Madariņa dodas peldēt

Madariņa dodas peldēt

01. Dec 2018, 17:45 Madaras mamma Madaras mamma

Madaras mammai nav miera! Kurš gan cits, ja ne mēs, vecāki, parādīsim saviem mazajiem pasauli, sniegsim pirmās iespējas un iespaidus? Kurš gan cits, ja ne mēs, vecāki, būsim blakus saviem mīļajiem mazuļiem, pirmo iespaidu gūšanā? Redzēt pirmo smaidu, prieku un sajūsmu, vai samīļot un pažēlot, ja pirmais iespaids nav tas pats labākais?

Jau kādu laiku manā galvā dzīvoja doma par baseinu. Pati neesmu īpaša ūdens mīļotāja, taču gribēju, lai Madariņa jau kopš bērnības iepazīst ūdeni, spēj tajā labi orientēties un uzvesties. Jau vienā no iepriekšējiem bloga ierakstiem minēju, ka Madariņa mums piedzima ar gariem matiem. Līdz ar to matu mazgāšana, iešana vannā mums ir ikdienas rituāls. Redzējām, ka vannā Madariņai patīk, ka tur jūtas labi un komfortabli. Tad nu, sagaidot sešu mēnešu vecumu, devāmies uz baseinu. Tā kā tuvākais baseins mums atrodas Electrum Olimpiskajā sporta centrā, tad jautājums par cita baseina meklēšanu atkrita.

Izlēmu, ka pirmo reizi aiziesim divatā padzīvoties pa baseinu tāpat vien. Nekādu nodarbību, nekādu pienākumu, nekādu pamācību. Tikai mēs divas un baseins. Nopirkām abām kopējos peldkostīmus, jo baseinā ar bērnu mums nav jādomā par stilu, bet par to, lai ir ērti pašai mammai. Te uzmanība jāvelta mazulim, nevis peldkostīma piekārtošanai vai striķīšu siešanai nejaušu kļūdu dēļ. Iegādājāmies arī peldēšanai paredzētos pamperus, un tad jau devāmies uz baseinu.

Olimpiskā sporta centra ģimenes ģērbtuvēs atradīsiet gan zīdaiņu pārtīšanas galdiņu, gan Babybjorn līdzīgus krēsliņus, kur ielikt savus lolojumus, kamēr paši pārģērbjaties. Turpat arī ir pārģērbšanās kabīnes, kur divās no tām atradīsiet krēslus, kuros ērti apsēsties un pabarot mazuļus.

Pirmajā reizē baseinā Madariņa īpašas emocijas neizrādīja. Likās, ka nekas īpašs viņai tas nav. Ne raudāja, ne priecājās. Paspēlējās ar bumbiņu un viss. Pavadījām baseinā kādas 30 minūtes. Papildus apmeklējām saunu, lai sasildītos pēc baseina. Iekāpām arī Rotaļu upē, taču šis nu gan paredzēts lielākiem bērniem.

Otrajā reizē mums jau gadījās priecīgs piedzīvojums. Mūs uzaicināja uz nodarbību, kuras laikā trenerīte Ērika no Zviedrijas vadīja semināru aptuveni četrdesmit treneriem no Latvijas. Nodarbības laikā trenerīte rādīja, kā darboties ar mazuļiem ūdenī, kopā dziedājām dziesmiņas, plunčājāmies. Nodarbības laikā Madariņai bija jau daudz interesantāk un jautrāk, viņa aktīvi pļāpāja un darbojās. Tad nu sapratu, ka iešana uz baseinu “tāpat vien” mums nav nepieciešama, tas Madariņu garlaiko. Viņa ir gatava darboties. Jāiet uz nodarbībām!

Trešajā reizē jau devāmies uz peldētapmācību pie vismīļākās trenerītes Sinitas. Dienas laikā bijām vien divas māmiņas kopā ar saviem mazuļiem. Trenerīte parādīja vingrinājumus, deva uzdevumus, kurus mēs cītīgi atkārtojām. Katru uzdevumu trenerīte izskaidroja, paskaidroja, kāpēc jādara tieši tā. Priecēja, ka trenerīte bija ieinteresēta savā darbā, nebija virspusēja, radīja drošības sajūtu man pašai, līdz ar to nebija man uztraukuma par to, ka Madariņa ik pa brīdim nokļuva viņas rokās. Madariņas sajūsma bija acīmredzama. Dūdošana un aktīva kājiņu kustināšana, daži spalgi izsaucieni un bezzobainais smaidiņš līdz ausīm! Tāpēc mēs sakām “jā” baseinam! Un tas saldais miedziņš pēc baseina… mmmm… saldi čučēs mazulis un miegs nāks arī pašiem!