Vecāku skola

Adrese Vīlandes 1-2 (ieeja no Elizabetes ielas), Rīga | Tālrunis 67350750
Ar 3+ Ģimenes karti saņem 15% atlaidi grupu nodarbībām

Pozitīvā bērna disciplinēšana jeb - ko darīt ar bērnu niķiem un stiķiem

Tas, kurš pasaulē izgudros  “zāles pret niķiem” kļūs par ļooti bagātu cilvēku, vai ne? Kāpēc bērni neklausa, niķojas, spurojas, krīt gar zemi, neklausa, pārbauda mūsu pacietību? Kāpēc citiem vecākiem ir “ideāls bērns”, bet manējais tāds nav? Tev arī ir 3-7 gadus vecs bērns? Nāc uz lekciju pie klīniskās psiholoģes Sanitas Aišpures-Dronkas un gūsi daudz informācijas šajā sakarā!

20150706143616-65625.jpg

Nāc uz lekciju un uzzini:

- Kāpēc bērniem ir nepieciešamas robežas ?

- Par "robežu" noteikšanas jēgu un bezjēdzību.

- Par to - kāpēc pārāk striktas robežas - bērnam atņem drosmi ; vai nu rada vēlmi dumpoties vai padoties

- Vai es kaut ko daru nepareizi? Jeb es esmu slikts vecāks?

Mieru,  tikai mieru! Visi bērni savu reizi neklausa, gražojas, niķojas un blēņojas, tas pieder pie lietas. Tikai viss ir labi, ja ar mēru un , ja mēs zinām – kāpēc tas notiek? Ko ar to darīt?

Parunāsim par to, kā labāk saprasties ar savu bērnu. Kuri ir “tipiskākie niķi”, kā tie rodas un kā tos dabūt prom?! Paraudzīsimies uz šo pasauli, ar “bērna acīm”, lai saprastu – kāpēc viņš mūs neklausa? kas man caur to būtu jāsaprot ? Parunāsim par to, kas nepieciešams bērna psiholoģiskajai labklājībai, kas nepieciešams visas ģimenes līdzsvaram.

Lekcijas laikā uzzināsi par AUDZINĀŠANAS PRINCIPIEM no Individuālspiholoģijas viedokļa (par  “24 stundu viesnīcu MAMMA”, kura ir jātaisa ciet; par “audzināšanas rāmi”, uzticēšanos, savstarpēju cieņu, bērna iedrošināšanu, atbildības nodošanu bērnam, ģimenes padomi, par robežām un izvēlēm, par “loģisko seku pielietojumu”, par “dabiskajām un loģiskajām sekām”, demokrātisku ģimenes vadību).

Izrunāsim arī biežākās “audzināšanas kļūdas”, kuras gadās savu reizi ikkatram. Centīsimies katrs atpazīt sevi un to “arsenālu”, ko izmantojam- audzinot savus bērnus. Un neviļus pieskarsimies arī savai bērnības pieredzei, ielūkosimies tajā, ko nesam savā “vecajā mugursomā” no tāliem seniem laikiem, kad visu šo pašu apguva savulaik mūsu vecāki, jo arī tas ir mūsos un caur mums vairāk vai  mazāk izpaužās.

Praktiska darbošanās: Varēsi vairāk uzzināt par spēlēm, kuras varēsiet vēlāk izmantot  - agresivitātes noņemšanai un negatīvo emociju mazināšanai – saviem bērniem.

Lekcija ilgst 2-2,5 stundas. (2 stundas lekcija, 30 minūtes atbildēm uz jautājumiem)

Kur notiks?

Māmiņu Klubā, Vīlandes ielā 1-3, 2. stāvā, ieeja no Elizabetes ielas

Cik maksā?

€ 20

Apskatīt pilnu nodarbību sarakstu
Norises vieta Nosaukums cena