Cik ilgā laikā iznāk zobiņi?

Cik ilgā laikā iznāk zobiņi?

15. Mar 2012, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Dienas, nedēļas, mēneši.. Cik ilgā laikā iznāk zobiņi?


Tāpat kā nav nekādu vienotu datu par to, kad mazulim būtu jāiznāk pirmajam zobiņam, nav arī noteikts laiks, kura robežās zobiņam pilnībā būtu jāizlaužas caur smaganu. Tas ir individuāls katram bērnam. Dažiem bērniem tās var būt tikai dažas dienas, bet citiem simptomi var saglabāties pat dažus mēnešus pilnībā bez redzamiem rezultātiem.

Labā ziņa ir tā, ka lielajam vairumam bērnu pirmie zobiņi ir tie, kas nāk nesāpīgāk.

Pēc tam ar zobu nākšanu saistītās problēmas pierimst, līdz brīdim, kad nāk mutes aizmugurējās daļas zobiņi, bet tas diez vai notiks ātrāk par mazuļa pirmo dzimšanas dienu. Periods līdz šiem zobiņiem ļaus jums mazliet atvilkt elpu līdz mazliet grūtāka etapa sākumam.

Calgel zobu gels

Mazuļiem no 3 mēnešu vecuma

Ātri atbrīvo no sāpēm smaganās, piemīt viegli antiseptisks efekts.

Deva

Nelielu gela daudzumu ( apmēram 5-7 mm uzspiež uz tīra pirksta gala) iemasē mazuļa smaganās. Ja nepieciešams, želeju var lietot atkārtoti ne mazāk kā pēc 20 minūtēm, ne biežāk kā 6 reizes dienā.

Piesardzības pasākumi

Nepārsniedziet ieteikto dienas devu. Ja ir kādas blakusparādības vai pārdozēšana, pārstājiet lietot zobu gelu un konsultējieties ar savu ārstu.

Kontrindikācijas

Nelietot, ja ir bojātas vai asiņojošas smaganas. Nedrīkst lietot bērniem, kuriem ir alerģija pret lidokaīnu vai kādu citu no Calgel aktīvo vielu vai jebkuru no palīgvielām.