Nu re,te arī būs mūsu otrās mēneša jublejas kūka,neticami garda,gaisīga,kuru gribas gatavot vēl un vēl.Šo kūku var pagatavot ļoti ātri un neprasa lielas izmaksas.
šai kūkai būs nepieciešams:
*5 olas
*5 ēd.k milti
*5 ēd.k cukurs
*šķipsiņa sāls
*salds krējums 600 ml
želantīns -1 paciņa
* konservēti persiki-1 bundžiņa
*mellenes 300 gr
Vispirms cepam biskvītu,atdalam olu dzeltenumus no baltumiem.Dzeltenumiem pievienojam cukuru un puto līdz tas izkusis,pievienojam tad miltus un atkal kārtīgi saputojam.
Atsevišķā traukā saputojam olas baltumus,kam pievienots šķipsniņa sāls,putojam līdz masa ir stingra un nelīst ārā no trauka.
Olu dzeltenuma masu pievieno olu baltumu masai un iecilā,bet nemaisa.Lej cepamajā formā un cepam 150 grādos apmēram 10-15 minūtes,līdz tā pacēlusies apjomā,gaisīga un zeltaini brūna.
Liekam lai atdziest.
Tālāk saputojam saldo krējumu 400 ml,kuram pievienots cukurs 9 ēd.k.
Atsevišķi sablenderējam mellenes,kam pievienots cukurs,cukuru liku pēc garšas,apmēram 1 sauju ar kaudzīti.
Putukrējumu samaisa kopā ar melle;nu masu,bet atstājam 3 ēd.k melleņu masu ptrajai kārtai ko veidosim.Uzbriedinām 5 tēj.k želantīnu ar aukstu ūdeni,izkausējam un lejam pie melleņu masas.Masu lejam uz biskvītu,kas ielikts atpakaļ kūku veidnē,kad tas izdarīts liekam ledusskapī lai sastingst.
Veidojam otru kārtu,saputojam atlikušo saldo krējumu ar cukuru,pievienojam sagrieztus persika gabaliņus,bet 3 pusītes atstājam dekorēšanai.Pieliekam 3 ēd.k melleņu sablenderēto masu.Uzbriedinām 3 tēj.k želantīnu ar aukstu ūdeni,uzsildam līdz tas izkūst un pievienojam šai masai.lejam uz melleņu kārtas.
Kad kārtas sastingušas tad dekorējam kūku ar persika pusītēm,kas sagrieztas gabaliņos un meleņu odziņām,veidojot divnieciņu.Pēc tam noņemam tortea apmali un kūka ir gatava.Viesi vēlējās vēl šo kārumu,jo esot pasakaini garda,viegla un gaisīga.
Nu re,tāda mums iznāca otrā mēneša jubilejas kūciņa.Nevaru vien sagaidīt,kad varēšu pagatavot nākamo-man patiešām kūku gatavošana ir iepatikusies.Bet par to kā tad mums sokas un esam aizvadījuši otro mēnesīti,varēsiet lasīt jau tuvākajās dienās.
Baiba.
Ekskluzīvs konkurss ar unikālu balvu: piedalies!