Var pieteikties pabalstiem skolas piederumu iegādei un brīvpusdienām

Var pieteikties pabalstiem skolas piederumu iegādei un brīvpusdienām

09. May 2012, 16:16 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Līdz 30.septembrim vecāki var iesniegt pabalsta pieprasījumus Jelgavas pilsētas pašvaldības finansējumam skolas piederumu iegādei jaunajam mācību gadam, bet visa mācību gada laikā skolēniem ir iespēja pieteikties uz brīvpusdienām. 

 

Saskaņā ar Jelgavas pilsētas Sociālo pabalstu piešķiršanas noteikumiem, bērni, kuri apgūst obligāto pirmsskolas izglītības programmu, var saņemt pabalstu skolas piederumu iegādei jaunajam mācību gadam 20 latu apmērā personalizētas dāvanu kartes veidā, savukārt pārējie skolēni var saņemt pabalstu skolas piederumu iegādei 40 latu apmērā personalizētas dāvanu kartes veidā, informē pašvaldībā. Iepērkoties veikalā ar personalizētajām dāvanu kartēm, jāuzrāda attiecīgais personu paliecinošs dokuments. Dāvanu kartēs tiks ierakstīts tā cilvēka vārds un uzvārds, kurš iesniedz pieprasījumu Jelgavas pilsētas Sociālo lietu pārvaldē, vecāko klašu skolēniem – skolēna vārds un uzvārds.

 

Pabalstus skolas piederumu iegādei, sākoties mācību gadam, piešķir bērniem no ģimenēm, kurās ir darbspējīgas personas un ģimenes ienākumi uz vienu ģimenes locekli mēnesī nepārsniedz 90 latu; bērniem, kuru ģimenēs nav darbspējīgu personu un ģimenes ienākumi uz vienu ģimenes locekli mēnesī nepārsniedz 140 latu; un skolēniem, kuri dzīvo aizbildņu ģimenēs un kuru ģimenes ienākumi uz vienu ģimenes locekli mēnesī nepārsniedz 160 latu.

 

Savukārt brīvpusdienas skolēniem saskaņā ar pilsētas saistošajiem noteikumiem, skolā piešķir vispārējās izglītības iestāžu klātienes skolēniem no ģimenēm, kurās ir darbspējīgas personas, un ģimenes ienākumi mēnesī uz vienu ģimenes locekli nepārsniedz 90 latu; skolēniem, kuru ģimenēs nav darbspējīgu personu un ģimenes ienākumi mēnesī uz vienu ģimenes locekli nepārsniedz 140 latu; kā arī skolēniem, kuri dzīvo aizbildņu ģimenēs un kuru ģimenes ienākumi mēnesī uz vienu ģimenes locekli nepārsniedz 160 latu.

 

Sociālo lietu pārvalde atgādina, ka piesakoties uz pabalstu, nepieciešams uzrādīt attiecīgās izziņas, tai skaitā izziņu no mācību iestādes par to, ka skolēns mācās, kā arī apliecinošus dokuments par uzturlīdzekļu saņemšanu.

 

Papildus informācija par pabalstu piešķiršanas kārtību var saņemt Jelgavas pilsētas Sociālo lietu pārvaldē.

 

 

Zemgalas ziņas