Mazo skolnieku kabatas nauda

Mazo skolnieku kabatas nauda

14. Feb 2017, 10:58 nosiguldas nosiguldas

Skolnieks un kabatas nauda ir divi vienoti jēdzieni. Mūsu skolā ir brīvpusdienas, bet Katrīne ir tas bērns, kas paliek pagarinātajā grupā un pēcpusdienā bērnam noteikti gribas paēst. Mēs dodam 1.50 EUR  un tas ir pietiekoši, kaut gan ir brīži, kad Kate saka, ka palikusi parādā ēdnīcā.

Tā kā Katrīnei ir stingri noteikts, ka naudiņa jātērē ēdienam, nevis našķiem, tas būtībā tiek pildīts. Tomēr laiku pa laikam es atrodu kādu paciņu ar našķiem.

Kabatas nauda skolniekam tiek vērtēta kā nauda, kas tiek dota bērnam kā papildus iepirkšanās līdzeklis, lai viņš varētu sev iekrāt kādai sen gribētai lietai.  Es uzskatu, ka tas varētu būt nedaudz vēlāk, tad, kad bērns paaugās. Protams nevar nepiekrist, ka ir pareizi iesaistīt bērnu ģimenes ikdienā, bet manā gadījumā tas liekas nevajadzīgi un pat neiespējami.  Iedomājos situāciju, kad likšu bērnam nopirkt maizi, vai pienu ģimenei, pēc tam viņa ar šo pirkumu ies uz dejošanu. Skolas soma, vienas dejošanas tērps, otras dejošanas tērps un baseina maisiņš un vēl iepirkumu maisiņš. 

20170214105745-25464.jpg

Par papildus naudiņām runājot, mēs tomēr esam vienojušies, ka, ja ir vēlme kaut ko nopirkt, vispirms izrunājam mājā, tad Katrīnei var uzdot izdarīt kādus darbiņus par ko, kā balvu viņa saņem noteiktu naudas summu, kuru var likt krājkasītē un krāt.

Katrīne ir ļoti draudzīga un vienā brīdī sāku pamanīt, ka viņai nepaliek no naudiņas neviens cents, kad pajautāju, viņa esot aizdevusi draudzenei. Viena, otra, trešā reize. Mēs izrunājām šo problēmu un tagad vairs tas nav atkārtojies, jo meitene no pietiekoši situētas ģimenes bija iesākusi prasīt Katei naudu katru dienu, jo viņai vienmēr nedaudz pietrūka pirkumam.

Ko Jūs domājat par kabatas naudām?

lauvinja lauvinja 14. Feb 2017, 11:24

Abiem bērniem kabatas nauda ir bijusi kopš pirmās klases, lai lēnām iemācītos rīkoties ar naudu. Sākumā naudu devu katru nedēļu, pēc tam reizi divās nedēļās, līdz vienā brīdī reizi mēnesī. Savam trešklasniekam šobrīd dodu 2 eiro nedēļā, ja ir izpildīti nosacījumi (piem. nav neizpildītu mājas darbu). Reizēm krāj kaut kam lielākam, reizēm tērē našķiem- čipšiem, kolai, saldējumam.

Lielā meita dodas uz kino vai uz kafē ar draudzenēm par kabatas naudu, pērk grāmatas un niekus. Mēdz iztērēt vienā piegājienā uzreiz pēc ieskaitīšanas kontā, citreiz krāj un sakrāj kaut kam ko vēlas.