Meita vēlas izmēģināt kosmētiku. Ko ieteicams ņemt vērā?

21. Dec 2023, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bērni no mums mācās. Viņi vēro un atdarina. Ja māmiņa krāso lūpas, pienāk brīdis, kad arī meitiņai par to sāk rasties interese.

Nebūtu pareizi aizliegt aiztikt kosmētiku un teikt, ka to drīkstēs izmēģināt vien vēlākos gados. Pārvērt šo interesi par jautru rotaļāšanos!

Māmiņu Kluba kosmētiķe Iveta Liberte stāsta, ka sievietēm vēlme sevi izdaiļot un eksperimentēt ar savu izskatu ir jau ģenētiski ieprogrammēta. “Ja mazai meitenei ir vēlme pēc kosmētikas, tā ir jāapmierina, īpaši, ja meitene redz, kā māmiņa pucējas,” stāsta kosmētiķe Iveta Liberte. Viņa gan rekomendē bērnu rotaļām izmantot tam speciāli paredzētu kosmētiku, jo tā būs ādai saudzīgāka.

Vienlaikus, ja meita tiek iepazīstināta ar dekoratīvo kosmētiku, ir svarīgi arī iemācīt, kā to pareizi notīrīt. “Šīs iemaņas noderēs arī pusaudžu vecumā, kad meitenēm ir liela interese par dekoratīvo kosmētiku, taču tā, diemžēl, netiek notīrīta, kas var ilgtermiņā radīt nopietnas ādas problēmas,” uzsver kosmētiķe.

Kāds ir ieguvums no rotaļu kosmētikas?

- Iepazīstina ar jaunām smaržām

- Ļauj eksperimentēt

- Dod iespēju rotaļāties kopā

- Mudina atklāt jaunas krāsas un tekstūras

- Sniedz radīšanas prieku

 

Atceries, ka jebkura kosmētika, tostarp dabīga, var izraisīt alerģiskas ādas reakcijas. Ja jūsu bērnam ir nosliece uz alerģiskām reakcijām, kosmētikai vajadzētu veikt ādas testu, uzklājot kosmētisko līdzekli uz rokas locītavas iekšpuses un nogaidīt 24 stundas, lai redzētu, vai ir negatīva alerģiska reakcija.

Eksperts

Iveta Liberte

skaistumkopšanas speciāliste
Iveta Liberte Vecāku skolā