Kad vislabāk bērnu atradināt no knupīša?

Kad vislabāk bērnu atradināt no knupīša?

18. Mar 2012, 16:29 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šis ir viens no jautājumiem, kuru esat uzdevuši aptaujas laikā par māneklīšiem. Ieskatīsimies, kādu atbildi sniedza pediatre Lolita Zorģe.

 

Jautājums:

 

Manai meitiņai ir 1 gads un 3 mēneši, viņa tika barota ar mākslīgo piena maisījumu, dabīgi, mēs lietojām arī knupīti. Un vēl līdz šai dienai mēs esam draugos ar knupi.

 

Bet agrāk mēs ņēmām knupi tikai tad, kad gājām gulēt, savukārt tagad viņa no tā nešķiras nemaz, staigā tik un zīž.

 

Man šķiet – jo vēlāk es sākšu viņu atradināt no knupja, jo grūtāk būs ar šo uzdevumu tikt galā.

 

Kad vislabāk atradināt bērnu no knupja?

 

 

Atbild pediatrs  Lolita Zorģe, Veselības nams 5:

Nu labāk ir atradināt PIRMS gada vecuma, tas ir – vajadzēja jau sākt to darīt.

 

Zīšanas reflekss uz šo momentu samazinās, bērns aug un pakāpeniski sāk ēst pie kopējā galda, vairāk ēd to, ko ēd pieaugušie.

 

Šajā gadījumā, meitiņa, visdrīzāk, knupi izmanto kā sevis nomierinātāju. Pamēģiniet uzdāvināt knupīti putniņam, sunītim vai kaķītim, vai arī, kamēr bērns neredz, sagrieziet to, pastāstiet, ka tas ir sabojājies, saplīsis un vairāk nedarbojas. Bet, protams, nevajag darīt neko, kas bērnā var izsaukt stresu.

 

Tikai atradināt no knupja ļoti rekomendēju tagad, tā kā līdz 2 gadu vecumam ir jābūt mutē visiem zobiņiem, tas ir – viņi kā reiz tagad intensīvi aug un, ja pie tam tiek zīsts knupis, ir varbūtība, ka zobiņi var tomēr izaug nepareizi – šķībi, kas bērnam var veicināt ne tikai nepareizu sakodienu, bet arī šļupstēšanu.

 

{fotoblog:2199}


18. May 2011, 14:59

Mums tagad viens gads, izmaintojam ejot gulēt.
Bet redzams, ka bērns knupim pieķēries, jo, kad ir aizniedzamā vietā, veinmēr tiek paķerts un likts mutē, tāpat arī citam bērnam grib izņemt no mutes.
Jāsak strādāt ar šo problēmu.

princesemince princesemince 18. May 2011, 14:43

mans personīgais viedoklis ir tāds - līdz ko redzams, ka bērns knupi mutē bāž pats bez vajadzības, jāsāk atradināt, jo pēcāk būs ilgi jāgaida, līdz viņš pats no tā atteiksies.
kādā amerikāņu grāmatā izlasīju, ka knupis bērnam vajadzīgs vien līdz 3 mēnešu vecumam.