Bubuļi zobi!

Bubuļi zobi!

28. Jan 2019, 12:02 Olīša mamma Olīša mamma

Aiz loga kārtīgs putenis. 

Olivers jau gandrīz divas stundas guļ. Šodien negājām ārā gulēt miedziņu. Pārāk traks laiks. Brr, negribēju saldēt bērnu un sevi arī nē.

Iepriekš kādā blogā minēju, ka Oliveram pirmie seši zobi iznākuši bez temperatūrām. Āha, piesaucu!! Vakardien atbraucām no laukiem un mazajam uzlēkusi temperatūra 38’ grādi. Sabijāmies! Tak nekur mazais ne nosala, ne savādāk. Gulēja ārā protams, bet kombinzonā un Lodger Bunkerā, kur bija kā aliņā - silti. Pabaudījām arī ziemas prieciņus nedaudz. Bet nešķita, ka temperatūra varētu būt no saaukstēšanos! 

Paēda vakariņas, iedevu cepumu. Bērns ielika cepumu mutē, koda un sastinga. Sāk ļoti raudāt. Ai! Viss skaidrs! Bubuļi zobi! Jūtīga tā smaganiņa. Iedevām Nurofen un gājām čučēt. Nakts paldies Dievam bija mierīga. 

Izskatās, ka arī mums būs pienācis nemierīgais zobu laiks. Bet pagaidām priecājos, ka mazulis nav kašķīgs. Tikai jūtīgs uz cietāku ēdienu un nedaudz temperatūra. 

Tagad tik grūti ir izpētīt, kurš zobiņš lien laukā. Nav vairs tik viegli kā agrāk. Atlika tikai mazajam pasmaidīt un redzēja visu. Priekšējie iznākuši, tālākos nevar saskatīt. Pasarg’ Dievs taisīt vaļā muti vai celt vaigus uz augšu, lai ko ieraudzītu - dusmīgs kā pūķis! Mēģināju arī ar pirkstu pataustīt, TĀ iekoda pirkstā! Ne,ne! Es pagaidīšu, lai labāk palien laukā un varēšu saskatīt ar aci! :D 

Turaties mammītes, kuru mazajiem zobi nāk krietni trakāk! 

Mierinājums - kaut kad jau tas beigsies! :)

laachukinsh laachukinsh 29. Jan 2019, 11:53

Temperatūra mazajam bija kādas 2-3 dienas max. Kad bija virs 38,iedevu nurofen vai paracetamola svecīti. Bet arī tās lielās bēdas epizodes ir varbūt 3-4 dienas no vietas un tad uz laiku pāriet.

Olīša mamma Olīša mamma 29. Jan 2019, 11:03

@laachukinsh izklausās baisi! Divi mēneši!! Njā, nekas patīkams, cerams mums būs ātrāk! cik ilgi Jums turējās temperatūra?
@Mar_Mar jā, mēs arī līdz šim tikām galā ar tabletītēm un pilieniem. Bet nu tā nesmukā temp. Mazulim grūti gulēt naktīs. Lai gan īstenībā nē, nakts ir baigi ok, no rīta, ap 6 ceļas temp., tad viņam paliek grūti gulēt. Tad iedodu nurofen.

Mar_Mar Mar_Mar 28. Jan 2019, 21:25

Manai mazajai ļoti traki zobi nāca, nebija tāds periods, kad neizjutu to, kad tie sarosījušies uz nākšanu.
Kad palika pavisam traki, naktīs cēlās ik pēc stundas, raudāja, sāku dot Dentokid tabletītes un daudz labāk palika, lietojam vēl patlaban - tūlīt 2 gadi un nāk ārā viens no pēdējiem zobiņiem laukā.
Veiksmi 😀

laachukinsh laachukinsh 28. Jan 2019, 15:39

Mums līdzīgi. Pirmie astoņi zobi iznāca diezgan mierīgi. Augšējie varbūt ar drusku lielāku nemieru, bet Kamistad laikam nomierināja. Tagad jau otrā ĢĀ vizīte, kur daktere saka, ka smaganas dzerokļiem sapampušas un nebūs mums pauzītes pēc pirmajiem 8 zobiem. 10 mēneši un stumjam ārā visus 4 dzerokļus, kā izskatās. Simptomi un uzvedība tieši kā aprakstīta - pēkšņi uzleca temperatūra uz 38 uz pāris dienām. Un nemiers. Un visu laiku kaut ko vajag kožļāt, tecināt nebeidzamas siekalas un pilnīgi noteikti neļaut mammai paskatīties, kurš zobiņš būs pirmais. Vienīgi mums tas "on and off" velkas jau otro mēnesi, bet tālāk par sapampumu neesam tikuši.