Ienesīsim svētkus katrā mājā.

Ienesīsim svētkus katrā mājā.

19. Dec 2016, 12:57 nosiguldas nosiguldas

Ne reizi vien esam runājušas par mūsdienu lielāko slimību- VIENALDZĪBU. Tā liekās, ka ,kas gan tas ir , bet sekas vienaldzībai var būt ļoti smagas. 

Man vienalga, šos vārdus dzirdam no pusaudžiem un no pieaugušajiem. Tam seko vientulība, atsvešināšanās un reizēm nevēlēšanās dzīvot. Tā var notikt gan pusaudžu vecumā, gan sirmā vecumā.  

Jau otro gadu es savā novadā vadu projektu "Ienesam svētku sajūtu katrā mājā"un mūsu mērķauditorija ir veci, vientuļi cilvēki.

Kapēc izvēlējāmies šo auditoriju?  

Parasti ziemassvētkos mēs atceramies visus, bet aizmirstam par šiem cilvēkiem, kas iespējams kādreiz ir bijuši sabiedrības dvēseles, bet ar gadiem palikuši visu aizmirsti un nevienam nevajadzīgi. 

Šogad mūsu projektā iesiastījās ļoti daudz vietējie iedzīvotāji un uzņēmēji, to skait bērni. Es griezos ar uzaicinājumu pie Inčukalna skolas 2. klašu skolotājām ar lūgumu izveidot īpašu apsveikumu, katram cilvēkam. Otro klasi neizvēlējos nejauši, jo arī Katrīne mācās tieši otrajā klasē. Bērniem tika pastāstīts, kapēc viņi veidos šos apsveikumus, kas viņus saņems un kapēc tas ir tik ļoti svarīgi.

20161219122921-49176.jpg

Ar šādām aktivitātēm, mēs mācam bērniem iejūtību un ar katru šādu darbiņu bērnā tiek ielikts labs dzīves pamats. Es gribu cerēt, ka šie mazie cilvēki būs savādāki, jo Mārtiņdienas tirdziņā tika savākta naudiņa dzīvnieku patversmei, ziemassvētkos tika gatavoti īpaši apsveikumi veciem cilvēkiem, talkas dienā tika sakopts dzimtais ciemats, pilsēta. 

Katrs apsveikums, kuru mēs pasniedzām bija patiesi īpašs. Katrs bērniņš bija ierakstījis pantiņu un novēlējumu svētkos un parakstījis šo sveicienu.  Stāstot cilvēkiem par šiem apsveikumiem, bieži acīs bija asaras. 

Mums bija skaistas dāvanas, bet šos apsveikumus cilvēki turēja rokās kā ko ļoti īpašu un dārgu. Es zinu, ka pēc mūsu aizbraukšanas šis vēlējums tiks pārlasīts vēl un vēl un mazajam autoram tiks sūtīti vismīļākie vēlējumi.

Darīt labus darbus mēs varam pat neizejot no mājas, paskatieties varbūt Jums kaimiņos ir kāds vecs cilvēks, kam var uzdāvināt jauku pašu rokām gatavotu dāvaniņu, vai groziņu ar pīrādziņiem un novēlēt Priecīgus ziemassvētkus.

Ikdienā iespējams Jūsu kaimiņiene burkššk, bet tas ir no tā ka viņa ir vientuļa, uzsmaidiet viņai un apsveiciet ziemassvētkiem un redzēsiet kā šis cilvēks atplauks un arī Jūs būsiet ieguvēji.