ONLINE TV videosarunas ieraksts vecākiem par bērniem un skolu

23. Apr 2014, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Portālā Maminuklubs.lv 24.aprīlī no plkst.12:00 - 13:00 notika video tiešraides diskusija par bērniem un skolu, sadarbībā ar Latvijas Universitātes pedagoģijas un psiholoģijas zinātnes ekspertiem un projektu “Atbalsts”.

Latvijas vecāki aicināti pievienoties virtuālai konferencei par bērniem un skolu, un uzzināt, kā veidot pozitīvas bērnu attiecības ar skolu, kā palīdzēt bērnam, ja skolā radušās problēmas ar pedagogiem vai vienaudžiem.  Kopā ar speciālistiem un vecākiem notiks izglītojoša diskusija, ko varēs vērot interneta video tiešraidē, kā arī piedalīties ar saviem jautājumiem un uzreiz saņemt atbildes.

Vecāki jau bērna pirmsskolas vecumā mēdz aizdomāties, kā bērns adaptēsies skolas videi, kā tiks galā ar mācību priekšmetiem, un, kā vecākiem atbalstīt bērnu skolas gaitās? Ja bērns skolā sastopas ar problēmām - attiecībās ar vienaudžiem vai pedagogiem, vecākiem nereti trūkst padoma, kāda ir viņu loma šo konfliktu risināšānā? Kā vislabāk atbalstīt savu bērnu un motivēt viņu pozitīvai uzvedībai skolā? Latvijas skolu vides kontekstā jārisina arī bērnu sociālās atstumtības problēmas - ja bērns skolā nevar iejusties, tiek izsmiets un atgrūsts.Tiešraides laikā vecāki tiks iepazīstināti ar projektu "Atbalsts", kas radīts bērnu sociālā atstumtības riska mazināšanai skolās.

Māmiņu Kluba video tiešraides ir noderīgs palīgs, izglītojot vecākus, radot iespēju bez maksas sastapt dažādus bērnu attīstības ekspertus.

20140424141818-31385.jpg

 Programmā piedalās projekta “Atbalsts” ekspertes, LU pedagoģijas un mākslas faukltātes docentes - Dita Nīmante un  Linda Daniela. Uz vecāku jautājumiem par bērnu psiholoģisko gatavību skolai un attiecībām ar vienaudžiem konsultēs klīniskā psiholoģe, ģimenes terapeite Baiba Martinsone.

Tiešraides laikā vecāki tika iepazīstināti arī ar speciālām īsfilmām, kas paredzētas bērniem un rāda, kā veidot attiecības ar vecākiem un vienaudžiem. Tajās arī sabiedrībā pazīstami jauni, radoši cilvēki dalīsies savos iedvesmas stāstos - kā kļūt par to, ko vēlies.

20140422144211-21675.jpg

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 24. Apr 2014, 12:51

Skatos tiešraidi ar interesi! Painterēšos,vai meitas izvēlētajā skolā,kurā viņa uzsāks septembrī skolas gaitas, ir šāda programma!

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 23. Apr 2014, 19:10

Ja bērns grib mainīt skolu - kādos gadījumos to ir vērts apsvērt? Un no kuras klases vislabāk to darīt?

Būs, būs! Šī ir atsevišķa tēma! Aprīlī Lielā konference jau bija, tagad gatavojamies maija lielajai tiešraidei!

lauvinja lauvinja 22. Apr 2014, 16:37

Ļoti ceru, ka būs iespēja noskatīties arī pēc tiešraides!

Vēlētos uzzināt:
1) Kā veicināt bērna vēlmi kļūt patstāvīgākam (bērnam tūlīt būs 7 gadi, rudenī uz skolu)? Ja pirmais bērns rautin rāvās būt patstāvīgs, tad šim negribas pat končas pašam bodē nopirkt.

2) Par ārpusskolas aktivitātēm sākumskolniekam - sūtīt uz pulciņu, kas patīk vai sūtīt uz tādu, kur pilnveidot prasmes un iemaņas?

3) Kā pareizāk rīkoties, ja 6 klases skolniekam ir problēmas sabalansēt ārpusskolas aktivitātes un intereses ar mācībām. Ārpusskolas aktivitātes prasa ļoti daudz laika un resursu, līdz ar to periodiem mācības no tā ciešs. Tajā pat laikā atņemt tīnim to kas patīk un padodas, man šķiet nepareizi.

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 22. Apr 2014, 15:17

Mana meita šajā rudenī uzsāks skolas gaitas pirmajā klasē. Kā es varu viņu sagatavot šim lielajam notikumam, jo jau tagad zinu,ka,ka klasē ies labākajā gadījumā tikai 1 vai 2 bērni no bērnudārza grupiņas, ar kuriem meita pavadījusi kopā pēdējos 4 gadus. Kā palīdzēt viņai iedraudzēties ar citiem bērniem un ļaut iejusties skolā?

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 22. Apr 2014, 15:12

Vēl viens jautājums - esmu ievērojusi, ka bērni (pamatskola) diezgan bieži savā starpā runā, ka skola nepatīk (nepavisam nepatīk), pie tam, tas ir par dažādām skolām. Vienkārši bērniem nepatīk skolu vide vai mājās interesantāk, vai kā, bet tādas sarunas ir bieži. "Atkal tā skola..."
Vai ir jābūt tā, ka bērns jūtas apmierināts ar skolu un dodas uz to ar prieku? Jebšu šis vispārējais neapmierinājums ar skolu kā tādu ir pierasta lieta, uz ko jau neviens nereaģē, sak, nu kuram bērnam tad patīk skola? Jāiet un viss?
Mani vienkārši satrauc, ka ilgus gadus bērni tā arī var iet uz kaut ko, kas viņiem nepatīk.

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 22. Apr 2014, 15:06

Šeit varam uzdot savus jautājumus.

Mans bērns iet ceturtajā klasē. Viņš diezgan labi mācās, bet ir paslinks, nav īsti motivācijas censties nu tā, no sirds😀 Lai gan zinu, ka viņš var, ja labi grib. Kā skolu speciālisti skatās uz bērna motivēšanu , dodot balvas vai atlīdzību par labām atzīmēm? Esmu dzirdējusi,ka Ķekavā tiem bērniem, kam vidējā atzīmē ir 9 un virs, pašvaldība pat piešķir 50 eiro ikmēneša stipendiju (?). Varbūt vecāki var rīkoties līdzīgi? Kādas ir sekas apbalvošanai par centību? Lai cik traki tas neizklausītos, mūsu bērnam tas ļooooti labi strādā.