Konkurss: Laimē produktus zobiņu kopšanai un bezmaksas higiēnu!

Konkurss: Laimē produktus zobiņu kopšanai un bezmaksas higiēnu!

14. May 2019, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kurš vecāks gan nevēlas, lai viņa bērnam būtu veseli un stipri zobiņi, un visi sliktie zobgrauži ietu ar līkumu? Tāpēc svarīgi par zobiņiem sākt rūpēties jau savlaicīgi, jau no pirmās mazās, baltās pērlītes mutē.

Kā jums veicās ar mazo zobiņu kopšanu, un kas sagādāja vislielākās problēmas? Piedalies komentāru konkursā un varbūt tieši tu laimēsi balviņu, kas noderēs rūpēs par zobiņiem!

KOMENTĀROS PASTĀSTI:

Kā jūs sākāt kopt bērna pirmos zobiņus un kur guvāt padomus, bet kāda informācija par mazuļa pirmo zobiņu kopšanu pietrūka?

KONKURSA BALVA

Starp visiem atbilžu autoriem portālā Māmiņu Klubs un mūsu Facebook lapā, 15.maijā izlozēsim vienu lamīgo, kurš tiks pie fantastiskas balvas

dāvanu komplekta no Brush-Baby

UN

bezmaksas zobu higiēnista apmeklējumu

bērniem draudzīgajā zobārstniecības klīnikā

Lienite89 Lienite89 14. May 2019, 20:05

Es Savai meitiņai pirmos zobiņus sāku tīrīt ar uzpirksteniti tam uzpirkstenitim nāca klāt zobu pasta "splat baby" Viņa parasti to zobu pastu rija nost. :-D Tad kad. Mums notiek vannošanās viņa man atgādina, ka jāiztīra zobi. 😀

filologe filologe 14. May 2019, 18:34

Kad parādījās pirmie zobiņi meitiņai, tīrīju tos ar uzpirkstenīti. Pēc tam meitiņa jau pati sāka tīrīt ar mazu zobu birstīti un liku arī nedaudz Weleda zobu pastu. Par zobu birstēm informācija ir daudz pieejama internetā, bet pietrūka informācija par zobu pastām, kuras kādā vecumā ir labākas. Visnoderīgāko informāciju atradu Māmiņu kluba interneta portālā.

UlrikaP UlrikaP 14. May 2019, 09:49

Pastarītim zobus sākām kopt līdz ar pirmo zobiņu. Intuīcijas vadīta bērnu aptuveni 1,5 gada vecumā aizvedu pie zobārsta, lai pārbaudītu, vai viss kārtībā un neveidojas pudeļu kariess. Speciālista apmeklējums bija ļoti vērtīga mācība, jo tika izstāstīts, kura ir mazulim piemērotākā zobu birstīte (izrādās, ir svarīgi, cik ir sariņu, kādi tie ir), kāda ir ieteicamākā zobu pasta un papildus tam, tā kā dēls turpināja zīst, lai naktī nebūtu pēc ēšanas viņam jātīra ar zobu birsti zobiņi, izmantojām Brush-Baby speciālo salvetīti-uzpirkstenīti, kas ir ļoti praktiska un ņēmu to līdzi arī ceļojumos. Papildus tam pēc tīrīšanas uz zobiņiem uzklājām īpašu pastu, lai tiek augtu veselāki.

natalja.bulipopa natalja.bulipopa 13. May 2019, 22:25

Vecākajam dēla 8 mēnešos jau bija 8 zobi - aptiekā saņēmu konsultāciju un iegādājos uzpirksteni ar pirmo zobu pastu bez fluora. Tagad dēlam ir jau 4 gadi un zobi labā stāvoklī. Jaunākajam dēlam 9 mēneši arī tīru 4 zobus ar uzpirksteni un zobu pastu bez fluora.

Mamm.mamm Mamm.mamm 13. May 2019, 19:27

Visgrūtāk ir ar pašu darbību - zobu tīrīšanu. Pastas atrast viegli (pagaidām fluoru zobu pastā nelietojam), arī birstītes.
Kā bērnam patiesi rūpīgi iztīrīt zobus bez asarām, bez sakostiem pirkstiem, utt? Citādi - pats ļoti labprāt zobus tīra (noēd zobu pastu). 😀

Kripatiņa Kripatiņa 13. May 2019, 14:31

Mums tieši tagad nāk pirmie zobiņi, pagaidām tīrām ar ūdeni, bet drīzumā iegādāsimies pirmo zobu pastu. Informāciju iegūstu internetā.

saulite52 saulite52 13. May 2019, 13:38

Mes pirmo zobinu sakam kopt un tirit ar specialo bernu birstiti ☺padomu guvu pati no sevis

Iveria Iveria 11. May 2019, 16:17

Strādāju zobārtsniecībā, tāpēc visa informācija jau bija zināma. Un pareizi MadaraKa saka - tīram ar pirmo zobu, zobu pasta ar fluorīdu 1000 pm ļoti nelielā dauzumā (tas pats rīsa graudiņš).

MadaraKa MadaraKa 11. May 2019, 15:28

Kad gaidīju mazo, lasīju dažādu informāciju, tajā skaitā par zobiņiem. Par cik tajā brīdī nebija vēl aktuāli, ļoti šajā tēmā neiedziļinājos, tik vien sev atzīmēju, ka jāsāk tīrīt no pirmā zobiņa.
Pēc tam, kad mazais piedzima, diezgan ātri sāku tīrīt viņam smaganiņas - iesākumā ar marlīti, vēlāk ar speciālajām salvetītēm. Kad sāka tuvoties pirmo zobiņu šķilšanās, meklēju informāciju par to, vai vajag zobu pastu un, ja vajag - tad kādu. Un tad tikai "jautrība" sākās! Ģimenes daktere teica, ka nevajag zobu pastu, jo tāpat norīs, internetā informācija - ka vajag. Dažādos avotos atšķirīgi viedokļi par to, vai vajag zobu pastu ar fluorīdu. Plus vēl jautājums - ja vajag, tad cik lielam fluorīda daudzumam jābūt? Mans zobārsts teica, ka, ja nav problēmu ar zobiem, jālieto zobu pasta bez fluorīda. Mammu forumos "karojošo mammu" stāsti par fluorīda milzīgo kaitīgumu bērnu veselībai. Godīgi sakot - tajā brīdī ļoti pietrūka uzticama informācijas avota. Bet par laimi tieši uztrāpījās, ka Mammu brokastīs vienu no lekcijām tieši par zobiņu kopšanu lasīja prof. Anda Brinkmane - to noklausoties un pēc lekcijas vēl uzdodot papildus savus bažīgos jautājumus, viss noskaidrojās un salikās pa plauktiņiem - tīrām ar zobu pastu no pirmā zobiņa parādīšanās, lietojam zobu pastu ar fluorīda saturu 1000 ppm, liekam uz zobbirstītes rīsiņa lieluma zobu pastas daudzumu.