Kā izvēlēties bērna apģērbu pavasarim?

Kā izvēlēties bērna apģērbu pavasarim?

22. Mar 2019, 00:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pavasaris ir mainīgais gadalaiks, ko pierāda arī laikapstākļi aiz loga- kad šķiet, nu tūlīt būs klāt siltais laiks un ziemas apģērbu pakāpeniski nomaina pavasara, atkal sniegs pārsteidz nesagatavotu. Tad kā ģērbt bērnu šajos mainīgajos laikapstākļos? Ieteikumos dalās interneta veikala liberi.lv vadītāja Natālija Panteļejeva.

"Pavasara sezona tiek uzskatīta par starpsezonu, kad saulainās dienas nomaina lietainās un vējainās dienās, tāpēc vecākiem tiešām ir ļoti izlemt, kā ģērbt savu mazuli," atklāj Natālija.

Izvēlies apģērbu savam mazulim, kurā viņš jūtas ērti, un apģērbu, kas viņam der un ziemas laikā nav palicis par mazu. Pavasara dienās laikapastākļi mēdz mainīties un variēt starp siltu, aukstu un mitru. Bērniem ērti būs kustēties kā kopējos, tā atsevišķajos kombinezonos, viss atkarīgs no vēlmēm, vajadzībām un iespējām.

Ikdienas laika prognožu pārbaudīšana ļaus izprast, kādā apģērbā ģērbt mazuli. Pārliecinies, ka apģērbs ir viegls un ļaus mazajam kustēties, tai pat laikā pasargājot no vēja, mitruma un saules. 

Ja apģērbs ir pārāk biezs, ierobežojošs un bērns sasvīst, var rasties izsitumi. Pavasarī vērtīgs pirkums var būt arī veste, kurai apakšā pavelkot džemperi, bērns jutīsies ērti un silti, tai pat laikā netiks ierobežotas kustības.

Dod priekšroku kvalitatīvam apģērbam! Izvēlies sintētiku, jo tā izvada mitrumu un neiesūc sevī.

Pavasarī ģērb mazuli kārtu kārtām. Kārtu jeb kāpostiņa princips nodrošinās, ka brīžos, kad ir auksts, kādu kārtu var uzvlkt, savukārt mirkļos, kad pavasara saulīte silda spožāk, var secīgi papildus apģērbu kārtu novilkt, lai pēc brīža atkal to uzvilktu. 

Lielisks risinājums ir termoveļa, tad bikses, garroku krekliņš un vējjaka. Lietus gadījumā noderēs lietusmētelis, kas ražots no ūdensizturīga materiāla, piemēram, neilona. 

Krāsas, krāsas, krāsas. Kad vēl, ja ne pavasarī ķert krāsas un atrast tās apģērbā- tik košā un dažādā kā ziedi piemājas puķudobē! Pavasaris noteikti ir košo krāsu laiks, par ko liecina arī bērnu apģērbu ražotāju izdoma, ražojot apģērbus dzīvīgās krāsās- dzeltens, rozā, oranžs, pasteļkrāsas, violets, zils, zaļš- te iederēsies visas krāsas.

Meitenēm noteikti patiks ziedu raksti, klasiskais zilais, pelēkais zili strīpainais iepriecinās puišus. 

Šajā sezonā aktuāls ir it viss- jūras motīvi, dinozauru vai dzīvnieku raksti zēniem, kamēr princeses, fejas, ziedu raksti un grafiskais dizains meitenēm.

Modē vienmēr nemainīgais džinss. Pavasaris ir ideāls džinsu sezonai. Iepērkoties mazuļiem, izvēlieties kokvilnas džinsus, kas būs ar maigāku audumu un elpojošāki. Džinsu jaciņas un bikses būs ērtas ikdienišķiem ģimenes izbraucieniem un brīvai laika pavadīšanai. 

Izvēlieties izturīgus, kvalitatīvus apavus. Stingri apavi ir labs risinājums, lai jūsu bērns varētu ērti veikt āra aktivitātes. Izvēlieties kurpes, kas ir piemērotas skriešanai, kāpšanai un citām bērnu rotaļām. Pārliecinieties, ka iegādājaties augstas kvalitātes apavus, kas var izturēt visu veidu ietekmi un spiedienu.

Izvēlieties dažādas cepures un cepures ar nagu. Cepures ir lieliskas, jo tās pasargās bērna galvu un austiņas un palīdzēs regulēt ķermeņa temperatūru. Ziemas ķivercepures var nomainīt uz plānākām, turklāt tās pieejamas ļoti košās krāsās.

Cepures ar nagu noderēs siltākā laikā, kad nags pasargās mazuli no tiešiem saules stariem, kad ārā ir saulains laiks. Noteikti iesakām dot priekšroku cepurēm, kas atstaros saules gaismu, piemēram, baltai vai dzeltenai. Arī šajā izvēlē vajadzētu dominēt dabīgiem materiāliem, lai nodrošinātu elpojamību.