Vai kartings ir labs hobijs bērnam?

Vai kartings ir labs hobijs bērnam?

11. Sep 2023, 16:12 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Foto: gunsnlasers.lv, fotogrāfs Ainārs Mazjānis

Daudzpusīga bērna attīstīšana ir svarīga dažādos vecuma posmos. Nereti gan vecāki mudina savas atvases pievērsties vienam vai otram hobijam, tomēr būtiski, lai nodarbošanās bērnu no sirds aizrauj. Iespējams, kartings var būt lieliska aktivitāte, ar kuru arī Jūsu bērns var nodarboties brīvajā laikā. Kāpēc kartings bērniem varētu būt labs hobijs? Uzziniet šajā informatīvajā rakstā!

Elektriskais vai benzīna kartings

Tas, vai elektriskie vai iekšdedzes dzinēja kartingi ir labāki bērniem, ir atkarīgs no dažādiem faktoriem, tostarp drošības, lietošanas vienkāršības, ietekmes uz vidi, kā arī bērna vecuma un pieredzes līmeņa.

Iepazīstieties ar abu transportlīdzekļu salīdzinājumu, kas palīdzēs Jums izlemt par labu vienam vai otram! Konsultē kartinga halle “GUNSnLASERS“, kuras piedāvājumā ir ne tikai kartings Rīgā, bet arī lāzerpeintbols, airsofts, peintbols un reball.

Elektriskais kartings

●      Drošība - elektriskais kartings parasti tiek uzskatīts kā drošāks kartings bērniem, jo ​​tiem ir mazāks ātrums un klusāka motora darbība. Parasti šie kartingi ir vieglāk vadāmi, kas samazina negadījumu risku.

●      Vides draudzīgums - elektro kartingi nerada emisijas, padarot tos videi draudzīgus. Tie ir ideāli piemēroti ģimenēm, kurām rūp gaisa kvalitāte un dabas piesārņojums kopumā.

●      Vienkārša lietošana - elektriskos kartingus parasti ir vieglāk vadīt iesācējiem un mazākiem bērniem. Tiem ir vienmērīgāks paātrinājums un klusāka darbība, kas būs mazāk biedējoši bērniem.

●      Apkope - elektrokartingiem lielākoties ir mazāk apkopes prasību nekā benzīna kartingiem, jo tiem ir mazāk kustīgo daļu. Līdz ar to ekspluatācijas izmaksas ir zemākas.

●      Izmaksas - elektriskajiem kartingiem var sanākt augstākas sākotnējās izmaksas elektromotora un akumulatora dēļ, taču tas atmaksājas ilgtermiņā, jo elektrība ir lētāka nekā benzīns.

●      Ātrums - elektriskie kartingi parasti ir lēnāki nekā iekšdedzes motora kartingi, kas attiecīgi ir lielāka priekšrocība iesācējiem, taču tas varētu būt trūkums vecākiem bērniem vai pusaudžiem, kuri vēlas ar šo sportu nodarboties profesionāli.

Kopumā šis kartings bērniem noteikti ir aizraujošs hobijs un sākuma posms, ja bērnam ir interese savu profesionālo karjeru saistīt ar auto vai moto sportu. Plašāku informāciju par kartinga skolu Jums var sniegt “GUNSnLASERS” kartinga halle. Sazinieties, rakstot uz info@gunsnlasers.lv vai zvanot pa tālr. 27274646 jebkurā dienā. Kartings Rīgā strādā katru dienu no rīta līdz vakaram, tomēr, ja vēlaties izbraukt, iepriekš veiciet rezervāciju elektroniski!

 

 

Foto: gunsnlasers.lv, fotogrāfs Ainārs Mazjānis

 

Iekšdedzes dzinēja kartings

●      Ātrums un jauda - benzīna kartingi parasti ir jaudīgāki un ātrāki nekā elektriskie kartingi. Tie var būt aizraujoši pusaudžiem, kuriem ir lielāka pieredze un kuri spēj izturēt veiksmīgāk kontrolēt ātrumu.

●      Ilgāki braucieni - benzīna kartingiem bieži ir ilgāks darbības laiks uz vienu degvielas tvertni, salīdzinot ar elektrisko kartingu akumulatora darbības laiku. Tas ir izdevīgi ilgākām treniņu vai sacensību formām.

●      Troksnis - benzīna kartingi ir ļoti skaļi, kas visdrīzāk ir trūkums, ja uztraucaties par trokšņa piesārņojumu. Ja kartinga halle atrodas iekštelpās, ilgstoša atrašanās troksnī var radīt draudus veselībai.

