Rehabilitācija Bērnu slimnīcā kļūst arvien mūsdienīgāka

Rehabilitācija Bērnu slimnīcā kļūst arvien mūsdienīgāka

08. Sep 2016, 13:48 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

8.septembrī Bērnu slimnīcas novietnē Gaiļezers kopā ar olimpieti Lauru Ikaunieci-Admidiņu, mazajiem pacientiem un rehabilitācijas speciālistiem atklājām jauno rehabilitācijas aprīkojumu, kas tika sarūpēts par ziedotāju līdzekļiem! Pasākuma laikā devāmies ekskursijā pa rehabilitācijas dienas stacionāra telpām, apskatījām speciālistu kabinetus un slimnīcas speciālsiti informēja par rehabilitācijas iespējām Gaiļezera novietnē, kur bērni var saņemt valsts apmaksātu rehabilitāciju gan stacionārā, gan dienas stacionārā.

2015.gadā sabiedrība ziedoja vairāk nekā 29 000 eiro, lai mazajiem pacientiem uzlabotu rehabilitācijas iespējas Bērnu slimnīcā! Labdarības akcijas Atbalsti! tika īstenota sadarbībā ar ilgadēju Bērnu slimnīcas fonda draugu un atbalstītāju – veikalu tīklu Rimi Latvija un Rimi un Supernetto veikalu klientiem!  Ar ziedotāju atbalstu Gaiļezerā ir sagādāts divu veidu aprīkojums. Velotrenažieri un skrejceliņš palīdzēs bērniem atgūties no ekstremitāšu traumām un sekmēs fiziskās izturības uzlabošanu- īpaši bērniem ar kustību traucējumiem un lieko svaru. Savukārt vertikalizators un sēdēšanas palīgierīces ļaus bērniem ar kustību traucējumiem veiksmīgāk iesaistīties rehabilitācijas procesā iekļautajās nodarbībās un apgūt pašaprūpes iemaņas, kā arī mazinās kontraktūru  un osteoporozes riskus. Tuvāko mēnešu laikā plānots sarūpēt vēl vienu trenažieri, lai uzlabotu rehabilitācijas procesu, kas saistīts ar rokas kustību atjaunošanu un veicināšanu.

 20160908135112-81354.jpg

Jaunās palīgierīces jau šobrīd palīdz un atvieglo bērniem rehabilitācijas procesu, un mazie pacienti šodien demonstrēja, kā inventārs tiek izmantots veselības atgūšanai. Viņiem palīgā devās mūsu olimpiete Laura Ikauniece-Admidiņa, kura par spīti vairākām traumām tik tikko veiksmīgi startēja vasaras olimpiskajās spēlēs Rio un kurai savas profesijas ietvaros bieži jāsaskaras ar rehabilitācijas procesu. “Parasti uzaicinājumus piedalīties pasākumos pārsūtu savam menedžerim, taču, saņemot  ielūgumu no Bērnu slimnīcas fonda, uzreiz zināju, ka vēlos piedalīties un būt kopā ar bērniem un cilvēkiem, kuri palīdz viņiem veseļoties! Rehabilitācijas pieredze man tiešām ir liela, tāpēc arī saprotu, cik mazajiem noteikti dažkārt ir grūti saņemties un pildīt ārstu norādījumus. Taču, lai sasniegtu veiksmīgu rezultātu, ir ļoti svarīgi pašam saņemties un arī just citu cilvēku atbalstu. No sirds novēlu mazajiem pēc iespējas ātrāk veseļoties!”, savā pieredzē dalījās un atbalstu sniedza Laura Ikauniece-Admidiņa.

20160908135121-83634.jpg 

"Sadarbībā ar Bērnu slimnīcu, uzlabojot mazo pacientu ārstēšanās iespējas, Rimi ir realizējis jau vairākus nozīmīgus projektus. Pagājušajā gadā, uzsākot ziedojumu vākšanas kampaņu rehabilitācijas inventāra iegādei Bērnu slimnīcā, mēs novērtējām tā pamatīgumu un ilglaicīgumu, jo tā rezultātus vecāki un bērni varēs novērtēt ilgākā laika posmā. Mums ir prieks, ka kopā ar mūsu pircējiem visā Latvijā savācām nozīmīgu naudas summu, lai dotu iespēju bērniem izmantot modernas un vērtīgas rehabilitācijas iespējas, kas uzlabos viņu dzīves kvalitāti. Paldies ikvienam ziedotājam par atbalstu un iesaisti!" Inga Bite, Rimi Latvia sabiedrisko attiecību vadītāja.

 

“Šodien dzirdējām bērnu smieklus, un, no malas raugoties, pat nevarētu iedomāties, ka ikdienā šeit mazie iegulda smagu un ilgstošu darbu, lai varētu pilnvērtīgi dzīvot. Rehabilitācija ir ļoti nozīmīgs veselības atgūšanas posms, tamdēļ mums ir svarīgi, lai rehablitācija Bērnu slimnīcā, kuru bērni var saņemt bez maksas, proti, kas ir valsts apmaksāta, būtu arī augstas kvalitātes, profesionāla un mūsdienīga. Mēs priecājamies, ka viena gada laikā jau ir tik daudz paveikts un dienas stacionārā šobrīd bērniem tiek piedāvātas ļoti plašas un daudzveidīgas rehabilitācijas iespējas. Esošā speciālistu komanda ir apņēmības pilna attīstīt rehablitāciju Bērnu slimnīcā arī turpmāk, tamdēļ jau šobrīd mums ir jaunas ieceres, kā uzlabot un pilnveidot esošos pakalpojumus, kā arī ir plāni par jauniem pakalpojumiem. Sirsnīgs paldies visiem, kuri ziedo un atbalsta Bērnu slimnīcu, lai rezultātā mūsu bērniem būtu labāka veselība!” pateicību pauda Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa.

 20160908135135-30426.jpg

Gaiļezera novietnē rehabilitācijas pakalpojumus saņem dažādu profilu pacienti, tamdēļ jaunais inventārs ir nozīmīgs ieguldījums daudzu pacientu veselības un dzīves kvalitātes uzlabošanā! Gaiļezera novietnē rehabilitāciju gan ambulatori, gan stacionārā saņem aptuveni 50 bērnu dienā. Pagājušā gada vasarā tika būtiski uzlabots un pilnveidotas rehabilitācijas iespējas dienas stacionārā –tika izremontētas telpas un piesaistīti jauni speciālisti, lai bērniem varētu nodrošināt pilnvērtīgu un mūsdienīgu rehabilitāciju arī dienas stacionāra ietvaros. Vienlaikus tika meklētas iespējas uzlabot arī rehablitācijas procesā izmantojamo inventāru, tamdēļ jaunās palīgierīces un trenažieri ir vērtīgs esošā pakalpojuma papildinājums. Rehabilitacijas pakalpojumu attīstīšana Bērnu slimnīcas un Bērnu slimnīcas fonda sadarbības ietvaros ir viena no prioritātēm, tamdēļ jau šobrīd notiek darbs gan pie jaunu pakalpojumu attīstīšanas, gan esošā pakalpojuma uzlabošanas. Kā piemēru var minēt rokas rehablitācijas programmu, kas jau pavisam drīz bērniem būs pieejama Gaiļezera novietnē.