Kāds līdzeklis aizsardzībai pret sauli ir piemērots manam bērnam?

Kāds līdzeklis aizsardzībai pret sauli ir piemērots manam bērnam?

08. Jun 2020, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sākoties siltam un saulainam laikam, aktuāls kļūst jautājums par sauļošanās kosmētikas lietošanu. Kam jāpievērš īpaša uzmanība laikā, kad bērns atrodas saulē? Konsultē pediatre Anna Birka.

Bērna āda ir daudz reižu jūtīgāka par pieaugušā ādu. Tā jūtīgāk reaģē uz temperatūras maiņu un saules stariem. Bērna āda pati sevi nevar pasargāt bērniņa pirmo divu gadu dzīves laikā, jo tā vēl tikai veido savas aizsargspējas. Tieši šī iemesla dēļ, bērniņu āda ir jāaizsargā īpaši rūpīgi.

UV stari veicina dzimumzīmju veidošanos, kas paaugstina ļaundabīgas melanomas risku vēlākā dzīvē, tāpēc vecākiem būtu jāievēro pāris nosacījumi ar bērnu atrodoties saulē.

Seši svarīgākie nosacījumi, kas jāievēro atrodoties saulē:

·  Nav vēlams uzturēties tiešos saules staros pirmajā dzīves gadā. Ratiņiem jābūt ar jumtiņu, kas rada ēnu uz bērniņu.

·  Pat esot ēnā, jābūt ir apģērbam, kas pasargā no saules stariem (cepurīte ar nadziņu, T-krekliņš utt., lai bērniņš nav kails)

·  Ādai vietās, ko neaizsargā apģērbs no saules, ir jābūt pārklātai ar līdzekli, kas rada aizsardzību pret saules staru ietekmi. Vislabāk, ja tas ir ūdensizturīgs, un tam ir augsts saules aizsardzības faktors, vismaz 30,50, 50+.

·  Sauļošanās krēms ir jāuzklāj arī dienās, kad ir apmācies, jo 80% UV staru sasniedz zemi mākoņainā laikā.

·  Nosusini bērna ādu uzreiz pēc plunčāšanās.

·  Gan bērniem, gan pieaugušajiem jāuzklāj sauļošanās krēms aptuveni 30 minūtes pirms sauļošanās, jo aizsardzības filtriem ir vajadzīgs laiks, lai iedarbotos.

Sanosan bērnu sauļošanās krēms SPF50+ 75 ml