Ziemeļblāzmas Bērnu svētkos iepazīs Brīnummeža burvību

Ziemeļblāzmas Bērnu svētkos iepazīs Brīnummeža burvību

02. Jun 2017, 11:15 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Svētdien, 4.jūnijā no plkst.11.00 līdz 16.00 Ziemeļblāzmas kultūras pils parkā notiks tradicionālie Ziemeļblāzmas Bērnu svētki, kuru moto šogad būs “Satiksimies brīnummežā”. Mežsargs ar dabas draugu Cūkmenu gādās, lai ikviens Brīnummeža viesis atrastu sev ko interesantu un aizraujošu. Savukārt svētku nobeigumā visi dalībnieki varēs baudīt muzikālā projekta “Brīnumskapis” varoņu atraktīvo priekšnesumu.

Ziemeļblāzmas Bērnu svētki vairs nav iedomājami bez radošām un izzinošām darbnīcām  - tās būs arī šogad. Varēs gan vērpt, gan rotas veidot, gan atsvaidzināt zināšanas par Vecmīlgrāvja vēsturi, gan pārliecināties par savu veiklību dažādās sportiskās aktivitātēs – kopumā būs vairāk nekā 20 izzinošas un radošas darbnīcas. Tā kā bērnu svētki noritēs Brīnummežā, tad lielākā daļa darbnīcu palīdzēs iepazīt un iemīlēt meža burvību. Brīnummežā viesosies arī gulbju pētnieks, ornitologs  Dmitrijs Boiko, kurš dalīsies ar savām zināšanām par putniem un viņu dzīvi Latvijas mežos. Savukārt dārzniecības darbnīcā ikviens varēs apgūt stādīšanas pamatiemaņas, jo dabu nevar tikai baudīt, jāmācās par to arī rūpēties.

“Tā kā šī gada svētku moto ir “Satiksimies brīnummežā”, tad lielu akcentu liekam tieši uz Ziemeļblāzmas pils parku, kuru savulaik iekopa rūpnieks un mecenāts Augusts Dombrovskis. Pēc fotogrāfijām atrodot konkrētās vietas parkā, bērni kopā ar vecākiem varēs pārbaudīt savas orientēšanās prasmes, kārtīgi izkustēties un rūpīgāk iepazīt parku,” stāsta pasākuma organizatore Zane Auškāpa.

Pirmo reizi Ziemeļblāzmas Bērnu svētkos notiks Latvijas vadošo bērnu tautas deju ansambļa draudzības koncerts “Danču lustes Vasarsvētkos”. Koncerts, kurā piedalīsies TAD “Dzintariņš’, TAD “Dzirkstelīte”, TAD “Uguntiņa” un Ziemeļblāzmas kultūras pils TAD “Bitīte”, sāksies plkst.12 Ziemeļblāzmas pils lielajā zālē. 

Kā ik gadu būs speciālas darbnīcas pašiem mazākajiem svētku apmeklētājiem, kā arī neizpaliks tik ļoti iecienītā vizināšanās izpušķotajā zirgu pajūgā un lēkāšana piepūšamajās atrakcijās. Variet būt droši, ka Mežsargs, kura tēlā iejutīsies Latvijas Nacionālā teātra aktieris Egils Melbārdis, uzraudzīs, lai visiem svētku viesiem būtu jautri un interesanti. Savukārt Cūkmens lūkosies, lai Brīnummežā neviens nemēslo, jo tas, kas to neievēros, pats pārvērtīsies par cūku.

Svētku nobeigumā ar skanīgām dziesmām un jautrām rotaļām visus svētku viesus priecēs Kaķītis Laķītis, Mūzikas skolotājs Andris, Komponists, Meitene Malvīne, Bundzinieks Lācis un Basģitārists Rasiņš no muzikālā projekta Brīnumsskapis. Būs jautri!

Ziemeļblāzmas bērnu svētkus organizē Bezalkohola biedrība „Ziemeļblāzma”  un Vecmīlgrāvja attīstības biedrība (VAB). Pateicoties Rīgas domes un Rīgas brīvostas atbalstam, ikvienam svētku dalībniekam ieeja pasākumā bez maksas! Nāc un iepazīsti Brīnummežu!