Vecāku skola

Adrese Vīlandes 1-2 (ieeja no Elizabetes ielas), Rīga | Tālrunis 67350750
Ar 3+ Ģimenes karti saņem 15% atlaidi grupu nodarbībām

Laulāto skola Māmiņu Klubā

Laulāto skola ir paredzēta ikvienam pārim – vienalga, vai esat kopā vienu vai sešdesmit vienu gadu, vienalga, vai jums ir stipra ģimene vai arī cīnāties par tādu. Arī tad, ja jūsu laulība ir ļoti veiksmīga, kurss jums palīdzēs nostiprināt jūsu labos ieradumus. Šie vakari palīdzēs paskatīties uz savu otro pusīti it kā no jauna, kā uz pašu svarīgāko un dārgāko cilvēku.

20150817133934-74685.jpg

„Laulāto skolas” laikā jums būs iespēja piedzīvot 8 īpašus vakarus. Divatā pie romantiska galdiņa jūs baudīsiet uzkodas, klausīsieties praktiskas uzrunas un pārrunāsiet tās divatā. Kursa laikā nav grupu darba un jums nebūs jādalās savā pieredzē ne ar vienu citu kā tikai ar savu tuvāko.

Kurss notiks astoņus otrdienu vakarus. Nodarbība sāksies 18.30 un beigsies 21.00. Kursu pamīšus vadīs trīs pāri - Kristīne un Edgars Maži, Agnese un Māris Megņi un Nora un Igors Rautmaņi.

Kāpēc šo iespēju izmantot?  

Regulāra automašīnas tehniskā apkope samazina automašīnas salūšanas risku un ļauj to lietot pārliecināti.Labākie sportisti pavada neskaitāmās stundas trenējoties uz izkopjot savu tehniku.Lielākie dzīves sasniegums prasa praksi, treniņu un nodošanos.

Līdzīgi ir ar laulību. Stipras, mīlestības pilnas un ilgstošas attiecības nav nejaušība. Lai tās uzturētu romantiskas un dzīvas, ir jāpieliek piepūle!

Tēmas

  1. Stipra pamata likšana laulībai
  2. Sazināšanās māksla
  3. Konfliktu risināšana
  4. Piedošanas spēks
  5. Vecāki un radi
  6. Labs sekss
  7. Mīlestība darbos
  8. Noslēgums

 

“Tikpat svarīgi kā jūsu pienākums būt ārstam, juristam, vai uzņēmējam ir jūsu pienākums būt cilvēkam. Nostiprināt jūsu cilvēciskās saites – ar sievu vai vīru, ar bērniem, ar draugiem - būs vislielākais ieguldījums, kuru jūs varat izdarīt. Mūža beigās jūs nekad nenožēlosiet nenokārtotu eksāmenu, vai zaudētu spriedumu, vai nepabeigtu lietu… Jūs nožēlosiet laiku, ko jūs neesat pavadījuši kopā ar vīru vai sievu, bērniem, draugiem vai vecākiem” (Barbara Bush).

Kristīne un Edgars Maži

20150817134226-45053.jpg

Esam laulāti 25 gadus, mūsu ģimenē ir 4 braši dēli, no kuriem vecākais jau ir atstājis ģimenes ligzdu. Kopš 1993. gada esam kopīgi lasījuši lekcijas laulātiem pāriem visdažādākajās Latvijas vietās. “Laulāto kurss” pirms 6 gadiem bija turpinājums mūsu mācīšanas pieredzei, kā arī deva mums iespēju pašiem turpināt kopt savu laulību.

