Eksperta viedoklis: kā izvilkt skabargu, ja tā ir aiz nadziņa?

Eksperta viedoklis: kā izvilkt skabargu, ja tā ir aiz nadziņa?

31. Jul 2022, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tev ir lieliska iespēja uzdot atbildi Māmiņu Kluba ekspertiem un saņemt atbildes! Māmiņa Baiba jautā, ko darīt,ja aiz nadziņa ir skabarga. Devāmies pie pediatres Annas Birkas, lai noskaidrotu, kā rīkoties!

8 ieteikumi, kā izvilkt skabargu

Pirmkārt, neuztraucies un netaisi paniku. Protams, tas ir diezgan grūti izdarāms, ja esi iepriekš izmēģinājusi kādus paņēmienus, lai izvilktu skabargu, bet nekas nav izdevies. Nākamajā reizē, kad Tev vai mazulim būs skabarga, mēģini lieki neuztraukties un nevilkt aiz skabargas, ja vien tā nav ļoti izvirzīta uz āru.

Otrkārt, sagatavo augstas kvalitātes pinceti. Skabargas izraušanai nelieto nagu šķēres, nazi, adatu vai vai citu instrumentu.

Treškārt, sagatavo nagu knaiblītes.

Ceturtkārt, ieslēdz labu apgaismojumu.

Piektkārt, ar nagu knaiblītēm noknieb nagu tik tālu, cik vari, bet nenoknieb skabargu. Nadziņa nogriešana ir nepieciešama, lai labāk piekļūtu skabargai.

Sestkārt, ņem pinceti un uzmanīgi aizķer skabargu, lai to izvilktu.

Septītkārt, vari palikt rociņu zem auksta ūdens uz 15-20 minūtēm, kas mīkstinās skabargu.

Astotkārt, ja tas neizdodas, tad dodies pie ārsta vai medmāsas, lai izvilktu skabargu. Pieaugušie var izturēt sāpes, kamēr ķermenis pats skabargu izvada no ādas, tomēr bērniem šīs sāpes varētu būt diezgan grūti izturamas.

Dalies savā pieredzē, ko esi darījusi, lai izvilktu skabargu!

Kristīne Damškalne, www.maminuklubs.lv