Konkurss: Kā citādāk iemācīt bērnam reizrēķinu

Konkurss: Kā citādāk iemācīt bērnam reizrēķinu

21. Jan 2017, 09:27 nosiguldas nosiguldas

Skolas laiks skrien ar vēja spārniem un nu jau otrais pusgads. Mazie skolnieki sāk mācīties reizrēķinu. I r bērni, kam ļoti patīk matemātika un arī reizrēķins nerada grūtības, bet ir bērni, kam tas sagādās lielas pūles.


Piedalies konkursā, pievienojiet nelielu aprakstiņu un radošās idejas fotogrāfijās tepat komentāros!

KĀ INTERESANTI UN VIENKĀRŠI IEMĀCĪT SKOLAS BĒRNAM REIZRĒĶINU.


Kā jau katrā konkursā būs arī balva.


Putojošās ziepes Crazy Foam Soap Monkey white
Laiks Jautrībai vannā Putojošās ziepes. Veidojamas putojošās ziepes , kuras iespējams izsmidzināt un veidot , tās ir elastīgas.
Maigs un saudzīgs sastāvs
Hipoalerģiskas
Dermatoloģiski pārpaudītas
Nesatur metilizotiazolinonu (MIT) nātrija
lauretsulfātu (SLES) un parabēnus

Iepakojuma priekšpusē norādīta svarīgākā informācija vecāku iedrošināšanai:

Aprakstus un jaukās fotogrāfijas gaidām līdz 30. JANVĀRIM ieskaitot!

 

laurlapa laurlapa 24. Jan 2017, 11:49

Manuprāt, interesanti un vienkārši bērnam reizrēķinu iemācīt ir likt radoši darboties, tā rezultātā it kā spēlēties ar skaitļiem, bet tai pat laikā saprast to nozīmi (ka reizinot skaitļi palielinās). Tāpēc vislabāk izmantot vizuālo informāciju. Piemēram, izveidot plakātu ar reizrēķinu, pretī atspoguļojot vizuāli ar zīmējumiem (te noderētu gan skaisti, krāsaini bērnu zīmodziņi, gan novelkamās bildītes, gan paša zīmējumi). Skat.foto. Un plakātu pielikt pie sienas bērnam redzamā vietā, lai ātrāk iegaumētu.
Ir arī interesantas aplikācijas internetā, ar kuru palīdzību reizrēķinu var mācīties it kā spēlējoties (skat.foto).

lauvinja lauvinja 22. Jan 2017, 15:19

Man pašai lika iemācīties reizrēķinu kā pantiņu, savā ziņā jau tā ir - jāiemācās un viss. Bez zināšanas ir jānostiprina, ko panāk atkārtojot. Skolā mums pagarinātajā grupā deva tādu matemātisku spēli - kartiņas uz kurām vienā pusē bija uzrakstītas matemātiskas darbības (saskaitīšana, atņemšana, dalīšana, reizināšana, kas nu tobrīd bija dienaskārtībā) un otrā pusē pareizais rezultāts. Man tīri labi patika šī nodarbe. Saviem bērniem reizrēķina apguvei izmantoju arī pašgatavotas kartiņas. Gatavojām kopā ar bērnu.
Iedvesmai un uzskatei var palūkoties šeit http://www.ejamspeleties.lv/france-cartes-reizrekina-kartinas

Kad šīs prasmes apguve bija aktuāla vecākajai meitai, mobilās viedierīces vēl nebija tik ļoti plaši pieejamas bērniem, toties dators jau bija gana liels kārdinājums, tāpēc liku spēlēt spēles saitā www.multiplication.com (tur var trenēties arī citu matemātisku iemaņu trenēšanā).

Laikam ritot reizrēķinu bija jāmācās arī jaunākajam. Liku lietā veco labo kartīšu sistēmu, bet tā strādāja vien tad, kad biju blakus un pati iesaistījos. Meklējumi turpinājās - iegādāju grāmatu "Māci mani degunlāci" , jo alfabēta dziesmiņa mūsmājās gāja uz urrā. šis tomēr atzīstams par neizdevušos eksperimentu - mūsmājās nepalīdzēja nemaz veidot saprati par reizrēķinu. Varat iemēģināt šeit: https://www.youtube.com/watch?v=-NnluQqPlyU

Toties mūsdienās viedierīces vairs nav retums un mēs diezgan daudz laika nedēļas nogalēs pavadām automašīnā, kad ie gana garlaicīgi, tāpēc patestēju aplikācijas, man iepatikās vislabāk šī te , kas saucās multiplication table https://play.google.com/store/apps/details?id=com.quizapp.multitable . Tā nu braucot auto ikreiz devu spēlēt šo spēli.

Izskatās, ka kopā esam sekmīgi reizrēķinu apguvuši. Lai jums izdodas atrast savam bērnam piemērotāko veidu kā iemācīt reizreķinu!

mamma27 mamma27 17. Jan 2017, 16:40

😀 mums ar reizrēķins klāt!