Dalies ar info par Online TV un laimē Lego!

Dalies ar info par Online TV un laimē Lego!

13. Feb 2019, 06:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mēs ar nepacietību gaidām rītdienu, kad būs šīs sezonas pirmais Online TV raidījums. Sāksim jau plkst. 10.00.

Dalies ar informāciju par 13.februāra Online TV raidījumu un laimē foršu balvu savam mazajam!

PIEDALIES KONKURSĀ ŠEIT

KONKURSA BALVA

Lego Duplo Ģimenes mājdzīvnieki (10838)

Dodieties pastaigā uz parku, lai parotaļātos ar visiem ģimenes mājdzīvniekiem! Maziem bērniem ļoti patiks rotaļāties ar šo iedvesmojošo dzīvnieku figūru kolekciju — var mest lidojošo šķīvīti sunim, izsukāt kaķi, izpeldināt putniņu un pabarot trusi ar burkāniem. Ar šiem jaukajiem mīluļiem papildiniet citus komplektus no sērijas LEGO® DUPLO® Mana pilsētiņa, un iegūsiet nebeidzamas iespējas jautrām rotaļām ar dzīvniekiem.

Konkursa uzvarētāju izlozēsim un paziņosim 13.februārī.

13.februāra Online TV programma

10.00 Cilmes šūnu izmantošanas iespējas

Cilmes šūnas ir pamatšūnas, kas var veidot vai atjaunot daudzu, ja ne pat visu orgānu audus. Cilmes šūnas, tāpat kā citas šūnas, var iegūt no nabassaites asinīm un audiem, un tām ir patiesi izcila spēja nodrošināt organisma ilgstošu eksistenci. Cilmes šūnas ir tik "gudras", ka tās spēj dalīties un izveidoties par jebkuru šūnu. Kādas ir cilmes šūnu izmantošanas iespējas, kā notiek cilmes šūnu paņemšanas procedūra, kādos gadījumos un slimību ārstēšanā iespējama cilmes šūnu saglabāšana, uzzināsi sarunā ar ārsti Inesi Bolmani.

10.25 D3 vitamīna nozīme bērna attīstībā

Pēdējā laikā arvien biežāk parādās informācijas par to, ka vitamīns D3 ir krietni nozīmīgāks mūsu veselībai, nekā mēs domājām līdz šim. Tie nav vienkārši saules stari, kuri mūs sasilda vasarā un vitamīni, kurus varam uzņemt ar pārtiku ziemā. Tie ir vitamīni, kuriem ir ļoti būtiska loma māmiņas un mazuļa veselības nodrošināšanā, jo īpaši šajā gripas periodā. 

Informācija liecina, ka augstākā saslimstība ar gripu janvāra pēdējā nedēļā reģistrēta bērniem 5 līdz 14 gadu vecumā un līdz 4 gadu vecumam. 2018.gadā veiktie pētījumi liecina, ka tie bērni, kuriem D3 vitamīna līmensi asinīs ir bijis normas robežās, vai tie, kuri uzņēmuši šo vitamīnu papildus ir mazāk gripas un akūtu augšējo elpceļu vīrusu skarti, vai arī pārslimojušu šīs infekcijas vieglākā formā.

10.45 Kas aktuāls un jauns Mans Mazais žurnālā? 

Šis gads žurnālā Mans Mazais nācis ar pārmaiņām- jauna galvenā redaktore, mainījies žurnāla iznākšanas biežums un īpaša loterija,kurā iespējams tikt pie glauna ratu komplekta no Chicco. Bet visu pastāstīs uz vietas žurnāla galvenā redaktore Ērika Bērziņa, kura pati audzina trīs bērnus!

11.05 Atvieglojam zobiņu šķilšanos un meklējam risinājumus saaukstēšanās gadījumos

Laikā, kad apkārt plosās vīrusi, gripa un saaukstēšanās no kājām nogāž teju ikvienu, jāmeklē iespējamie risinājumi, kas palīdzētu vīrusus atvairīt vai mazināt to ietekmi. ONLINE TV laikā DHU pārstāve Evija Kaupere atklās paņēmienus apgrūtinātas zobu šķilšanās problēmu risināšanai, kā arī noskaidrosim gripas un citu vīrusu ārstēšanas iespējas. 

11.25 Grūtniecības noteikšana mājas apstākļos

Ziņa par to, ka kļūsim par māmiņām pie mums atnāk dažādi – kāda no mums to ļoti gaida, kādai tas ir liels pārsteigums, taču ar laiku mēs to iemācāmies pieņemt un ar prieku gaidām sava mazulīša piedzimšanu. Tomēr visbiežāk viss sākas ar to, ka mēs dodamies uz aptieku un tiekam pie grūtniecības testa, reizēm pat vairākiem, lai gūtu apstiprinājumu vai noliegumu savām aizdomām. Kā izvēlēties grūtniecības testu? Kāds ir to darbības princips un kā šie testi atšķiras savā starpā? Vai grūtniecības testa rezultāts vienmēr ir 100% precīzs?  Studijā uz jautājumiem atbildēs SIA Elvim menedžere Līga Brīnuma.

11.45 Palīdzības ceļvedis vecākiem, ja mājās ir apslimis bērns

Drēgns, mitrs, vējains… Tas ir laiks, kad gripa visaktīvāk sāk savus sirojumus. Turklāt tas ir ļoti viltīgs un mainīgs vīruss, kas viesošanos pie cilvēkiem neizlaiž nevienu gadu. Arī šis nebūs izņēmums un var skart ikvienu no mums. Tomēr izvairīties no gripas ir iespējams… Kas ir gripa, kā to atšķirt no saaukstēšanās, kā inficējas ar to, kādas sekas šī vīrusa infekcija atstāj uz organismu un kādu taktiku izvēlēties cīņā pret gripu, skaties ONLINE TV sarunu ar Nacionālā veselības dienesta Ambulatoro pakalpojumu nodaļas vadītāju Ievu Melišu un pediatri Lieni Smani.