Zemeņu torte

Zemeņu torte

02. Jun 2015, 19:56 Alexa26 Alexa26

Kūkas recepte nav mana orģinālrecepte, bet gan reiz kādā pavecākā žurnālā atrasta. Izmēģināju to un labprāt gribētu padalīties ar to.

(12 porcijas)

  • 3 olas
  • 235 g cukura
  • 75 g miltu
  • 50 g cietes
  • 1 tjk.irdinātāja
  • 700 g zemeņu
  • 20 g želatīna
  • 300 g krējuma jogurta
  • 2 paciņas vaniļas cukura
  • 300 ml saldā krējuma

Pagatavošana

Sasilda cepeškrāsni līdz 175°C.

Olām atdala baltumus no dzeltenumiem. Baltumus sakuļ ar 2 ēdk.silta ūdens, pieber cukuru. Pieliek dzeltenumus. Miltus, cieti un irdinātāju uzkaisa virsū, visu samaisa. Masu uzliek uz izklāta cepamā papīra izjaucamā formā un cep apmēram 25 minūtes.

Zemenes notīra, atliek 10 ogas. Izšķīdina 8 g želatīna. Sajauc jogurtu, 50 g cukura, vaniļas cukuru. Želatīnu nospiež un pieliek masai. Krēmu noliek aukstumā. Uzbriedina atlikušo želatīnu. Zemenes sasmalcina biezenī un piejauc 75 g cukura. Želatīnu nospiež, izšķīdina, sajauc ar zemenēm un noliek aukstumā. Biskvīta plāksni pārgriež uz pusēm. Uz apakšējās kārtas liek krēmu, zemeņu želeju un pārklāj ar otru kārtu. Noliek uz 4 h aukstumā.

Saldo krējumu saputo kopā ar atlikušo cukuru. Noziež tortes virsu ar 2/3 krējuma, pārējo izspiež figūru pilienu veidā. Izgrezno ar atliktajām ogām, pēc vēlēšanās var izmantot mandeles. Pagatavošana – 90 min.

Vienā porcijā ir 260 kcal. Olbaltumvielas – 6 g, tauki – 10 g, ogļhidrāti – 34 g.