Kā mēs testējām Devold bodīti

09. May 2018, 16:33 SantaViksne SantaViksne

Kad pieteicos testēt Devold bodīti, ārā laikapstākļi bija pavisam citi - auksts un vējains. Un man bija aktuāls jautājums par to, kā lai saģērbj savu 4 mēnešus lielo puiku. Viņš man ir mazgulētājs - guļ vairākas reizes dienā, bet neilgu laiku -  30-40 minūtes. Un tad, kad neguļ, ienīst ratus un autokrēsliņu. Ja es ratu pastaigas laikā nepaspēju nokļūt mājās pirms viņš ir pamodies, tad ir tik skaļš protests, ka, manuprāt, dzird visa pilsēta. Katra otrā pastaiga mums beidzās šādi - mamma ar vienu roku stumj ratus, otrā stiepj bēbi. Un pirms katras pastaigas bija baigais izaicinājums mēģināt saģērbt puiku tā, lai, guļot ratos, viņam nav karsti un viņš nesasvīst, bet, paņemtam rokās, nebūtu vēss. Nekad līdz šim nebiju iedomājusies, ka tik maziem bērniem arī eksistē termoveļa, tādēļ Māmiņu kluba informācija par Devold termoveļu un iespēja tādu testēt nāca tieši laikā. Tā manās rokās nonāca Devold Breeze bodītis.

 20180509162554-16122.jpg

Manam testam sanāca tādi kā 3 posmi:

1. Apskatīšana un aptaustīšana. Uz tausti plāns un viegls audumiņš, nav pārāk staipīgs. Pirmajā brīdī tas šķita nedaudz sintētisks, bet, pagrozot rokās ilgāku laiku, sapratu, ka vienkārši līdz šim dēliņa garderobē bija tikai kokvilnas trikotāžas krekliņi, tādēļ šis sākumā šķita savādāks. Patiesībā uz tausti tas nedaudz atgādina bērnu zeķubikses, kam sastāvā ir vilna.

Visas vīlītes bodītim ir plakanas, nekas nekur nespiež un neberž.

20180509162621-83414.jpg

 Un ļoti patīk, ka nav tradicionālā šūšanas zīmīte ar mazgāšanas simboliem, ko parasti iešuj krekliņiem sānu vīlē. Bieži šīs zīmītes ir cietas un lielas, kas, manuprāt, bēbītim traucē un berž. Šim bodītim visa informācija uzdrukāta no iekšpuses augšā uz muguriņas.

 20180509162641-67812.jpg

Bodīts velkams caur galvu, uz kreisā pleca ir viena podziņa. Bodīts precīzi atbilst izmēram - mans dēliņš šobrīd ir tieši 68cm garš un 68.izmēra bodis mums ir pašā laikā. Un, kā izrādījās, tas tiek šūts tepat mums kaimiņos  - Lietuvā.

Ielūkojos arī Devold mājas lapā https://www.devold.com/en-GB/breeze-baby-body/?p=GO%20180%20270%20A&c=515A. Lūk, ko pats ražotājs raksta par šo bodiju (neesmu profesionāls tulks, tādēļ šis nav precīzs tulkojums, bet "izlobīta" galvenā informācija): viegls un elpojošs krekliņš, kas arī regulē ķermeņa temperatūru. Ražots no 100% Merino vilnas, tas atvēsinās siltā laikā un sasildīs, kad kļūs vēsi. No šīs pašas sērijas ir pieejamas arī termobikses un cepurīte.

2. Mazgāšana. Esmu no tām mammām, kas uzskata, ka visas jaunās zīdaiņu drēbītes pirms ģērbšanas ir jāizmazgā. Izņēmums nebija arī šis bodīts. Sāku pētīt mazgāšanas simbolus, jo sastāvā tomēr 100% Merino vilna. Nedaudz apjuku, jo uz paša bodīša norādīts, ka jāmazgā īpaši saudzējošā režīmā, bet uz etiķetes, kas bija klāt - ka parastajā režīmā 40 grādos. Nospriedu, ka labāk tomēr ticēšu informācijai uz paša bodīša, un mazgāju ar rokām. Samērcējot pārliecinājos, ka sastāvā tiešām vilna - bodīts sāka smaržot pēc aitiņas :D (kā vilnas zeķes, ko bērnībā adīja ome no dzijas, kas bija iegūta no pašu saimniecībā audzētām aitām). Bodītim izžūstot, šī smarža pazuda. Pēc pirmās mazgāšanas bodīts nav ne savēlies, ne sagriezies ne kā citādi mainījis savu sākotnējo izskatu.

3. Valkāšana. Kad saņēmu šo bodīti, aukstie laikapstākļi, kuros gribēju to testēt, tieši bija nomainījušies uz siltajiem. Tādēļ aukstā laikā bodīti nesanāca notestēt, bet +20 grādos gan tas sevi pierādīja ļoti labi. 2 dienas gājām laukā šajā krekliņā un abas dienas biju ļoti apmierināta - dēliņš, guļot ratos, nebija ne sasvīdis, ne nosalis. Un nezinu - sakritība vai nejaušība, vai krekliņa nopelns - viņš man šīs 2 dienas ratos nogulēja krietnas 2 stundas nepamostoties.

20180509162728-91075.jpg

Pakļāvu bodīti arī lielākam pārbaudījumam - uzģērbu to dēlam, ejot uz māsas koncertu dārziņā. Tur ir maziņa zāle, diezgan liels bezgaiss un, kad sanāk daudz vecāku, arī ļoti karsti. Biju pārsteigta, kad, koncertam beidzoties, es biju mitru pieri, bet mans mazais koncerta skatītājs savā zilajā bodītī it nemaz nebija sasvīdis.

No šī testa esmu izdarījusi sev 2 secinājumus:

  1. Vilna ir materiāls, kas nav domāts tikai ziemas mēnešiem. Vilnas apģērbi itin labi noder arī siltā laikā.
  2. Vilnas termoveļa notekti būs tas apģērbs, ko iegādāšos abiem saviem bērniem ziemas sezonai

 

 

SantaViksne SantaViksne 10. May 2018, 12:34

Mēs arī vedam lielo māsu uz dejošanas nodarbībām, kā arī, aizbraucot pakaļ uz dārziņu un gaidot, kad māsa saģērbsies, mazais regulāri bija sasvīdis. Ja es būtu zinājusi par šādas termoveļas eksistenci un tās labajām īpašībām, puikam noteikti būtu bijis krietni ērtāk. Bet paldies Māmiņu klubam par iespēju - tagad būšu gudrāka 😀