Aicina uz elektrisko skrejriteņu meistarklasi un individuālām apmācībām Rīgā

Aicina uz elektrisko skrejriteņu meistarklasi un individuālām apmācībām Rīgā

12. Jul 2019, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vienmēr šķitis, ka braukšana ar elektro skūteri ir sarežģīta? Patiesībā tas ir viegli un droši gan pieaugušajiem, gan bērniem. Tāpēc CityBee kopā ar instruktoriem jau pirmdien, 15. jūlijā, rīko īpašu meistarklasi “CityBee Scooters Academy” Rīgā, kurā ikviens individuāli varēs apgūt iemaņas, kā viegli un droši braukt ar elektrisko skrejriteni, kā arī izmantot elektriskos skrejriteņus bez maksas.

Meistarklase notiks Rīgā, Esplanādē pie Raiņa pieminekļa no pulksten 11.30 – 15.30. Precīzu vietu varēs atpazīt pēc CityBee elektriskajiem skrejriteņiem. Šis ir piemērots pasākums arī bažīgajiem vecākiem, kuri vēlas, lai bērni apgūst drošu braukšanu ar skrejriteņiem.

Pasākums notiek Zaļās mobilitātes nedēļas ietvaros, kuras mērķis ir aicināt iedzīvotājus un Rīgas viesus sabiedriskā transporta un automašīnu vietā izvēlēties elektriskos skūterus, kas ir videi draudzīga, ērta un ātra pārvietošanās alternatīva.

Savukārt, otrdien, 16. jūlijā, plkst.11.00 pie Nacionālās operas tiks prezentēta speciāla tūrisma karte rīdziniekiem un Rīgas viesiem, kas ļaus iepazīt Rīgu, izmantojot elektriskos skrejriteņus. Pirmie karti ar skūteriem izmēģinās Roberto, Kašers un Edgars Bāliņš (Singapūras Satīns). Karte būs latviešu un angļu valodā.

Izpētot rīdzinieku un tā viesu braukšanas paradumus, secināts, ka ikdienā cilvēki Rīgā pārvietojas 5 kilometru robežās.

Egija Gailuma, "CityBee Latvija" vadītāja: "Pārvietošanās ar skrejriteņiem pilsētā kļūst arvien populārāka visā pasaulē, tāpēc ar īpašu zaļās mobilitātes nedēļu vēlamies iedrošināt arī rīdziniekus spert nozīmīgus soļus, lai ikdienā pārvietotos pilsētā zaļi un ātri, turklāt ērti. Mūsu novērojumi liecina, ka cilvēku Rīgā vidējais dienas maršruts nepārsniedz 5 kilometrus - tas ir ideāli piemērots, lai kā transportlīdzekli varētu izmantot videi draudzīgo elektrisko skrejriteni."

Ideju par zaļās mobilitātes nedēļu atbalsta “CityBee Latvija”, Vides aizsardzības klubs un Bērnu Vides skola.

Jaunienācējs Latvijas tirgū - koplietošanas uzņēmums "CityBee", kas ir viens no lielākajiem koplietošanas uzņēmumiem Austrumeiropā un Baltijā, no 1. jūlija uzsāka elektrisko skrejriteņu nomu Rīgā. Sākotnēji iedzīvotājiem un galvaspilsētas viesiem dažādās vietās plānots piedāvāt 150 skrejriteņus, pakāpeniski to skaitu palielinot līdz pat 500 vienībām. Ikviens varēs ērti iznomāt skrejriteni, izmantojot uzņēmuma lietotni "CityBee".