Padomi jaunajām māmiņām: mūsu palīgs bērniņa aprūpē - Huggies® mitrās salvetes

Padomi jaunajām māmiņām: mūsu palīgs bērniņa aprūpē - Huggies® mitrās salvetes

19. Mar 2019, 07:51 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pirmā reize, kad mainām autiņbiksītes savam tikko dzimušajam mazulim, noteikti ir vissataucošākā – kā to darīt, vai viss izdosies un vai bērniņš neiebildīs. 

  • Ir svarīgi vienmēr atcerēties, ka autiņbiksītēm ir divas puses – mugurpusīte, pie kuras ir piestiprināti klipši un priekšpuse, pie kuras mēs pielīmējam klipšus, aiztaisot autiņbiksītes.
  • Mainot autiņbiksītes, svarīgi atcerēties, ka bērnu nedrīkst celt aiz pēdiņām. Bērniņu var pavelt uz vienu pusi un tad palikt autiņbiksītes zem bērna dupša tā, lai tur atrastos biksīšu mugurpuse, pie kuras piestiprināti klipši.
  • Bieži mammas samulst un nezina, cik cieši jāaizver autiņbiksītes. Rādītājs, vai bērnam nebūs par šauru, ir pirksta aizbāšana starp vēderu un autiņbiksītēm- ja pirksts viegli ieiet šajā zonā, tas nozīmē, ka vēders nav saspiests un tas netraucēs.
  • Tāpat noteikti jāseko līdzi sava mazuļa svaram un atbilstošam autiņbiksīšu izmēram, lai mazuļa svars iekļautos tajā, kas uzrādīts uz autiņbiksīšu iepakojuma.
  • Kamēr mazulis ir pavisam mazs, autiņbiksītes jāmaina pirms katras bērniņa ēdienreizes. Tas ir svarīgi tāpēc, lai mazulītim nespiestu puncīti un ēšanas laikā nenāktu atraugas, ar kurām kopā var tikt atvemts arī pieniņš. Mainot bērniņam autiņbiksītes, viņš tiek izvingrināts un mazulis ir gatavs maltītei. Protams, ja pēc labi paēsta māmiņas piena, atkal ir nepieciešamība pēc autiņbiksīšu mainīšanas, tas ir jāatkārto.
  • Pirmajās dzīves dienās bērns var atrasties pie krūts pat vairāk kā 20 reizes un attiecīgi ir iespējama arī vēdera izeja 20 reižu vai tieši otrādi- vēdera izeja ar krūti barotiem bērniņiem var nebūt līdz pat 5-7 dienām.

Ieteikumi autiņbiksīšu maiņas higiēnai

Viens no svarīgākajiem noteikumiem, lai mājās neviens neslimotu ar vēdera kaitēm, ir bieža roku mazgāšana. Jāatceras, ka rokas jāmazgā gan pirms autiņbiksīšu maiņas, gan arī pēc tās.

Ar rokām mēs varam pārnēsāt dažādas infekcijas, piemēram, nomainām autiņbiksītes, paņemam netīrumu,kas pielipis pie kājas un pārnesam infekciju uz savu vai mazuļa ķermeni.

Mainot autiņbiksītes savam bēbītim, svarīgi, lai līdzās ir atkritumu spainis, lai mēs uzreiz varētu no netīrajām autiņbiksītēm atbrīvoties.

Autiņbiksīšu mainīšana nav nemaz tik sarežģīta, gavenais to iesākt darīt, pareizi tverot bērniņu, lai mūsu pašu kustības kļūst par pieradumu un tad bēbītis noteikti nepretosies!

Nu jau kādu laiku ikvienas mammas "Nepieciešamo lietu" sarakstā ir atrodamas mitrās salvetes. Kā primārais pielietojums mazuļa aprūpē, gan tīrot mazuļa dupsi, kad nav iespējas tikt līdz ūdenkrānam vai vannai, gan tiekot galā ar netīro muti un rokām. 

 Mitrās salvetes mājās ar mazulīti vari izmantot: 

  • Gan veicot autiņbiksīšu maiņu, gan notīrot rociņas un muti, vienīgi atceries, ka pilnībā aizstāt ūdens izmantošanu nevajadzētu;
  • Māmiņa pirms krūts ēdināšanas, var noslaucīt krūtis ar mitro salveti - te labak noderēs tādas salvetes, kurām nav pievienots kāds īpašs aromāts;
  • Tāpat, pirms mazuļa apģerbšanas, ar salvetīti var izslaucīt arī ādas krociņas, pirms apģerbšanas.

Mitro salvešu sastāvs - ne vienmēr norāde bērniem, nozīmē piemērots, tāpēc pievērs uzmanību to sastāvam!

