Kuru zobiņu gaidīt kā nākošo, ja tie nenāk noteiktā secībā?

Kuru zobiņu gaidīt kā nākošo, ja tie nenāk noteiktā secībā?

05. Apr 2012, 11:22 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

"Kuru zobu gaidīt kā nākošo, ja mums viņi nenāk pēc vispārpieņemtās secības?" jautā māmiņa. Devāmies pēc atbildes pie stomatologa Viktorijas Artemenko.

 

Jautājums:

 

Labdien. Mums šomēnes būs 11 mēneši, un izlīduši ir tikai 3 zobiņi, divi apakšējie, un trešais zobiņš, kas izlīdis ir augšējais ilknītis.

 

Kuru zobu gaidīt kā nākošo, ja mums viņi nenāk pēc vispārpieņemtās secības?

 

 

Atbild stomatologs Viktorija Artemenko:

 

Nav vērts bērnu ierāmēt kaut kādos it kā vispārpieņemtos rāmjos un kaut ko gaidīt. Īpaša uzmanība ir jāvelta higiēnai, lai zobiņi augtu veseli un skaisti – tas ir pamata uzdevums vecākiem.

 

Un galvenais -  problēmas ar zobiem ir viegli novēršamas. Vajag pareizi un regulāri tīrīt mazuļa zobus, audzināt viņā mīlestību pret higiēnu, rūpes par veselību, un uz zobu nākšanu Jums nav pilnīgi nekādas ietekmes.

Prognozēt ir gūti, visdrīzāk, nākošie var parādīties centrālie augšējie zobiņi.

 

Calgel zobu gels

Mazuļiem no 3 mēnešu vecuma

Ātri atbrīvo no sāpēm smaganās, piemīt viegli antiseptisks efekts.

 

Deva

Nelielu gela daudzumu ( apmēram 5-7 mm uzspiež uz tīra pirksta gala) iemasē mazuļa smaganās. Ja nepieciešams, želeju var lietot atkārtoti ne mazāk kā pēc 20 minūtēm, ne biežāk kā 6 reizes dienā.

 

Piesardzības pasākumi

Nepārsniedziet ieteikto dienas devu. Ja ir kādas blakusparādības vai pārdozēšana, pārstājiet lietot zobu gelu un konsultējieties ar savu ārstu.

 
 
Kontrindikācijas
 

Nelietot, ja ir bojātas vai asiņojošas smaganas. Nedrīkst lietot bērniem, kuriem ir alerģija pret lidokaīnu vai kādu citu no Calgel aktīvo vielu vai jebkuru no palīgvielām.

 

Blakusparādības
 

Parādoties jebkādām nevēlamām blakusparādībām, zāļu lietošana jāpārtrauc un jākonsultējas ar ārstu.

10. Jun 2011, 12:00

mums ir 8 ar pusmēneši un arī ir iznākuši divi apakšēji centrālie un divi augšējie ne centrālie, bet kaut kādi tālāki. Domāju, ka tie arī ir ilknīši, bet mani cenšas pārliecināt, ka tā nav, ka zobiņi sabīdīsies! Tad jau redzēs, kas tad beigās tur būs, skats jau amizants! 😃