Mazuļa pirmais gads. Kam pievērst uzmanību?

Mazuļa pirmais gads. Kam pievērst uzmanību?

06. Jun 2023, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Katrs jaundzimušais ir individualitāte. Lai maksimāli izmantotu mazuļa potenciālu pirmajā dzīves gadā, tiek rekomendēts bērna agrīno attīstību koncentrēt uz svarīgām pamatjomām. Kam pievērst uzmanību līdz gada vecumam?

Fiziskā attīstība

Vecāku galvenais uzdevums bērna agrīnās attīstības posmā līdz gada vecumam ir nodrošināt neierobežotas fizisko aktivitāšu iespējas. Tieši tāpēc:

  • Neģērb mazuli ciešā apģērbā;
  • Dod laiku bērnam izpētīt savu ķermeni;
  • Izveido istabā speciālu rotaļu zonu, kurā bērns jutīsies droši un varēs apgūt jaunas kustības, iemaņas;
  • Veicini fiziskās aktivitātes.

Muzikālā attīstība

Ir pierādīts, ka mūzikai ir svarīga loma bērna runas attīstībā. Pozitīvā ietekme ir ne tikai klasiskajai mūzikai, tāpēc svarīgi bērna dzīvi piepildīt ar skaņām, palīdzēt bērnam tās saklausīt. Piemēram, kā čīgā sienāži, dzied putni, kaļ dzenis, burbuļo ūdens u.tml.

Papildiniet jūsu ikdienas fiziskās aktivitātes ar ritmiskām melodijām, jautras melodijas lai seko vannošanās laikā, savukārt šūpuļdziesmas lai kļūst par dienas noslēguma rituālu.

Līdz 11. jūnijam visām Klaudijas Hēlas e-lekcijām 50% atlaide!

Maņu pieredzes

Pirmajā dzīves gadā katru dienu bērns atklāj ko jaunu. Jaunus vizuālos tēlus lai papildina sajūtas caur dzirdi, tausti un ožu. Šī iemesla dēļ ikdienā:

  • Aplūkojat ar bērnu dažādus attēlus;
  • Piedāvājiet iepazīt jaunas sajūtas ar tausti (sensorās rotaļlietas un kastes, masāža u.tml.);
  • Kad pienācis laiks piebarojumam, ieviest jaunas garšas un smaržas.

Bērna agrīnā attīstība dzīves pirmajā gadā ir ļoti īpašs gads, kad teju katru dienu bērns apgūst ko jaunu. Tāpēc dodaties regulārās pastaigās, iepazīstini bērnus ar dažādiem priekšmetiem, rosini viņa aktivitāti un palīdzi paplašināt pasauli,