Pēdējie klīniskie pētījumi par jaundzimušo un zīdaiņu ādas aprūpi

Pēdējie klīniskie pētījumi par jaundzimušo un zīdaiņu ādas aprūpi

15. Mar 2012, 10:29 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Izpratne par ādas attīstību


Johnson & Johnson ieguldījums jaundzimušo ādas pētījumos visā pasaulē ir ievērojams. Ir veikti vairāk nekā 10 klīniskie pētījumi, kuros piedalījušies vairāk nekā 400 subjektu, no jaundzimušajiem līdz vecākiem bērniem.

 

Johnson & Johnson ir ieinteresēts ar savām zināšanām dalīties ar veselības aprūpes speciālistiem un viņu pacientiem visā pasaulē, sniedzot nopietnas zināšanas parzīdaiņu ādas aprūpi.

 

Jaundzimušā āda atšķiras no pieauguša cilvēka ādas*

Mitruma ādas ārējā kārtā (stratum corneum) ir daudz vairāk jaundzimušajiem:

Tomēr jaundzimušo āda ātrāk uzsūc un arī ātrāk izdala mitrumu, ko tā saņēmusi:

Lai saglabātu zīdaiņa ādu veselīgu, jācenšas novērst pārāk straujumitruma iztvaikošanu un dehidratāciju.

 

Jaundzimušā ādas aizsargbarjeras veidošanās dzīves pirmajā gadā

 

Pretēji iepriekš pieņemtajam uzskatam, zīdaiņa ādai ir nepieciešams ilgāks laiks, lai nobriestu

 

Ar katru nodzīvoto gadu palielinās mitruma iztvaikošana caur ādu. Tas palīdznoskaidrot, ka ādas aizsargbarjeras funkcijas veidojas reizē ar fizisko attīstību.

 

Zīdaiņa ādas aizsargbarjera veidojas vismaz pirmos 12 mēnešus, tāpēc ādai nepieciešama īpaša aprūpe,lai saglabātu tās optimālo mitruma līmeni.

Tīrīšana tikai ar ūdeni vien nav pietiekama

 

Tā kā mazuļu āda ir īpaši jutīga, tai nepieciešama iedarbīga, taču rūpīga un maiga tīrīšana. Ar tīru ūdeni vien nav iespējams nomazgāt tādas taukos šķīstošas vielas kā, piemēram, izkārnījumu pārpalikumi un aizsargkrēms, tāpēc maiga mazgāšanas līdzekļa izmantošana ir daudz efektīvāka.**

 

Mazgāšana tikai ar tīru ūdeni noņem ūdenī šķīstošu vielu pārpalikumus, taču maigsmazgāšanas līdzeklis papildus noņem arī taukos šķīstošu vielu pārpalikumus.

 

______

*Nikolovski, J., Stamatas, G., Kollias, N.,Wiegand, B.: Barrier function and water-holding and transport properties of infant stratum corneumare different from adult and continue to develop through the first year of life. Journal of Investigative Dermatology (2008) 128, 1728–1736.

**Galzote, C., Dizon, MV., Estanislao, R., Mathew, N.: Opportunities for mild and effective infant cleansing beyond water alone. J Am Acad Dermatol2007, 56 (Suppl 2): AB158 (Abstract P2420).