Mammīt, sāksim mācīties! Skolas durvis verot PIRMO reizi

Mammīt, sāksim mācīties! Skolas durvis verot PIRMO reizi

29. Aug 2014, 09:32 Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv

Šodien jau 29.augusts. Pēdējā darba diena pirms Zinību dienas, 1.septembra. Man kā mammai šī diena būs divkārši īpaša- pirmā skolas diena lielajai meitai Danielai, kura uzsāks skolas gaitas 1.klasē, kā arī dēliņa trīs gadu dzimšanas diena.

Sajūtas un lepnums, kas pārņem ikvienu vecāku, pirmo reizi verot izglītības iestādes durvis, ir vienkārši neaprakstāms. Satraukums. Emocijas. Noteikti neiztikšu bez saviļņojuma asarām, jo bērni izaug tik ātri. Bērni sniedz vecākiem lepnuma sajūtu, piepildījumu un laimi.

Abi bērni apmeklē bērnudārzu jau vairākus gadus, un, protams, sagatavošanās katru gadu bijusi. Nepieciešamo lietu iegāde. Puķu pušķa izvēlēšanās pirmajam septembrim. Bet šajā gadā viss ir pavisam citādi. Mājās jau uzstādīts rakstāmgalds, krēsls pie tā, izvēlēta skaistākā mugursoma, iegādāts pirmais mobilais tālrunis, sarūpētas skolai nepieciešamās lietas. Jau gatavošanās ir nervu kutinoša un pacilājums aug ar katru dienu, jo beidzot sāku apzināties, ka aiz šīs gatavošanās sākas tā lielā dzīve. Tā īstā lielā dzīve, patstāvība, pašpaļāvība uz saviem spēkiem. 

Savulaik skolā esmu bijusi teicamniece ar vēlmi mācīties, izzināt, uzzināt un iemācīties. Bērniem es neko neuzspiežu. Jo tā darīja arī mani vecāki. Piedāvāt,bet neuzspiest- galvenās lietas, lai bērns spētu pieņemt pats lēmumus, izmēģināt roku dažādos talantos. Nenoliegšu, ka gribētu, lai meitiņai patiktu mācīties tikpat ļoti kā man savulaik, bet tas nāk ar laiku. Galvenais šajā laikā iedot to īpašo sajūtu, ka vecāki bērnam tic; ka vecāki bērnu atbalsta; ka vecāki nenosoda par sīkajām neveiksmēm, jo kuram gan tādas nav gadījušās.

Tiem vecākiem, kuriem bērni vēl iet tikai bērnudārzā, iesaku uzsākot skolas gaitas, ļaut bērnam pašam izvēlēties skolas somu, zīmuļus, burtnīcas, dzēšgumijas un citas ikdienā nepieciešamās lietas. Bērns iejūtoties sagatavošanās procesā, daudz labāk iejutīsies visā jaunajā lietu kārtībā, jaunajā pasaulē, iepazīsies ar jaunajiem draugiem.

20140829093508-36767.jpg

Vakar skolas vecāku sapulcē, aizpildot neskaitāmus iesniegumus, apskatot glītās grāmatas un darba burtnīcas, sēžot meitas izvēlētajā skolas solā, pārņem sajūta, ka es atsāku skolas gaitas vēlreiz. Meitas skola atradīsies netālu no manas darba vietas, kas ļaus izbaudīt īpašos rītus un vakarus, braucot tramvajā tikai divatā, pārrunājot dienas notikumus, atkārtojot uzdoto vai kādu dzejoli, kas skolā jāatskaita.

Zinu, ka būs reizes, kad puņķi un asaras ies pa gaisu- gan vecākiem, gan meitai. Es zinu, ka būs reizes, kad aiz prieka apkampušies priecāsimies par panākumiem. 

Tāda ir lietu kārtība- laiks iet, bērni izaug un mums viņiem jāiedod labākā ceļamaiza lielajā dzīvē- mīlestība, ticība un cerība par bērna spēkiem, spējām un talantiem!

Es lepojos ar meitu! Es lepojos ar dēliņu, kurš jau otro gadu sāks apmeklēt bērnudārzu! Es lepojos ar visiem vecākiem, kuri bērnus ar rūpību palaiž skolā un bērnudārza gaitās!

Vai jūsu bērni bērnudārzam un skolai ir gatavi?

Lai skaists skolas un bērnudārza gaitu sākums, divu bērnu lepnā mamma Kristīne

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 29. Aug 2014, 21:19

Paldies, vecmāmiņ, par komentēšanu no mana profila 😀)))

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 29. Aug 2014, 20:55

Es ,kā vecmāmiņa, arī sākšu iet pirmajā klasē😀,jo Danielas rūpes būs manas rūpes un Kristīnei būs nepieciešama mana palīdzība,ko nekad neliegšu!
Es esmu lepna par saviem bērniem un par saviem mazbērniem!!!!🎉👍😇

dandelion2013 dandelion2013 29. Aug 2014, 13:36

Lai jums izdevusies dubultsvetku diena. 🌷
skaists raxts un jutams lepnums - lai izdodas iedot to isto celja maizi. 😉

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 29. Aug 2014, 11:43

Lasot arī jūsu komentārus, skudriņas pārskrien gaidot šo LIELO dienu! Smaidu un ļauju baudīt sev un meitai šo procesu!

lauvinja lauvinja 29. Aug 2014, 11:33

Mans jaunākais šogad uzsāk skolas gaitas. Jāatzīst, ka man pašia ir kaut kā mierīgāk, nekā tad, kad skolas gaitas uzsāka vecākais bērns, bet zinu, ka būs viss - prieks, lepnums, asaras, uztraukumi... un, jā, bērni izaug TIK ātri!

meiva meiva 29. Aug 2014, 10:46

Arī man 1. septembris asociējas ar svētkiem. Man dēlam līdz skolai vēl gars ceļš ejams, bet šogad būs viņa pirmais 1.septembris bērndārznieka statusā. Skaidrs, ka tie mums būs mazi svētki. 😀 Būs puķes audzinātājām, gardumi draugiem, bet vakarā svētku torte. 😀