●      Apkope - benzīna kartingiem nepieciešama lielāka un sarežģītāka apkope, tostarp regulāra dzinēja apkope, eļļas maiņa un degvielas uzpilde. Līdz ar to regulārās kartinga uzturēšanas izmaksas ir augstākas un tādēļ šis kartings tiek uzskatīts par dārgāku alternatīvu.

●      Vecums un pieredze - ir svarīgi ņemt vērā bērna vecumu un līdzšinējo pieredzi. Jaunāki un mazāk pieredzējuši bērni var justies drošāk, braucot ar elektrokartingiem, pateicoties to vienkāršai lietošanai. Savukārt vecāki bērni ar vairāku gadu braukšanas pieredzi var baudīt benzīna kartingu ātrumu un jaudu.

Galu galā izvēle starp elektriskajiem un benzīna kartingiem ir atkarīga no Jūsu bērna vecuma, pieredzes, dažādiem drošības apsvērumiem un Jūsu personīgajām vēlmēm. Kopumā vērtējot, kartings bērniem būs aizraujoša atpūta, kas no vienkāršas izklaides var kļūt par nopietnu hobiju un nākotnē arī profesiju.

Foto: unsplash.com

Lai veiksmīgāk saprastu, vai elektro kartings bērniem ir atbilstošs, ir jādodas to izmēģināt. Kartings Rīgā atrodas Mārkalnes ielā 10, Juglā (netālu no tirdzniecības centra Akropole Alfa). Piesakiet braucienus mājaslapā www.gunsnlasers.lv (aizpildot online kontaktformu un sagaidot klientu konsultanta zvanu) vai pa tālruni +371 27274646 (kad savienots, nospiediet taustiņu 1 un pēc tam atkārtoti 1)! Kartinga halle gaidīs Jūs katru dienu visa gada garumā.

7 faktori, ko ņemt vērā

Jā, elektriskie kartingi var būt piemērots hobijs bērniem, taču ir jāņem vērā vairāki faktori, lai izlemtu, vai tie ir piemēroti tieši Jūsu atvasei un Jūsu ģimenes iespējām. Iepazīstieties ar tiem raksta turpinājumā!

  1. Vecums un izmērs - elektriskajiem kartingiem ir dažādi izmēri un jaudas līmeņi. Pārliecinieties, vai kartings ir piemērots Jūsu bērna vecumam, izmēram un fiziskajām spējām. Daži kartingi ir paredzēti īpaši jaunākiem bērniem, savukārt citi ir advancētāki un būs labāk piemēroti pusaudžiem, kuri ar auto sportu nodarbojas jau vairākus gadus.
  2. Drošība - drošībai ir jābūt galvenajai prioritātei. Pārliecinieties, vai Jūsu bērns valkā nepieciešamo drošības aprīkojumu, tostarp ķiveri, cimdus un, iespējams, aizsargapģērbu. Ar elektrokartingiem ir jābrauc kontrolētā vidē, lai mazinātu negadījumu riskus. Šāda vide ir jebkura kartinga halle, kas oficiāli piedāvā gan izklaides braucienus, gan kartinga skolas. Šāds kartings Rīgā ir “GUNSnLASERS” kartinga halle.
  3. Kontrole - braucot ar elektrokartingiem, bērni vienmēr ir jāuzrauga, lai nepieciešamības gadījumā palīdzētu. Kad braucēji iegūst pieredzi un briedumu, Jūs pakāpeniski varat atļaut lielāku neatkarību.
  4. Apmācība - apsveriet iespēju reģistrēt savu bērnu kartinga apmācību programmā vai meklēt pieredzējušu kartingu braucēju padomu. Pareizas braukšanas tehnikas un drošības pasākumu apgūšana ir ļoti svarīga.
  5. Izmaksas - elektrokartingu iegāde un uzturēšana var būt dārga, ieskaitot sākotnējo pirkumu, uzlādes izmaksas un regulāros uzturēšanas izdevumus. Pārliecinieties, ka tas ir ieguldījums, kuru patiešām vēlaties un spējat veikt arī ilgtermiņā. Kartingi ir salīdzinoši dārga izklaide, it sevišķi, ja ir vēlme ar to nodarboties augstā līmenī.
  6. Interese un aizraušanās - pārliecinieties, ka Jūsu bērnam ir patiesa interese par kartingu. Tas ir fiziski smags sporta veids, kas prasa koncentrēšanos, mērķtiecību un disciplīnu. Kartingi tāpat kā jebkura cita aktivitāte ar laiku var šķist nogurdinoša.
  7. Vietējie noteikumi - pārbaudiet vietējos noteikumus par kartinga lietošanu, tostarp vecuma ierobežojumus un drošības prasības. Pārliecinieties, ka ievērojat visus likumā noteiktos punktus. Tas ir attiecināms gan uz treniņu procesu, gan sacensībām vietējā un starptautiskā mērogā.
  8. Balanss - apsveriet, vai braukšana ar kartingu bērnam nebūs pārlieku liela slodze un viņš to varēs apvienot ar citām aktivitātēm un pienākumiem, piemēram, mācībām skolā, treniņiem, socializēšanos ar draugiem u. tml. Kartingi profesionālā līmenī var prasīt ļoti daudz laika.

