Bērnu slimnīca aicina pieteikties Atvērto durvju dienām

Bērnu slimnīca aicina pieteikties Atvērto durvju dienām

29. Oct 2015, 10:19 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Jau piekto gadu Bērnu klīniskā universitātes slimnīca piedāvā 3.-6. klašu skolēniem iespēju piedalīties Atvērto durvju dienās, lai nepiespiestā gaisotnē iepazīstinātu viņus ar slimnīcas darbinieku ikdienu, mazinot neziņu un bailes par ārstniecības procesiem.

“Ik gadu skolotāji un skolēni izrāda lielu interesei par šo pasākumu. Bērni zinātkāri un  ar  aizrautību tver to, ko mēs viņiem stāstām un rādām,  apberot ārstus un māsiņas ar jautājumu krusu, “stāsta BKUS medicīnas māsa Inita Stūre-Stūriņa.

 “Atvērto durvju dienas ir iespēja skolēniem ne vien uzzināt vairāk par ārstēšanas norisi, bet arī paskatīties uz slimnīcu no cita skatu punkta. Tā nav tik briesmīga vieta, kā varbūt kādam šķiet:  šeit ir košas telpas, dažādas interesantas ierīces un smaidīgi ārsti un māsiņas.  Ja  kādreiz radīsies nepieciešamība vērsties pie mums pēc palīdzības, gan ārstiem, gan vecākiem, gan pašiem bērniem būs vieglāk, ja bērns nebūs pārbijies un uztvers visu mierīgi.  Turklāt, iespējams, ka  kādam no viņiem šis  pasākums kalpos par pamudinājumu nākotnē pievienoties medicīnas darbinieku pulkam.“

Slimnīcas apmeklējuma laikā skolēni varēs ielūkoties laboratorijas mikroskopā, redzēt, kā tiek uzlikts ģipsis Neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļā, aplūkot tuvumā diagnostikas ierīces, operācijas zāles aprīkojumu  un citu medicīnisko aparatūru, iztaujāt ārstus un māsiņas, kā arī noslēgumā paviesoties mājīgajā Saulaino dienu bibliotēkā.

Atvērto durvju dienas norisināsies 5., 10., 11. un 24. novembrī pulksten 13.00. Pasākums ilgs aptuveni trīs stundas.

Vietu skaits ir ierobežots, tāpēc aicinām skolotājus pieteikt klases līdz 4.novembrim, zvanot uz  tālruni:  67064483.