Kad tad vēl ,ja ne tagad kaut ko gatavot no zemenēm.Tad nu arī ieteikšu vienu gardu un vieglu recepti ,kā pagatavot zemeņu kūku.( citā gadalaikā var izmantot arī citus augļus.)
Mīklai:
200g miltu
1/2 paciņa cepamā pulvera
50g cietes
125g mīksta sviesta
100g cukura
paciņa vaniļas cukura
2 olas
40ml piena
Sajauc bļodā miltus, cieti un cepamo pulveri.
Atsevišķi saputo sviestu, cukuru ,vaniļas cukuru.Pakāpeniski pievieno olas , šķipsniņu sāls, miltu maisījumu un pienu.
Ņem cepamo plāti, ieklāj cepampapīru un virsū vienmērīgi izklāj mīklu.
Liek cepties 20 minūtes 180 grādos.
Tad ļauj atdzist.
Kamēr kūka cepas un dziest gatavojam pildījumu.
Pildījums:
400g krēmveida biezpiena Kārums
glāze cukura( bet var likt vairāk vai mazāk, kā kuram garšo)
Visu sajauc kopā.
Tad ņemam četras plāksnes želantīna vai arī Santa Maria želantīnu 3-4 karotes. Uzbriedina. Tad ūdens pledē izkausē.
Pievieno biezpiena masai.
Viss gatavs. Smērējam virsū biskvītam.
Kamēr gatavojam un smērējam krēmu,tikmēr kādam liekam sagatavot zemenes. Aptuveni 500g , pārgriezt uz pusēm.
Zemenes kārtojam virsū krēmam. Kamēr vēl nav saželējis.
Tad lai zemenes nesažūst ,pagatavoju Alojas zemeņu želeju, atdzesēju un vēsu,kad jau sāka nedaudz želēt smērēju pa virsu.
Pāris minūtes paturam ledusskapī un nepacietīgie jau var baudīt:)
Lai labi garšo!
Jā,to ar var.Es liku kas bija mājās.Bet varēja neko nelikt,tāpat ātri apēdās😃
Pa virsu ērtāk smērēt tortenguss http://www.oetker.de/unsere-produkte/backzutaten/tortenguss/tortenguss-rot.html - sastingst gandrīz acumirklī.
Tad būs jāsarīko vēl kāda kaimiņu pasēdēšana😃
Atkārtošu vēlreiz... nu dikti gardas bija šīs kūciņas 😀