Elektriskais kartings var būt aizraujošs un izglītojošs hobijs, kas bērniem māca tehniskas prasmes, drošas un godīgas braukšanas principus un sportisko meistarību. Tas var arī veicināt līdera prasmes un mērķtiecību. Tomēr pats būtiskākais ir, lai šis hobijs bērnam no sirds patiktu un viņš uz treniņiem dotos ar prieku!

 

Foto: gunsnlasers.lv, fotogrāfs Ainārs Mazjānis

Kartinga halle “GUNSnLASERS” gaidīs Jūs ciemos, lai palīdzētu Jums un Jūsu atvasei labāk saprast, kas ir elektrokartings un kā tas darbojas. Uz vietas varēsiet gan izbraukt, gan iepazīties ar transportlīdzekļa tehniskajām īpašībām. Kartings Rīgā atrodas Mārkalnes ielā 10, ēkas 2. stāvā.

Ja plānojat, ka kartings un auto sports kopumā būs Jūsu bērna profesija, ir vērts jau laicīgi iepazīties ar dažādiem starptautiskiem turnīriem, kas var kalpot kā motivācija trenēties un kļūt labākam braucējam. Uzziniet plašāku informāciju tālāk rakstā!

Elektrokartingu čempionāti bērniem

Nav konkrēti starptautiski elektrisko kartingu čempionāti tikai bērniem, taču ir dažādas kartinga sacensības un posmi, kas ietver junioru kategorijas vai klases, kurās var piedalīties jaunie braucēji. Ņemiet vērā, ka kartingu un autosporta notikumi laika gaitā var mainīties, tāpēc ieteicams pārbaudīt jaunāko informāciju un pasākumu kalendāru!

Vispārīga informācija par kartinga sacensībām:

●      FIA kartinga čempionāts - Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) ir motosporta vadošā institūcija visā pasaulē. Viņi organizē dažādus kartinga čempionātus, tostarp junioru kategorijās. Šajos pasākumos bieži piedalās jaunie kartinga talanti no visas pasaules. Lai gan šajās sacensībās var piedalīties ar benzīnu darbināmi kartingi, pieaug interese arī par elektrokartingu.

●      Rotax Max Challenge - Rotax Max Challenge ir globāla kartingu sērijas, kas ietver junioru kategorijas jaunajiem braucējiem. Tajās koncentrējas uz kartinga kā atspēriena punkta popularizēšanu augstāka līmeņa motosportā. Rotax Max sacīkstēs var piedalīties gan ar divtaktu dzinējiem, gan ar elektriskiem spēka agregātiem.

●      CIK-FIA pasaules čempionāts kartingā - CIK-FIA (Commission Internationale de Karting - Fédération Internationale de l'Automobile) organizē starptautiskas kartinga sacensības, tostarp pasaules čempionātu kartingā. Šajā čempionātā ir vairākas kategorijas, tajā skaitā arī junioru klases.

●      Vietējie un nacionālie čempionāti - daudzās valstīs notiek vietējie un nacionālie kartinga čempionāti, kas ietver junioru kategorijas bērniem. Šie pasākumi var kalpot kā atspēriena punkts jaunajiem braucējiem, lai gūtu pieredzi un vēlāk sacenstos augstākos līmeņos.

●      Elektrokartingu sērijas - dažas valstis un organizācijas ir sākušas popularizēt elektrisko kartingu. Līdz ar to nākotnē var rasties īpaši elektrisko kartingu čempionāti vai atsevišķi posmi tieši bērniem. Šīs sērijas var nodrošināt labu platformu videi draudzīgām sacīkstēm.

●      Kartinga akadēmijas un skolas - kartinga akadēmijas un skolas bieži organizē sacīkstes un čempionātus jaunajiem braucējiem. Šie pasākumi tiek vērsti uz braukšanas prasmju attīstīšanu un jauno talantu audzināšanu, lai kartingi vairāk attīstītos arī profesionālā līmenī.

Ja Jūsu bērnu interesē konkurētspējīgs kartings, ir svarīgi izpētīt vietējās un starptautiskās kartinga organizācijas, kartinga halle un braukšanas skolas. Ņemiet vērā, ka cilvēku interese par videi draudzīgiem braucamajiem pieaug un līdz ar to pieaug cilvēku interese arī par šāda veida sacīkstēm. Izmēģiniet un saprotiet, vai kartings būs piemērots Jūsu bērniem!