Bēbīšu klubs: Gatavojamies izbraucienam. Ko ņemt līdzi?

07. Mar 2022, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bēbīšu kluba mazulis Kristians jau sasniedzis 3 mēnešu vecumu. Ģimene kopīgi šo mēnešu laikā ir paguvusi apciemot jau vairākas Latvijas vietas.

Māmiņa Santa stāsta, ka pirmajā izbraucienā ar mazuli devušies jau pirmajā mēnesī. “Ir apciemotas gan vecmāmiņas, gan draugi dažādās Latvijas vietās,” stāsta viņa, atzīstot, ka gatavojoties izbraucieniem sapratusi, ka somu jāsagatavo jau iepriekšējā dienā, lai izbrauciena dienā nebūtu par to vairs jāsatraucas. 

Ko likt somā, dodoties izbraucienā kopā ar mazuli?

Ārste-dermatoloģe Ilze Jākobsone uzsver, ka obligāti pietiekamā daudzumā jāņem līdzi autiņbiksītes, lai tās varētu regulāri nomainīt. “Ceļojuma laikā ne vienmēr ir iespēja nomazgāt dibentiņu, tāpēc jāņem līdzi arī mitrās salvetes, kuras var izmantot autiņu zonas notīrīšanai,” rekomendē ārste.

Speciāliste uzsver, ka ieteicams izmantot salvetes, kurām nav lieku piedevu un smaržvielu, savukārt bērniem, kuriem ir ādas problēmas, ieteicamas mitrās salvetes ar alveju, kliņģerīšu ekstraktu, E vitamīnu, jo tas nomierinās ādu un aizsargās to pret iekaisumu. “Šīs salvetes nodrošinās, ka āda ir vairāk aizsargāta un tik ātri saskarē ar fēcēm un urīnu neiekaisīs,” skaidro ārste-dermatoloģe Ilze Jākobsone.

Bēbīšu kluba māmiņa Santa iesaka gada aukstajā periodā mitrās salvetes, pirms ar tām sākt tīrīt mazulīša ādu, vispirms rokās sasildīt.

Līdz ar autiņbiksītēm un mitrajām salvetēm Kristiana māmiņa ceļojumu somā vienmēr liek arī krēmu autiņbiksīšu zonai, kura sastāvā ir cinks.

Atceries, ka bērnu kopšanas līdzekļiem jābūt:

  • Bez krāsvielām;
  • Bez smaržvielām;
  • Bez parabēniem. 

“Lai būtu pārliecināti, ka bērnam tiek izvēlēts labākais, jālasa ne tikai ražotāja informācija uz iepakojuma, bet arī jāiepazīstas ar produkta sastāvu,” atgādina dermatoloģe Ilze Jākobsone.