Pirmā mēnesīša Jubilejas kūka.

Pirmā mēnesīša Jubilejas kūka.

11. Sep 2013, 20:57 saulux10 saulux10

Laiks skrien ar vēja spārniem,mēneši iet nemanot,mums jau ir divi,bet neesam paguvuši padalīties ar pirmā mēnesīša jubilejas kūku un par to,kā atd mums iet.

Šī bija neticami garda,jāsaka ka kūku cepšana man ir bijusi tāds kā pārbaudījums,jo kūkas,it īpaši tortītes man ir likušās tāda neiespējamā misija priekš manis,bet nekā,jau pagājuši divi mēneši,izceptas divas tortītes-man tas ir iepaticies,esmu sajūsmā.

20130911202127-68194.jpg

Lai pagatavotu šo gardumu ie nepieciešams:

*700gr skābs krējums

*1 bundžiņa nevārīts iebiezinātais piens

*vaniļas cukurs

*cukurs pēc garšas

*180 gr svaigais siers

*200 ml salds krējums

*avenes-apmēram 400g (saldētas)

*1 paciņa santa maria želantīns

*sauja valrieksti

*150 gr sviests

*2 paciņas selgas cepumi

*250 ml piens.

1)Valriekstus un cepumus sablenderē drupačās

2) Izkausē sviestu un iemaisa drupačās

20130911202723-23467.jpg

20130911202832-76153.jpg

20130911202906-44055.jpg

20130911202947-75254.jpg

3) Traukā ieklāj papīru un kārto tajā pamatni,cep ap 180 grādiem apmēram 20 minūtes līdz pamatne sausa.

20130911203224-15888.jpg

20130911203304-64806.jpg

4) Saputo skābo  krējumu,pievieno iebiezināto pienu un vaniļas cukuru.Saputo un nogaršo vai ir pietiekami salds,ja nepieciešams,tad pievieno vēl cukuru.

5)No želantīna paciņas atliek 2 tējkarotes,pārējo ieber aukstā pienā-200ml,izmaisa,ļauj uzbriest 5 minūtes,tad silda viegli siltu un izmaisa līdz tas pilnībā izkusis.

20130911203649-62454.jpg

20130911203739-93282.jpg

20130911203807-55855.jpg

6) šo pienu ar želantīnu ieputo krējuma masā un lej uz cepumu pamatnes,kas atdzisusi,liekam ledusskapī lai sastingst.

7)Gatavojam otru kārtu ar avenēm

8)Saldo krējumu saputo ar 3 ēd.k. cukuru līdz izveidojas putukrējums,pievieno svaigo sieru un saputojam

9) avenes sablenderējam un izlaižam caur sietu,lai atbrīvotos no kauliņiem,pāris karotes atliekam dekorēšanai bet pārējo ieputo putukrējumā.

10)Atlikušo pienu 50ml iemaisa 1,5 tēj.k želantīnā,uzbriedina un uzsilda.Pievienojam aveņu masai,saputojam un lejam uz deserta 1 kārtas.

20130911204728-82717.jpg

20130911204758-29784.jpg

20130911204850-59575.jpg

20130911204957-89241.jpg

20130911205040-97059.jpg

11) Atliktajā aveņu masā pievieno 1 ēd.k. ūdeni un 0.5 tēj.k.želantīnu,uzbiedinam,uzsildam un izmaisam.

12)Lejam ar karoti kūkai pa virsu un ar kociņu izvelkam,lai veidojas ornaments.

20130911205425-58819.jpg

20130911205507-28192.jpg

Ar atliktajām odziņām izveidojam vieninieku.Un lūk gatava pirmās jubilejas torte :)

20130911205641-38550.jpg

Nu lūk pirmais mēnesītis un pirmā kūka.

Ekskluzīvs konkurss ar unikālu balvu: piedalies!

20130820144940-75444.jpg

 

saulux10 saulux10 12. Sep 2013, 23:51 taschinka

jap un paldies tev par to 👋

taschinka taschinka 12. Sep 2013, 07:17

Receptīte pazīstama.😀