, kuri ciena jaunās mammas un viņu mazos lolojumus! Tiešām, paldies, visiem tiem, kuri neizpūš dūmus, kad ejam garām, visiem tiem, kuri spēj tās 2 sekundes uzgaidīt, kamēr paejam garām, lai aizkūpinātu savu cigareti! Un te jāpiebilst, ka mani šokē, ka šādi visvairāk rīkojas pretējais dzimums, proti, vīrieši. Vecāki, jaunāki. Sievietes gados arī. Bet jaunās meitenes! Ārprāts! Viņas aizkūpinās un lepni nostāsies blakus! Kāpēc tā? Audzināšanas vaina? 

Mīļie smēķētāji, lūdzu, cieniet jaunās mammas un viņu mazos bērniņus! Mums tik ļoti gribas savus brīnumus pasargāt no kaitīgajiem dūmiem! Vai Jūs paši savus bērniņus nesargātu?

Elionore Elionore 31. Jan 2019, 20:18

Ah, man liekas, šis sadusmo visas māmiņas. Arī es ciest smēķētājus publiskās vietās nevaru. Ne tikai esot kopā ar bērnu, arī viena. Mani neizsakāmi sausmo tas, ka man piespiedu kārtā ir jāpiedalās viņu nožēlojamajā atkarībā. Un skumji ir tas, ka teorijā pastāv aizliegums smēķēt grūtnieču, bērnu klātbūtnē, bet.. realitātē tas nestrādā. Man bagāžā ir daudzi stāsti par to, kā smēķētājs (piemēram, apsēžas man blakus parkā uz soliņa pīpēt) uzsprāgst no aizrādījuma. Bet tajā pašā maisā es metu tos, kuri, lai sasildītos, darbina savus iekšdedzes dzinējus, kuri bieži vien ir nolietojušies un pūš ārā zilimelnus dūmus - dzīvā inde! Un mazie ir tieši to dūmu mākoņu līmenī...