„Medicīniskā aptieciņa” ceļošanai ar bērnu

„Medicīniskā aptieciņa” ceļošanai ar bērnu

27. Jul 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vasaras atvaļinājumā, dodoties ceļojumā kopā ar bērniņu, noteikti jāpadomā par līdzi ņemamo medikamentu aptieciņu! Ko noteikti jāņem līdzi, skaidro Māmiņu Kluba eksperte, pediatre Jolanta Adītāja. 

Viens no primārajiem medikamentiem, ko, dodoties ceļojumā nedrīkst aizmirst mājās, ir kāds pretsāpju, pretdrudža medikaments, kas mazina temperatūru.

Vēl kā obligātu līdzņemšanai, ārste atzīmē arī antihistamīnu pret iespējamām alerģiskām reakcijām un arī medikamentus, kas paredzēti vēdera izejas traucējumu mazināšanai un novēršanai.

Pediatre atgādina, ka ir medikamenti, kurus piemērotā devā drīkst dot arī bērnam ap gada vecumu un tos tad arī ceļojumā nepieciešams ņemt līdzi.

Tajā pat laikā Jolanta Adītāja vecākiem iesaka nodrošināties arī pret tiem iespējamajiem veselības traucējumiem, kurus iespējams paredzēt iepriekš! „Ja vecāki zina, ka bērnam ir kādas konkrētas veselības problēmas, pirms došanās ceļojumā vajadzētu pakonsultēties ar bērna ārstu. Piemēram, mēdz būt bērniņi, kuriem ir zināmas konkrētas alerģijas un šādā gadījumā varētu arī nepietikt ar tiem medikamentiem, kas aptiekās nopērkami bez receptes. Protams, īpaši medikamenti bērnam jānodrošina arī astmas gadījumā (tā var būt arī gadu vecam bērnam),” skaidro pediatre.

Ārste uzsver, ka atsevišķos gadījumos, kad mazulim ir kādas konkrētas veselības problēmas, arī līdzi ņemamo medikamentu izvēle ir jāvērtē individuāli. Tomēr pārsvarā ceļasomā noteikti būtu jāiegulst trim medikamentiem, tātad: kādam pretdrudža, pretsāpju medikamentam, medikamentam vēdera izejas traucējumiem (caurejas vai aizcietējuma novēršanai, atkarībā no tā, kas bērnam raksturīgāks) un antihistamīnam pret iespējamām alerģiskām reakcijām!

Māmiņu Klubs

Kādus bērnam nepieciešamos medikamentus ceļojumā parasti ņem līdzi tu?

20170719143537-42614.jpg

lauvinja lauvinja 27. Jul 2017, 09:14

Galvenais ir visu veidu plāksteri 😃