Sastāvdaļas kroketēm:
500g saldēta zivs fileja,es izmantoju Heka fileju,bet atsaldējot tā palika vien 315g.Derēs arī citas zivis.
4 ēd.k auzu pārslas
1 ēd.k skābais krējums
1 ola
garšvielu maisījums zivīm
sauja rīvēts siers
svaigas dilles
Panēšanai milti un rīvmaize
Mērcei:
50g kausētais siers
80ml sausais sarkanvīns
1 sīpols
majorāns
pipari
50g sviests
Pagatavošana:
Sākumā gatavoju mērci,jo tā var gaidīt kroketes un tā pat garšos lielsiki
Sasmalcinam sīpolu.Liekam katliņā sviestu un sīpolu.
Cepam uz vidēji lielas uguns ik pa laiciņam apmaisot ap 10 minūtēm,līdz sīpols kļūst viegli brūns un aromātisks.
Pievienojam majorānu,piparus.
Pielejam vīnu un turpinam vārīt uz nelielas uguns vēl 5 minūtes.
Noņemam no uguns un iemaisam kausēto sieru.Sablenderējam.
Lai mērce būtu viendabīga,izlaižam to caur sietiņu.
Gatavojam kroketes.
Atsaldējam heka fileju un ļaujam pilnībā notecēt ūdenim,ļaujam nedaudz apžūt.Jo sausāka,jo labāk,līdz ar to ideālā gadījumā ,ja ir pieejama svaiga zivs ne saldēta.
Samaļam zivi gaļas mašīnā.
Pievienojam auzu pārslas,kas iepriekšs samaisītas ar skābo krējumu un olas dzeltenumu.Baltums paliek panēšanai.
Pievienojam garšvielas,sasmalcinātas dilles un rīvēto sieru.Kārtīgi izmaisam.
Massa diezgan maiga,mīksta,bet tās konsistence atļauj veidot bumbiņas.
Veidojam nelielas bumbiņas,liekam uz miltiem.
Apviļājam katru miltos.
Sakuļam olas baltumu un katru bumbiņu liekam baltumā un tad uzreiz apviļājam rīvmaizē.
Vāram sakarsētā eļļā ap 60 sekundēm.Pēc vajadzības apgrozam vārot.
Gatavs liekam uz papīra salvetes.
Pasniedzam ar mērcīti,kas vienkārši burvīgi iet klāt.
Mērcīte mmm....perfekti pie zivs.Aromātiska,maiga,krēmīga....
Kraukšķīgu garoziņu.....
Maigu viduci.... garšo burvīgi!