Ikdiena ar bēbīti: pirmais zobiņš komplektā ar vīrusu

Ikdiena ar bēbīti: pirmais zobiņš komplektā ar vīrusu

12. Feb 2019, 13:24 ViKrEm mamma ViKrEm mamma

Ar pirmo zobiņu dzīvojamies jau veselu nedēļu un tas aug arvien lielāks, spīdot ārā no mutītes. Pirmajās dienās meitiņa to veiksmīgi slēpa, saspiežot lūpas, vai arī pieliekot priekšā mēli, bet nu lepni rāda. 

Zobiņš šķīlās ļoti sāpīgi un traki, īstenībā ļoti grūti pateikt, vai tas bija tikai zobiņš, vai arī komplektā ar vīrusu. Kā zināms, zobu šķilšanās ļoti novājina imūnsistēmu, tādēļ šajā laikā pieķērt kādu vīrusu klāt ir visai vienkārši. Tieši dēļ tā man ir grūti pateikt, vai šīs trakās piecas dienas tikai dēļ zobiņa, tikai dēļ vīrusa, vai arī šī komplekta dēļ.

Šoreiz vēlētos pateikties mūsu ģimenes ārstam, kurš bija sasniedzams arī ārpus viņa darba laika un darba dienām, kurš whats up sarakstēs mūs konsultēja, tāda veidā mazinot manu paniku, kad bērns histerijā raud, ir sarkans un deg kā ugunīs. Vai daudz prātīgāk un vienkāršāk būtu saukt ātro palīdzību? Es šajā jomā esmu diezgan skeptiska, jo slimnīca ir tā vide, kur lieliski "noķert" vēl kādu vīrusu un iespēju robezās cenšos tikt galā mājas apstākļos, turot roku uz pulsa un ģimenes ārstu pietiekoši pieejamā attālumā.

Likām vēsas kompreses uz pierītes

Lietojām Nurofen virs 38.5 grādu temperatūras

Devām dzert daudz šķidruma, pilinājam pa pilītei, ja atteicās dzert

Lietojām arī Dentinox gēlu smaganām

Šūpojām uz rokām un gulējām arī mazuli turot rokās

Zobiņš izšķīlās, bet iesnas nemazinājās, sajutu arī smagu un kārcošu elpošanu, tādēļ nolēmu vienoties ar ģimenes ārstu aizvest meitiņu paklausīties, tā teikt, lai sirds mierīga. Bet konstatēja abpusējo bronhītu. Ziniet, kas mani patīkami parsteidza un kārtējo reizi pārliecinājos, ka mums ir īstais ģimenes ārsts meitenēm? Dakteris teica - vajadzīgas inhalācijas, turpinām degunu skalot ar jūras sāli, atsūcam un 3 reizes dienā pilinām Vibrocil. Un, ja nu neredzat uzlabojumus, ziņa man, tad risināsim to ar kaut ko "niknāku". 

Tā nu sēdēju i-netā un meklēju, kur ir pieejams inhalators uzreiz, nopirkām inhalātoru un veiksmīgi esam piecu dienu režīmā veikuši inhalācijas, tiesa gan ar histērijām, jo mūsējai dāmai šī elpošana dikti nepatīk. Zinu, ka tas ir kā kuram mazulim, draugu bērni to dara bez raudāšanām. Lai būtu pilnībā droši, ka viss ir ok un pie reizes pakonsultētos par slikto gulēšanu naktī un negulēšanu dienā, nolēmu mazo pieteikt pie homeopāta, tā nu ceturtdien dosimies pie docentes- homeopātes Ineses Jokstas. Par to noteikti uzrakstīšu nākamajos stāstos!

Veselību, Mīļie katrās mājās un sirsniņās!