DISKUSIJA - KONKURSS: Kad tu savam mazulim sāki tīrīt zobus?

DISKUSIJA - KONKURSS: Kad tu savam mazulim sāki tīrīt zobus?

17. Mar 2017, 00:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Zobi jāsāk tīrīt jau mazulim līdz ar pirmā zobiņa izšķilšanos. Tāpat kā pieaugušajiem, arī mazuļiem tie jātīra no rīta un vakarā. Tomēr, dzīve ievieš savas korekcijas, un mēs visas labi zinām - ne vienmēr notiek tā, kā iecerēts. Pie tam, mazulim pirmie zobiņi var nākt visai sāpīgi, un tad viņa zobiņus un smaganas tiešām gribas likt mierā uz kādu laiciņu. Bet, kad tomēr viss nokārtojies, jāsāk meklēt atbilstoša, mazulim piemērota zobu birste.

Piedalies diskusijā!

Kad tu sāki tīrīt savam mazulītim zobiņus?

Cik bieži mazulim tos tīrīji, un kas bija tavi palīglīdzekļi šajā jautājumā?

Mēs visas zinām - parasti zobu tīrīšanas procedūra nav tā, kas uzreiz iepatīkas. Tāpēc, vislabāk šo procesu pārvērst par rotaļu. Attiecīgi, sākotnēji mazuļa zobu tīrīšana ir mammas veiklības tests. Ieteikumu, kas palīdzētu mammai veiksmīgāk tikt galā ar šo svarīgo uzdevumu ir daudz un dažādi. Dalies pārbaudītos ieteikumos no personīgās pieredzes!

Būs arī balva!

Gardā Dallmayr kafija mammai!

20140306151726-23988.jpg

Atbildes raksti tepat, komentāru joslā!

Konkurss spēkā līdz 19.martam ieskaitot.

Māmiņu Klubs

SKATIES TV3 MĀMIŅU KLUBA RAIDĪJUMU SVĒTDIEN PLKST.8:50 UN NOSKAIDRO VISU PAR PIENA ZOBIŅU KOPŠANU!

peciņa123 peciņa123 30. Mar 2017, 16:11

Šis nav aizmirsts?

sandux sandux 18. Mar 2017, 15:19

Mana zobu tīrīšanas pieredze abiem bērniem ir dažāda. Meita ļāva tīrīt zobiņus, sāku ar speciālo pirkstiņu, katru vakaru tīrījām. Pirmo reizi zobs sabojājās, kad pati sāka tīrīt - 7 gados.
Savukārt dēlēnam zobus tīrīt ir Mission Impossible. Tikai tagad, kad viņam ir gandrīz trīs gadi, vakaros varu kaut cik patīrīt, bet tāpat tas ir diezgan nosacīti.

cecii cecii 17. Mar 2017, 18:05

Savējiem sāku "tīrīt" zobiņus, līdzko tie parādījās ap 5mēn. vecumu. Līdz gada vecumam tīrījām visai nosacīti. Drīzāk pieradinājām pie darbošanās ap zobiem, jo tas taču būs jādara visu atlikušo dzīvi. Sāku ar to, ka nopirku pāris zobu birstes rotaļām - lai pierod un nebaidās. Ap gada vecumu jau nopietnāk - tīrījām zobus rotaļājoties visiem draugiem (lāčiem, lellēm), nopirku arī pastu. Visiem 3 bērniem bijis arī periods, kad atsakās vērt vaļā muti, kliedz un negrib. Ar pirmo bērnu pieļāvu iet gulēt netīrītiem zobiņiem jo nelikās pareizi tīrīt ar varu. Bet zobārste apgalvoja pretējo - lai kādi būtu niķi un stiķi, vecākiem jābūt striktiem un nedrīkst piekāpties. Tad nu brīžiem ar asarām, bet tīrījām. Nu jau tas ir ieradums, ko bērni paši dara. Mēs vecāki, tikai pārtīram. Bojātu zobu mūsējiem nav, tad jau laikam visu darām pareizi.

peciņa123 peciņa123 17. Mar 2017, 13:09

Zobus sāku tīrīt tad, kad pirmie divi bija izlīduši. Sākumā izmantoju silikona uzmavu pirkstam. Pie desmitā zobiņa pārgājām uz parasto bērnu birstīti un zobu pastu. Tagad neļauj tīrīt, nedaudz cenšos patīrīt, nespiežu ar varu, dodu arī birstīti pagrauzt.

īgLa īgLa 16. Mar 2017, 13:52

Abiem sāku tīrīt no pirmā zobiņa ar birstīti,ko liek uz pirksta.

laurlapa laurlapa 16. Mar 2017, 13:10

Savam mazulim sāku tīrīt zobiņus, tikko kā parādījās pirmais zobiņš. Zobiņa tīrīšanai tika izmantota birstīte, kuru var uzlikt uz pirksta, zobu pasta pašiem mazākajiem, kuru var norīt un ūdens.

kas_tas_tads kas_tas_tads 16. Mar 2017, 12:41

Kad mazajiem parādījās pirmie zobiņi, viņiem tika piešķirta sava zobu birstīte, kuru tad var bāzt mutē pēc sirds patikas, kamēr pār€jie ģimenes locekļi tīrs zobus. Ap gada vecumu sākam lietot arī Elmex bērnu zobu pasta (kvalitatīva, nav jāizšpļauj). Ik pa laikam pieaugušais palīdz kārtīgi patīrīt zobus. 2.5 gadus vecā meita tā pieradusi pie regulāras zobu tīrīšanas, ka ja kādreiz vakarā aizmieg ar nemazgātiem zobiem, naktī ceļas un saka, ka vajag iztīrīt.

mamma27 mamma27 16. Mar 2017, 10:40

Hārdijam tagad 1g 5mēn.No gada mēģināju ar pirksta uzgali tīrit,bet diez ko nepadevās.Tad puika nāca līdz brālim un māsai skatījās,un nu jau mēnesi pats cītīgi tīra un atkārto visu no mâsa un brālis.Protams pēc tam mēģinam pārtīrīt,ne vienmēr ļauj,bet cenšamies.