Vecāku skola

Adrese Vīlandes 1-2 (ieeja no Elizabetes ielas), Rīga | Tālrunis 67350750
Ar 3+ Ģimenes karti saņem 15% atlaidi grupu nodarbībām

Dūlas atbalsts ne tikai dzemdībās: Pirtīžas - īpašs rituāls māmiņai un bērniņam

Mūsdienās arvien modernāk kļūst savā ikdienā ieviest kādas mūsu senču tradīcijas un viena no tādām ir šobrīd arvien lielāku popularitāti gūstošās pirtīžas. Māmiņu Klubā semināru  Dūlu nedēļas ietvaros vadīs dūla Kristīne Bērziņa.

Saru dzīšana ir daļa no pirts rituāla – pirtīžām, kuru laikā ar ūdens palīdzību mazuli nošķir no mātes. Tiek uzskatīts, ka bērniņš, pēc piedzimšanas guļot ar mammu vienā gultā un zīžot krūti, dzīvo ar viņu kopīgu dzīvi. Abu ķermeņi ir atdalījušies, bet garā māmiņa un bērns vēl nav atšķirti kā divi patstāvīgi ģimenes locekļi.

Augļūdens mātes vēderā deviņus grūtniecības mēnešus ir bijis tas, kas šos divus cilvēkus, atsevišķās vienības – māmiņu un bērnu – ir vienojis. Tad, kad bērns ienāk pasaulē, tieši ūdens atkal ir tas, ar kura palīdzību viens ķermenis tiek nošķirts no otra. Šajā gadījumā tas ir šīs zemes ūdens – pirtīžu zāļu vanna.

Kopīgais pirts rituāls, kura laikā ar ūdens palīdzību bērniņš tiek nošķirts no mātes, sākas ar bērna apmazgāšanu zāļu vannā. 

Tad, kad bērniņš un mamma ir nomazgāti, pēc pirtīžas rituāla māmiņai vēl pienākas skaista pēcdzemdību masāža – tāda limfu drenējoša masāža apakšstilbiem, gurniem un visam pārējam ķermenim. Parasti masāžā izmanto to pašu eļļu, ar kuru bērnam nomazgāta sierveida ziede.

Šādi sievietes ķermenis tiek atgriezts stāvoklī, ka viņa ir viena pati, ka tajā vairs nemājo otrs cilvēks. Šis rituāls liek sakļauties gurniem un krūšu kurvim, un palīdz atgriezties pirmsgrūtniecības stāvoklī.

Laba vēlējumi, silta tīra un ārstnieciska vielu bagātināta vanna kā arī maiga ķermeņa masāža ir mūsu tautas novēlēts - brīnišķīgs jaunās dzīves sākums māmiņai un bērniņam.

Nāc Māmiņu Klubā uz BEZMAKSAS semināru par pirtīžām un uzzināsi:

  • Kas ir šis maģiskais rituāls, kas mantots no senajiem latviešiem?
  • Kā notiek šis rituāls?
  • Vai pirtīžas var veikt ikviena māmiņa savās mājās vai šis process jāuztic speciālistam?
  • Kā pašai sagatavot vidi pirtīžām?
  • Kāds ir labākais laiks,lai to veiktu?
  • Kā pirtīžas ietekmē mazuli un māmiņu?

Semināru vadīs dūla Kristīne Bērziņa

20160304105624-84845.jpg

Kad?

29. martā plkst. 12.00-14.00

Kur?

Māmiņu Klubā, Vīlandes ielā 1-2, 1.stāvā, ieeja no Elizabetes ielas

Cik maksā?

Bezmaksas

Apskatīt pilnu nodarbību sarakstu
Norises vieta Nosaukums cena