Ieteikumi, kā izvēlēties savam mazulim piemērotu pudelīti

Ieteikumi, kā izvēlēties savam mazulim piemērotu pudelīti

16. Sep 2018, 11:09 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ja mamma nespēj savu mazuli barot dabiskā veidā vai ar mammas pienu vien nepietiek un ir nepieciešama piebarošana, neizbēgams pirkums ir pudelīte. To piedāvājums ir liels. Kā izvēlēties vispiemērotāko?

Mazuli bieži moka kolikas. Vai no tām iespējams izvairīties, izvēloties piemērotu pudelīti?

Zīdaiņa gremošanas sistēma vēl nav pilnībā izveidojusies. Zarnu traktā vēl nav pietiekami daudz labo baktēriju, kuras palīdzētu sagremot pārtiku. Mazuļa zarnu trakts tikai pamazām mācās strādāt. Gremošanas procesu apgrūtina arī tas, ja zīdainis kopā ar pienu norij arī daudz gaisa. Sākas tā saucamās kolikas – kuņģa un zarnu trakta spazmas. Gaiss var izraisīt vēdersāpes, bērns var biežāk atgrūst ēdienu, sliktāk uzņemt atsevišķas barības vielas. Tādā gadījumā mēs ieteiktu neļaut zīdainim izbadēties, lai viņš nerītu pieniņu ātri un aizgūtnēm. Pudelīšu sarakstā atradīsiet vienu unikālu produktu – Dr. Browns pudelīti ar patentētu iekšējo gaisa cirkulācijas sistēmu. Sagāžot pudelīti, gaisa cirkulācijas caurulīte pudelītes iekšpusē gaisu no knupīša novada uz augšu, un tas nenonāk bērna kuņģī. Šāda pudelīte tiek rekomendēta arī bērniem ar refluksa problēmām.

Pēc kādiem kritērijiem tās izvēlēties?

Ir divu veidu DR. BROWN’S pudelītes – ar šauru un platu kakliņu. Pudelītes ar platu kakliņu tiek rekomendētas zīdaiņiem, kuri tiek baroti dabiski, ja mammai reizēm nākas iziet un mazuli atstāt auklei vai tuviniekiem, kuri to pabaro no pudelītes. Plats knupītis ir līdzīgāks mātes krūts anatomijai, tāpēc mazulis, kas tiek barots no šādas pudelītes, neatradināsies zīst krūti. Piens no tās tek līdzīgi kā no mātes krūts. Platāka pudelīte ieteicama arī tādā gadījumā, ja ar mammas pienu vien nepietiek un mazulis slikti pieņemas svarā. Tad pēc barošanas ar krūti mazulim var piedāvāt piena maisījumu tieši no šādas pudelītes.

Ja mazulis tiek barots tikai mākslīgi un mammas krūti nezīž nemaz, vairāk piemērota ir šaura pudelīte ar šaurāku knupīti. Mazulim no tādas būs vieglāk ēst, un viņš ātrāk paēdīs.

Kāda vecuma zīdaiņiem paredzētas DR. BROWNS pudelītes?

Tās paredzētas zīdaiņiem no dzimšanas līdz tam brīdim, kamēr pudelīte ir nepieciešama. Kad mazulis ir paaudzies un kolikas vairs nemoka, gaisa cirkulācijas sistēmu no pudelītes var izņemt un turpināt pudelīti lietot kā parasto mācību krūzīti ar knupīti vai silikona snīpīti.
Pudelītes izgatavotas no bērna organismam drošiem materiāliem. Iespējams izvēlēties pudelītes izmēru un neaizmirst nomainīt knupīti, kad tas būs nolietojies. Knupītim būtu jāatbilst arī bērna vecumam mēnešos (tas vienmēr tiek norādīts uz iepakojuma), jo, bērniņam augot lielākam, lielākam jābūt arī knupīša caurumiņam. Jaunums – silikona snīpīši. Pudelīte ar silikona snīpīti palīdz mazulim vieglāk pāriet no pudelītes pie parastās krūzītes vai mācību krūzītes.

Kādas pudelītes lietot priekšlaicīgi dzimušiem zīdaiņiem?

Ir pieejamas speciālas DR. BROWN’S pudelītes un knupīši priekšlaicīgi dzimušiem zīdaiņiem. Priekšlaicīgi dzimušu zīdaiņu gremošanas sistēma ir īpaši jutīga, viņi biežāk atgrūž ēdienu, viņus nomoka vēderiņa pūšanās un kolikas. Šiem jaundzimušajiem ir īpaši nepatīkami kopā ar pieniņu norīt arī gaisu. Šo problēmu iespējams atrisināt, izvēloties priekšlaicīgi dzimušam zīdainim piemērotu pudelīti un jo īpaši knupīti. Šie knupīši nodrošina mazu plūsmu, lai pieniņš tecētu ļoti lēni, un mazulis neaizrītos.

Kā pareizi kopt pudelītes?

Visas pudelīšu daļas ir viegli un ērti izjaucamas. Katrā iepakojumā ir birstīte gaisa cirkulācijas sistēmas mazgāšanai. Visas daļas iespējams sterilizēt elektriskajos un mikroviļņu krāsns sterilizatoros vai vienkārši pēc mazgāšanas pārliet ar vārošu ūdeni.

DR. BROWNS produktus varat iegādāties:

www.herba.lv

MAIJIŅA, T/C Apelsīns, Ādaži, Rīgas gatve 5

BABYLUX, Rīga, Matīsa iela 24

BABYSTORE, Rīga: Ganību dambis 24A, Stabu iela 43, Prūšu iela 4

MINIKID, Rīga: Matīsa iela 8/1, Dzelzavas iela 70. Jelgava, Raiņa iela 16