Dosim iespēju savai mīļajai skolas somai

Dosim iespēju savai mīļajai skolas somai

31. Aug 2017, 10:22 nosiguldas nosiguldas

Mēs dzīvojam laikmetā, kad viss strauji steidzas uz priekšu un mēs bieži nepamanām lietas un notikumus, kas vēlāk var atstāt lielu ietekmi uz mūsu dzīvi. Jūs jau esat ievērojušas, ka bez tā ka esmu māmiņa un omīte, es kopā ar līdzīgi domājošiem cilvēkiem, veicam arī dažādas sabiedriskas aktivitātes.

Ideja radās man, kad sapratu, ka Katrīnei soma ir par mazu, bet nav sabojāta un izmest negribās. Kapēc gan neatdot kādam bērniņam, kat tā patiesi nepieciešama. 

Izvēlējāmies mazos pirmklasniekus, jo pirmā klase - ir ļoti īpašs notikums gan vecākiem, gan mazajiem pirmklasniekiem. Mazais cilvēks pirmo reizi ieiet lielajā skolā.

20170831100813-40199.jpg

Bailes, apjukums, neizpratne – tās ir sajūtas, kas pirmajā brīdī pārņem mazo skolnieku. Bet vai nav jauki, ja, atverot skolas durvis, viņš zin, ka nav viens. Ir vismaz vēl viens cilvēks, kas viņam šajā dienā ir blakus. 

Tas ir tas īpašais draugs, kas tieši viņam ir sagatavojis skolas somu un atsūtījis jauku novēlējumu . Iespējams, mazais skolnieks viņu nepazīst un nekad arī neiepazīs, bet viņš zin, ka viņam ir savs SLEPENAIS DRAUGS, kas par viņu domā .

Kad mūsu lielais skolnieks ir paaudzies, mēs pērkam viņam jaunu somu, bet iepriekšējo atdodam vai izmetam. Ar šo projektu mēs gribējām, ģimenēm, piedāvāt citu iespēju.

Iespēju lielākam skolas bērnam uzņemties atbildību par mazo pirmklasnieku un kopā ar vecākiem sagatavot skolas somu jaunajam īpašniekam. Īpašs novēlējums nav tikai kartiņa vai dāvaniņa, tā ir īpaša saikne starp diviem cilvēkiem, kuriem šīs pasākums paliks atmiņā vienmēr.

Ar šo projektu mēs mācām bērniem, kas ir labdarība, ka dalīties ir labi. Ka labs darbs reizēm var būt pavisam neliels, bet ar lielu pievienoto vērtību.

Projekts ir noslēdzies un septiņi mazi pirmklasnieki ir saņēmuši jauku pārsteigumu pirmajā septembrī.  Ir uzsākta jauka tradīcija, kuru turpināsim nākošgad.

Aicinu arī Jūs padomāt, iespējams, Jūs kopā ar saviem bērniem varat piepildīt savu  skolas somu un aiznest uz dienas centru, kur noteikti būs kāds bērniņš kam šīs lietas noderēs.

nosiguldas nosiguldas 31. Aug 2017, 10:55 Klintasmamma

😀

Klintasmamma Klintasmamma 31. Aug 2017, 10:38

Patiess prieks lasīt par šādām aktivitātēm! Arī mēs, cik vien varam, cenšamies meitiņai jau no bērnības mācīt, kas ir labdarība, radinot pie smaida un prieka kā daudz lielākām vērtībām par neizmantotām mantām. 2gadniecei to iestāstīt nav viegli, bet es ļoti priecājos, ja redzu, kā viņa pat bez mana pamudinājuma, citiem bērniem labprāt sniedz gan savas mantas, gan kādu našķi😀