Sastāvdaļas zupai:
svaigi vai saldēti brokoļi,man bija saldēti ap 150g
1/2 neliela rāceņa
1 neliels sīpols
ap 150ml piens vai pēc nepieciešamās konsistences
sāls,pipari
eļļa cepšanai,kāda ēdamkarote
sauja rīvēts džiugas siers
Sastāvdaļas siera/mannā klimpām:
160ml ūdens (1/3 glāze)
1/2 glāze mannā
ap 30g džiugas siers
ēdamkarote sviests
1 maza ola,ja liela tad vai nu tikai baltums vai tikai dzeltenums vai sakulta puse no veselas
Gatavojam klimpas:
Katliņā lejam ūdeni,pievienojam sviestu uzvāram līdz sviests izkūst,beram mazā strūklakā mannā un maisam līdz massa uzbriest un saveļas kamolā,skaisti atdaloties no katliņa malām.
Mannā massu nedaudz atdzesējam pārliekot citā traukā.Iemaisam rīvētu uz smalkās rīves sieru un olu.
Ļaujam massai padzist.
Pa to laiku ķeramies pie zupas:
Katliņā lejam eļļu,pievienojam sagrieztu sīpolu,apcepam 2-3 minūtes maisot.
Pievienojam nomizotu,sagrieztu mazos gabaliņos rāceni,apcepam visu kopā zem vāka 5 minūtes.
Pievienojam brokoļus un sautējam zem vāka līdz viss labi mīksts,ap 10 minūtēm.
Kamēr dārzeņi vārās,izveidojam klimpām formu.Ar mitrām rokām ņemam massu un veidojam pavisam nelielas apaļas bumbiņas.
Kad dārzeņi mīksti, pielejam nedaudz pienu.
Sablenderējam.Liekam uz uguns un iemaisam sieru līdz tas sajaucās ar massu.Pielejam vēl tik pienu,lai izveidojas vajadzīgās,vēlamās konsistences zupa.Pievienojam sāli,piparus uzvāram.
Zupa gatava.
Uzvāram katliņā ūdeni un liekam iekšā klimpas.No uzpeldēšanas brīža vāram 2 minūtes.
Klimpas uzbriest un kļūst nedaudz lielākas.
Zupu pasniedzam ar siera klimpām,dekorējam ar brokoļa ziediņu un paprikas pulveri.
Gan zupa,gan klimpas ir ļoti maigas.Pēc katras karotītes vien gribas sacīt: " Mmmm"
Zupa patiks kā lieleim tā maziem.
Klimpas ir tik gaisīgas,mutē kūstošas.
Izdomā recepti ar gardo "Džiugas" sieru: TREŠAIS uzdevums