Esam viens no tiem pāriem, kuri joprojām cenšas reizi nedēļā iziet kopā divatā. Mēs tos saucam par “randiņiem”, kad varam veltīt viens otram kvalitatīvu laiku.  Mūsu profesijas arī ir saistītas ar laulātiem pāriem. Kristīne ir sistēmiskā ģimeņu psihoterapeite, Edgars ir baptistu mācītājs, kurš salaulājis vairāk kā 150 pārus, katru no tiem sagatavojot laulībām pirmslaulības nodarbībās. Mūsu laulība nav ideāla, bet joprojām investējam tajā, lai tā kļūtu labāka. Laulāto kurss ir laba iespēja to uzsākt darīt pat tad, ja līdz šim tas nav bijis prioritāri.

Agnese un Māris Megņi

20150817134338-11419.jpg

Mums ir milzīga privilēģija vadīt „Laulāto kursu”, jo varam būt liecinieki, kā mainās pāru attiecības pirms un pēc programmas! Ir patiess prieks par katru pāri, kuri iegulda laiku un piepūli savu attiecību kopšanai, kļūstot par vienotu un stipru komandu.

Paši ļoti labi zinām, ko nozīmē nerunāšana vairāku dienu garumā un fokusēšanās tikai uz sevi, detalizēti pārzinot otra cilvēka mīnusus un aizmirstot visas labās lietas, kāpēc mēs viņu iemīlējām. Esam daudzus gadus gaidījuši, kad mainīsies otrs, līdz sākām mainīties paši, uzdodot sev jautājumu – ko ES varu ŠODIEN izdarīt, lai mūsu laulība būtu labāka?!

Laulībā esam 19 gadus, pazīstami - 23 gadus un esam vecāki diviem dēliem. Mūsu grūtākais posms laulībā, bija laiks, kad bērni bija mazi un paši bijām tikko kā uzsākuši savu profesionālo karjeru. Bijām tik ļoti pārņemti katrs ar sevi, ka mūsu attiecības bija atstātas pašplūsmā. Esam reāli piemēri, cik ļoti mainās attiecības, kad tām velta apzinātu laiku un piepūli!

Lai arī ikdienā strādājam ļoti dažādās sfēras – Agnese palīdz pieaugušajiem un jauniešiem izvēlēties savai personībai atbilstošu profesiju, bet Māris ir uzņēmējs, mūs vieno kopīga vērtību sistēma un vēlme padarīt pasauli labāku.

Nora un Igors Rautmaņi

20150903100540-19914.jpg

Esam precējušies jau 15 gadus, mums ir 3 bērni – divas meitas un dēls. Igors strādā starptautiskā studentu kustībā IFES kā mentors un koučs, Nora – mācību iestādē Baltijas Pastorālais institūts. Tā kā abiem mums darbs ir saistīts ar jauniešiem, jau no savas laulības pirmajiem gadiem esam palīdzējuši saderinātajiem jauniešiem līdz galam saprast, vai viņi ir „īstie” viens otram, vadot viņiem pirms laulību sagatavošanas nodarbības.

 Kad nu jau pirms vairākiem gadiem sastapāmies ar „Laulāto kursa” materiālu, testējām to uz sevis un saviem draugiem, kas precējušies bija jau vairākus gadus. Secinājām, ka gan mums, gan viņiem tas „strādā”, ja pielietojam nodarbībā izrunāto. Dažkārt pietiek, ja pamainām tikai kādus pāris procentus no uzņemtā kursa, lai attiecības būtiski uzlabotos un būtu baudāmākas.

Laulāto kurss ir kā laulības tehniskā pārbaude. Dažkārt laicīga attiecību pieremontēšana var izglābt mūs no lielu un pat nesalabojumu problēmu risināšanas nākotnē.

 

Kad notiek?

No 6. oktobra otrdienās plkst. 18.30-21.00.

Kur notiek?

Māmiņu Klubā, Vīlandes ielā 1-3, 2. stāvā, ieeja no Elizabetes ielas

Cik maksā?

€ 20 no pāra par nodarbību vai € 140 par 8 nodarbību ciklu.

 

Apskatīt pilnu nodarbību sarakstu
Norises vieta Nosaukums cena