Zobārsts sievietei, barojot bērnu ar krūti

Zobārsts sievietei, barojot bērnu ar krūti

28. Jan 2017, 10:56 Ievas_mamma Ievas_mamma

Sveikas! Pirms pāris dienām no zoba izkrita paprāvs gabals plombes. Tas gan nebija nekāds pārsteigums - jau kādu laiciņu pirms tam jutu, kā plombe pamazām drūp. Tā kā man ir maza meitiņa, pie zobārsta nesteidzos, bet nu jūtu, ka tomēr vajadzēs doties.

Mani uztrauc zobu labošanā izmantotā lokālā anestēzija. Vai tā kaut kādā veidā var "sabojāt" pienu un nokļūt pie bērniņa? Cik kaitīga tā ir? Bez anestēzijas nevarēšu, jau iedomājoties par zobārstu vien, kājas paliek aukstas. Piena pumpīša man nav, nav arī nepieciešamības - pastāvīgi esmu ar meitu. Vienai reizei pirkt kaut kā negribas.

Kāda ir jūsu pieredze/viedoklis šajā jautājumā?

Ievas_mamma Ievas_mamma 28. Jan 2017, 21:17 Tisha_

Nē, tik traks nav gan. Bet atlikt gan neatlikšu, pati no sevis šī problēma nepazudīs.

28. Jan 2017, 19:43

Zobārsti jau ir profesionāļi un pateiks visu kas jā. Man zem maigākās anestēzijas izrāva zobu 2dienas pirms dzemdībām. Melotu,ja teiktu,ka neko nejutu un nesāpēja,bet Tev noteikti nav tik traks gadījums. Bet neatliec uz pēdējo kā es,cerot ka pāries

Ievas_mamma Ievas_mamma 28. Jan 2017, 15:52 zacc

Ļoti noderīgs komentārs, paldies! Noteikti aprunāšos ar zobārstu. 😀 Par to paracetamolu - kopš paliku stāvoklī un zīdu bērniņu, esmu iedzērusi tikai vienu paracetamolu, domāju, ka, tā kā organismam nav pieradums, tas paracetamols tomēr kaut nedaudz būtu jūtams.

zacc zacc 28. Jan 2017, 14:50

zobārsti saka, ka ir anestēzijas, ko var lietot gan grūtniecēm, gan zīdītājām. jāpārdomā vienīgi, vai manipulācijas nebūs tādas, ka PĒC tam (kad anestēzija iziet) nav, kur likties, jo no pretsāpju zālēm zīdītājām nekā stiprāka par paracetamolu nav.

kas_tas_tads kas_tas_tads 28. Jan 2017, 14:29 Ievas_mamma

Man pat ar pumpīti grūti iet atslaukšana. Grabinu pa biškītim vairākos piegājienos, lai sanāk ēdienreizei. Esmu diezgan pret maisījumiem, bet šādien gadījumiem varbūt var arī pudelītē maisījumu iedot (ir tādi aptamil pudelē, kas tikai jādasilda, var nopirkt vienai ēdienreizei, nevis uzreiz bundžu ar maisījuma pulveri)

mamma88 mamma88 28. Jan 2017, 13:21 Ievas_mamma

Mana pieredze rāda, ka biju sacerējusies atslaukt pienu un aizbraukt uz vairākām stundām darīšanās, bet hops pārsteigums-piens krūtīs ir, bet es tikai pāris ml varu dabūt ārā, jo kā izrādās bebim ir tikai atslēga uz šo dārgumu. Tā nu nācās vīram ar zīdaini mašīnā riņķot pa pilsētu, kamēr es savas lietas kārtoju.

p.s. Morāle šim stāstam ir tāda, ka nevajag baigi paļauties uz atslaukšanu.

Ievas_mamma Ievas_mamma 28. Jan 2017, 13:19 mamma88

Labs ieteikums par saudzīgāku anestēziju. Paldies! 😀

Ievas_mamma Ievas_mamma 28. Jan 2017, 13:17 kas_tas_tads

Nav atslaukts, neiedomājos, ka varētu pienākt tāds brīdis. Par to arī domāju - pēc vienas reizes jau it kā nekam sliktam nevajadzētu notikt... Labi un ieteicami nav noteikti, bet, no vienas puses, jaundzimušos, ja ir steidzama vajadzība, tāpat operē zem vispārējās narkozes. Domāju par to, cik reāli ir atslaukt ar rokām, neesmu mēģinājusi.

mamma88 mamma88 28. Jan 2017, 13:17

Kad biju stāvoklī, tad laboju zobu bez anestēzijas. Kad baroju ar krūti, tad arī biju pie zobārsta. Iepriekš pabrīdināju par faktu, un viņš izmantoja saudzīgāku.

kas_tas_tads kas_tas_tads 28. Jan 2017, 13:04

Es laboju. Vairākas reizes, bērnam aptuveni 5 mēn bija. Tev nav kaut nedaudz atslaukts pieniņš? Es sagatavoju tādu pieniņu vienai ēdienreizei, (tieši pēc zobuārsta). Dakterīte ieteica tā darīt, lai gan teica, ka lielas nepieciešamības gadījumā varu barot arī uzreiz. Bērnam viss ok.