Bērns baidās palikt viens mājās

Bērns baidās palikt viens mājās

03. Jul 2018, 11:45 Hopeful_soul Hopeful_soul

Sveikas, mammas (un tēti)!

Vēlētos dzirdēt padomus, kā labāk pieradināt bērnu pie domas, ka dažreiz pēcpusdienās mājās jābūt vienai. Rudenī uzsāksim skolas gaitas, skola atrodas netālu no mājām, bet bērns 7 gadu vecumā paniski baidās palikt viens.

Domāju par iespēju meklēt bērnu psihiatru, bet varbūt līdz tam neaizies. Varbūt ir kādi labi padomi no pieredzējušiem vecākiem kā labāk uzsākt jauno dzīves posmu?

P.S. Mazā māsa rudenī sāks iet dārziņā, bet par viņu sirds mierīga. Bērni patīk:) Arī vecākajai māsai dārziņā nebija problēmu saskarsmē ar citiem bērniem vai audzinātājām.

lauvinja lauvinja 03. Jul 2018, 14:30

Katrs bērns ir gatavs palikt viens savā vecumā, tad, kad viņš tam ir gatavs.
Tas ko vari darīt - radini būt vienam. Iesākumā atstāj bērnu vienu, kmaēr iznes miskasti/apej ap māju 5-7 minūtes. Pēc tam atstāj bērnu vienu vedot mazo uz b/d, vai jot uz bodi. Pakāpeniski palielinot laiku, ko bērns pavada viens. Pirms tam bērnam ir jābūt drošībai, ka varēs tevi vai tēti sazvanīt jebkurā brīdī, kad tas būs nepieciešams.
Ja bērns nav gatavs būt viens, apsver iespēju bērnu atstāt pagarinātajā grupā, līdz situācija mainīsies.
Vēl var mēģināt izrunāt, kāpēc bērns baidās palikt būt viens un censties novērst problēmas.

nosiguldas nosiguldas 03. Jul 2018, 13:06

katrs bērniņš ir savādāks. Mums Katrīnei paliek 10 un tikai šogad pirmo reizi atstājam viņu mājā vienu. Puika vēl ir mazs un ja viņš baidās, atrodiet nodarbošanos skolā. Mums pagarinātā grupa ir līdz 19.00. Katrīne pēc skolas iet uz pulciņiem, bet pēc tam kopā ar vienaudžiem spēlējas pagarinātajā grupā, kamēr atbraucam viņai pakaļ.