Probiotikas kopš dzimšanas brīža

Probiotikas kopš dzimšanas brīža

13. Mar 2019, 19:54 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mazulim, ierodoties šajā pasaulē, jūs, mīļie vecāki, vēlaties darīt visu, lai  nodrošinātu viņam labu veselību un kvalitatīvu dzīvi. Speciālisti atzīst, ka nozīmīgs stipra organisma un lieliskas vispārējās labsajūtas, tai skaitā ādas, gremošanas sistēmas un imunitātes funkcionalitātes rādītājs mazuļa nākotnei ir veselīgs kuņģa-zarnu trakta stāvoklis kopš pirmās dzimšanas dienas.

Ir atklāts, ka tikai tad, kad bērniņš ir sasniedzis 2 gadu vecumu, viņa zarnu mikroflora ir līdzīga tai, kāda tā ir pieaugušiem cilvēkiem. Šis zarnu trakta adaptēšanās periods pilnīgi jaunai videi, jaunai pārtikai un līdz tam nepieredzētiem mikroorganismiem iespējams ir viens no svarīgākajiem nosacījumiem tam, kādas saslimšanas var mazulim attīstīties vai neattīstīties nākotnē. Tiek uzskatīts, ka jaundzimušā zarnu mikrofloras uzlabošana jeb papildus probiotiku uzņemšana šajā dzīves posmā ir rekomendējama profilases nolūkos.

Ideālajā pasaulē, bērniņam piedzimstot, visas tam nepieciešamās uzturvielas tiktu saņemtas no māmiņas. Diemžēl, realitāte ir skarbāka - mūsdienās sievietēm kuņģa-zarnu trakts ne tuvu nav ideāls, un tādēļ maz ticams, ka tāds būs jaundzimušajam. Medikamenti, dzīves laikā pieredzētās diētas, ģenētiski modificēta pārtika, paaugstināts cukura patēriņš ir tikai mazākā daļa no visa, kas spēj mazināt labās baktērijas mūsu kuņģa-zarnu traktā, tādējādi radot mikrofloras disbalansu. Pētījumi liecina, ja bērna vecāki, vai pat vecmāmiņa, vismaz vienreiz mūžā ir lietojusi antibiotikas, ēdusi neveselīgu, pārstrādātu pārtiku, mazuļa kuņģa-zarnu trakts visticamāk nebūs 100% vesels.

Cilvēka organisma evolūcijas procesā, attīstībā un funkcionalitātē, neatņemama sastāvdaļa ir baktērijas. Par atbilstošu ir atzīts Hipokrāta teiciens: “Visas slimības sākas kuņģa-zarnu traktā”, jo tieši baktēriju disbalanss spēj radīt vairākas nopietnas saslimšanas un veselības problēmas.

Sekojot no pētījumiem izrietošiem secinājumiem, jaundzimušajiem nepieciešamo baktēriju klātbūtne ir svarīga gandrīz katra orgāna normām atbilstošai darbībai un vispārējai attīstībai.

Gremošanas darbība: ja mazuļa organismā labās un sliktās baktērijas nav balansā, bērniņu var traucēt biežas kolikas, caureja un aizcietējumi, vēderiņa pūšanās un graizes.

Imunitāte:  80% mūsu imunitātes “mīt” kuņģa-zarnu traktā. Ja tas nav pilnīgi vesels, loģisks skaidrojums būs iespējamībai saaukstēties, iegūt gripu, vīrusu vai elpceļu infekcijas.

Svars: lai cik dīvaini tas arī skanētu, baktērijas spēj ietekmēt mazuļa svara svārstības. Jo vairāk labo baktēriju būs mazuļa organismā, jo mazāka var būt iespēja, ka bērnam būs svara problēmas pirmajā dzimšanas gadā un vēlāk. Tas pats ir attiecināms arī uz nepietiekamu svaru vai gadījumā, ja mazulis ir dzimis priekšlaikus un svarā nepieņemas.

Āda: izsitumi, ādas iekaisumi  un sausumi var liecināt par baktēriju disbalansu zīdaiņa organismā.

Garastāvoklis: ir veikti daudzi un dažādi pētījumi, kuros secināts, ka kuņģa-zarnu trakts ir saistīts arī ar cilvēka garastāvokļa svārstībām. 80-90% serotonīns jeb hormona, kas atbilst par pozitīvu garastāvokli, un dopamīns jeb smadzeņu labsajūtas impulsa veidotāja mīt tieši cilvēka kuņģa-zarnu traktā.

Alerģijas: pētījumos probiotikas tiek minētas kā zarnu-trakta darbības līdzsvarojošs palīgs dažādu alerģiju novēršanā.

Mutes veselība, īpaši laikā, kad šķiļas zobiņi: Kad bērniņam šķiļas zobiņi, ir svarīgi saglabāt veselīgu mutes dobuma vidi, izvairīties no kariesa un disbakteriozes. Šis faktors ir ļoti nozīmīgs arī skolas vecuma bērniem, kuriem krīt ārā piena zobi un aug kaula zobi. Šajā periodā, tāpat, kā mazuļa pirmo zobiņu šķilšanās laikā, mutes dobums tiek pakļauts papildus infekciju slodzei. Probiotikas palīdz uzturēt pareizu mutes dobuma mikrofloru. 

Produkts, kas radīts mazuļiem, un ir piemērots visai ģimenei

Kopš pagājušā gada nogales aptieku plauktos iespējams iegādāties LYL BIOTIC Baby Professional – augstas intensitātes probiotisko baktēriju kompleksu ērti lietojamu pilienu formā. Šis produkts primāri ir radīts jaundzimušajiem. Taču, pateicoties tā efektivitātei un šķidrajai formai, LYL BIOTIC Baby Professional iecienījuši gan gados lielāku bērnu vecāki, gan arī pieaugušie, kuriem kapsulu norīšana sagādā problēmas.

LYLBIOTIC Baby Professional no līdzīgiem probiotiķiem atšķiras ar baktēriju skaitu un dažādību – tas ir vienīgais pieejamais probiotiķis Latvijā, kas satur 125 miljardus 10 dažādu veidu labās baktērijas. Tā sastāvā ir augstvērtīgas, īpašā tehnoloģijā apstrādātas baktērijas un pilnībā attīrīta saulespuķu eļļa. LYLBIOTIC Baby Professional ir 100% dabisks produkts. Baktērijas  ir apstrādātas speciālā liofilizācijas tehnoloģijā, kas garantē, ka tās aktivizējas tikai sārmainajā zarnu vidē. Īpašā baktēriju apstrādes tehnoloģija nodrošina to stabilitāti istabas temperatūrā, kas nozīmē, ka tās nav jāuzglabā ledusskapī, līdz ar to māmiņai to ir ērti paņemt līdzi izbraucienos ārpus mājas.

Plašāka informācija www.lyl.eu

Uztura bagātinātājs. Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.