Vecāku skola

Adrese Vīlandes 1-2 (ieeja no Elizabetes ielas), Rīga | Tālrunis 67350750
Ar 3+ Ģimenes karti saņem 15% atlaidi grupu nodarbībām

Moderna mamma – ceturtais trimestris. Aijas Dvinskas lekcija

Jau dažus gadu desmitus Rietumu pasaule atkal atklājusi jaundzimušā bērna emocionālās vajadzības, tās pilnībā uzveļot uz jaunās māmiņas pleciem. Jāteic, ka tāda situācija nebija vērojama kādreiz, pirms Industriālās revolūcijas un mazo kodolģimeņu izveidošanās.

Iepriekš jaundzimušā aprūpe bija kolektīvs darbs, kuru vislabāk atspoguļo teiciens, ka mazuļa izaudzināšanai nepieciešams vesels ciems.

Kā norāda jogas skolotāja, jogas dūla starptautiskā apmācībā Aija Dvinska, ir pienācis laiks zvanīt kalna galā un mosties no jauna, lai atcerētos, ka arī māmiņa ir tikko piedzimusi. „Viņas sirds ir vaļā un viņa ir tikpat emocionāla, neaizsargāta un jūtīga kā zīdainītis. Viņai ir nepieciešama palīdzība, atpūta un aprūpe,” uzsver A. Dviska, piebilstot, ka visprecīzāk šo procesu raksturo termins „Mammot mammu”.

Jogā un Ajūrvēdā  tradicionāli runā par Ceturto trimestri, kas ilgst 40 dienas pēc dzemdībām, un kura laikā jaunajai mammai un bērniņam ļauts adaptēties jaunajā ģimenes situācijā un atjaunot spēkus.  

40 dienu miera un atjaunošanās periods var palīdzēt veicināt: 

  • sievietes vispārēju fiziskās un garīgās labsajūtas uzlabošanos;
  • noturīgas saiknes veidošanos starp māti un bērniņu;
  • veiksmīgu zīdīšanas uzsākšanu;
  • jaunas harmonijas veidošanos ģimenē;
  • samazināt pēcdzemdību depresijas un attiecību krīzes risku. 

20170509201206-76701.jpg

Lai šo 40 dienu miera periodu īstenotu, var rasties jautājumi, kā to noorganizēt, ar ko sākt un kas visbiežāk traucē mūsu labos nodomus īstenot?

Lai rastu atbildes uz šiem un citiem jautājumiem, ikviens aicināts uz praktisko nodarbību „Ceturtais trimestris”, kuras laikā svinēsim sieviešu nozīmīgo un milzīgo darbu Mātes lomā.

Praktiskā nodarbība ietver stāstus un dalīšanos par to, kā noorganizēt šo miera periodu pēc dzemdībām, receptes jaunajai māmiņai, vingrojumus un elpošanu, noslēguma rituālu spēks. Izmēģināsim, kā draudzīgi ietīt punci pēc dzemdībām, izmantojot garu lakatu, lai aizvērtu sevi pēc lielā dzemdību notikuma un justos droši. 

Kam paredzēta nodarbība?

Aicinātas topošās māmiņas un tēti, kā arī Tu, ja Tev interesē, kā atbalstīt citu sievieti pēcdzemdību periodā.

Nodarbību vada Aija Dvinska, jogas skolotāja, trīs bērnu mamma, jogas dūla starptautiskā apmācībā

20170512113249-65581.jpg

Kur notiek?

Māmiņu Klubā, Vīlandes ielā 1-2, Rīgā, ieeja no Elizabetes ielas

Cik maksā?

€ 15

Apskatīt pilnu nodarbību sarakstu
Norises vieta Nosaukums cena