Ziedi rudens noskaņās

Ziedi rudens noskaņās

22. Sep 2014, 09:49 nosiguldas nosiguldas

Šodien noteiti var teikt, rudens ir klāt. Lietus vējš un sakritušas lapas. Lai šo drūmo dienu padarītu nedaudz saulaināku atgādināšu kādu jauku veidu kā pārsteigt sev tuvus cilvēkus, izmantojot materiālus, kas pieejami tieši rudenī.

Tuvojās skolotāju diena un ne tikai. Ir brīži, kad negribās dāvināt tā vienkārši ziedu pušķi, tad tādam gadījumam, parādīšu ko un kā varam izgatavot no kļavu lapām.

DSCF7269

 Sāksim ar to, ka salasīsim skaistas kļavu lapas, jo krāsainākas ,jo skaistāka kompozīcija sanāks.

IMG_1374

 Ņemam lapiņu un sarullējam .

IMG_1376

 un iegriežam no viena stūrīša līdz otram, izveidosies ziediņš, kuru nostiprināt nepieciešams ar diegu, to vienkārši stingri notinot pie pamatnes.

IMG_1378

Ap katru tādu ziediņu, kas kalpos mums kā pumpurs, ņemam mazākas lapiņas un apliekam tās apkārt, lai veidotos izplaucis zieds, lūk tā kā parādīts.

 Šādus ziediņus sagatavojam vismaz deviņus, lai pušķītis veidotos liels un apjomīgs.

IMG_1375

 Šādam pušķītim starp lapu ziediņiem var likt dzīvos ziedus, ļoti skaisti izskatās, ja starp lapām ir konfektes zeltītos papīrīšos, vai dažādas ogas ( irbenes, pīlādžu ķekari.)

DSCF7266

Es esmu gatavojusi arī pušķīti ar sēnēm. Te noderēs viss, kas ir pa rokai, zīles un kastaņi, sausie ziedi, dažādi zariņi. Es gan ieteiktu palīgmateriālus izcelt nokrāsojot. 

Lai veicās......