Ja uzskati, ka jebkuras mitrās salvetes, uz kuru iepakojuma ir bērniņa attēls vai uzraksts "baby" ir bērnam drošas, tu kļūdies. Vairums vecāku nesaprot, ka arī bērnam paredzētās mitrās salvetes var saturēt dažādas ķīmiskās vielas, parabēnus, ftalātus (tie tiek pievienoti aromātam). Tāpat pie drošām sastāvdaļām nevar pieskaitīt arī kokamidopropila betaīnu, kas ir sintētiska aktīvā viela, iegūta no kokosa eļļas un mēdz izraisīt alerģisku kontakto dermatītu un ādas kairinājumu. Vēl viena sastāvdaļa, no kuras būtu jāizvairās - fenoksietanols, kas ir konservants, ko izmanto kosmētiskās produkcijas ražošanā. Arī tas var provocēt ādas, acu un pat plaušu kairinājumu.

Bērna ādai drošas mitro salvešu sastāvdaļas:

  • ūdens
  • glicerīns
  • kumelīšu ekstrakts
  • alvejas ekstrakts
  • citrona eļļa
  • lavandas un tējaskoka eļļa

Kad kļūstam par vecākiem, mēs sākam izmantot mitrās salvetes ikdienā. Tomēr vairums vecāku ķeras bez domāšanas pie pirmajām mitrajām salvetēm, kas atrodamas bērnu preču plauktos veikalā, neapzinoties faktu, ka tāpat kā visi ādas kopšanas līdzekļi, arī mitrās salvetes var saturēt daudz ķīmisko vielu, savukārt tas var kaitēt bērniņa jutīgajai, maigajai ādai. Izvēlies kvalitatīvas mitrās salvetes, kuru sastāvs ir bērna ādai draudzīgs!

Izvēlieties augstas kvalitātes mitrās salvetes bez kaitīgiem piemaisījumiem!

Huggies® mitrās salvetes ražotas no dabiskām* šķiedrām un šķidruma sastāvā ir līdz pat 99% ūdens, kas ļaus ne tikai lieliski tīrīt, bet arī labi uzsūkt mitrumu. Katra paciņa ir viegli atverama un aizverama. Salvetes ir klīniski pārbaudītas un nesatur parabēnus un alkoholu.

Kuru veidu izvēlēsies Tu?

Huggies® Pure ar 99% tīra ūdens sastāvā

Salvetes nodrošina dabisku mazuļa ādas attīrīšanu. 65 % salvešu sastāvā ir dabiskas* šķiedras. Kokvilnai līdzīgais materiāls ļoti maigi atttīra jaundzimušā ādu! Šīs salvetes nesatur smaržvielas, alkoholu un citas ādu kairinošas piedevas.

Tāpēc Huggies® Pure būs lieliska izvēle pirmajam mazuļa pūriņam un īpaši piemērotas tieši jaundzimušo ikdienas apkopei. Gatavojoties uz dzemdībām, neaizmirsti tās ielikt līdzi dzemdību somā kopā ar pirmajām Huggies® Elite Soft autiņbiksītēm.

Huggies® Soft Skin

Šīs salvetes unikālas padara salvešu īpašais sastāvs- Huggies® Soft Skin mitro salvešu sastāvā ir 65% bioloģiskas šķiedras, salvetēs ir 95% tīra ūdens un tās ir bagātinātas ar Šī sviestu, kas tiek plaši izmantots dabīgajā kosmētikā un nu pieejams arī bērna ādas kopšanai maigā veidā. Šī sviests, saturot A, E un F vitamīnus, mīkstina ādu, novērš kairinājumus, aizsargā un dziedē, kas ir īpaši svarīgi mazuļa ādas kopšanā. 

Huggies® Natural Care

Huggies® Natural Care salvetes ir bagātinātas ar alvejas ekstraktu un E vitamīnu - tās ir īpaši labi aprūpē un aizsargā bērna jutīgo ādu, tāpēc tās ir piemērotas māmiņām, kuras vēlas aizsargāt savu mazuļa ādu no apkārtējās vides kaitīgās ietekmes. Izmantojiet Huggies® salvetes ar alveju bērna ikdienas aprūpē - rīta rituālos un mazgāšanas laikā.

Huggies® All Over Clean ikdienas lietošanai

Mitrās salvetes Huggies@ All Over Clean, kompaktā iepakojumā - ON the GO, ir ar Мoisture lock sistēmu, kas pat pēc daudzkārtējas iepakojuma atvēršanas un aizvēršanas notur mitrumu iepakojuma iekšpusē, neļaujot salvetēm izžūt.

Mitrās salvetes Huggies@ All Over Clean attīra un atsvaidzina. Tām ir maigs svaiga gurķa aromāts. Mitrās salvetes sastāv no dabīgām, absorbējošām sķiedrām, kas nesatur alkoholu, fenoksietanolu un parabēnus, kā arī hipoalerģiski. Tās ir klīniski testētas un atzītas par ādai draudzīgām. Tās paredzētas roku un sejas tīrīšanai.